Οι κλήσεις από τους γείτονες ήταν το έναυσμα για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της εξαφάνισης της Μαρκέλλας σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος από το Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο Metropolis 95.5 της Θεσσαλονίκης είπε :
Για την υπόθεση της Μαρκέλλας: «Τεράστια κινητοποίηση υπήρξε στη Θεσσαλονίκη. Μιλήσαμε στην εισαγγελέα Ανηλίκων, η οποία μπορεί να διατάξει κοινωνική έρευνα για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Να μάθουμε πως ζούσε, πως ζει και το πως θα ζήσει αυτό το παιδί. Εάν δεν μπορεί να είναι προστατευμένο, τότε θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να είναι. Πληροφορίες έχουμε και για τι έχει συμβεί και για άλλα. Ενημερώσαμε την αστυνομία και την εισαγγελέα. Είναι μια δύσκολη περίπτωση και έγινε ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σε ένα παιδί και στο σώμα και στην ψυχή».
Για το εάν θα υπάρξουν συλλήψεις: «Έτσι μας λένε. Είναι σε αυτή τη διαδικασία. Στις εξαφανίσεις είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί εκεί που περιμένεις κάτι, έρχεται κάτι άλλο. Οι γείτονες ήταν αυτοί που έδωσαν κάποια στοιχεία, ενημέρωσαν και αυτό ήταν καταλυτικό για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι»
Πρόσθεσε ότι: «Εάν αισθανόμαστε ότι θέλουμε να μιλήσουμε το κέντρο μας είναι 24 ώρες ανοιχτό, δεχόμαστε ενημερώσεις ανώνυμα και εχέμυθα. Προσπαθούμε να σώσουμε τη ζωή ενός παιδιού. Να προλάβουμε το κακό».
Για το εάν υπάρχουν υποθέσεις απαγωγών και κακοποιήσεων: «Οι απαγωγές είναι πολύ περιορισμένες. Δεν έχουμε απαγωγές. Κακοποιήσεις έχουμε συχνά. Δεν έχει η ελληνική κοινωνία άσπρα και μαύρα βανάκια. Επειδή έχει τρομοκρατηθεί ο κόσμος, να πούμε ότι δεν υπάρχουν σχετικές περιπτώσεις.
Συνέβη και η συγκυρία να χαθούν δύο κοριτσάκια σε μικρό χρονικό διάστημα. Όμως δεν πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να νομίζει ότι υπάρχει αυτή η κατάσταση. Υπάρχουν κάποιοι επίδοξοι που θέλουν να παρενοχλήσουν παιδιά. Όπως στο Ρέθυμνο. Δεν φταίνε οι προπονητές, για έναν προπονητή που ενόχλησε 200 παιδάκια. Πρέπει να μιλάμε. Να μην αφήσουμε τα παιδιά. Να μην περιμένουμε να καταστραφεί τελείως. Είναι υποχρέωσή μας ως κοινωνία».
Για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς: « Να θωρακίσουν το παιδί με γνώσεις. Να του μάθουν το καλό και το κακό άγγιγμα. Να μην δέχεται την καταπάτηση της αξιοπρέπειας του και να μην αισθάνεται ένοχο για ότι συνέβη. Η επικοινωνία με το παιδί είναι σημαντική».
Για τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν για την Μαρκέλλα: «Έσπασαν τα τηλεφώνα. Ήταν χιλιάδες. Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας και χρειάστηκε ενίσχυση των δυνάμεων. Έγιναν κλήσεις που έφεραν αποτέλεσμα στις συλλήψεις. Εντυπωσιακή και η πίεση μέσω socia media. Με το hashtag Μαρκέλλα ήταν απίθανο αυτό που συνέβη. Η φωτογραφία της όμως θα πρέπει να βγει τώρα. Αυτό το παιδί δεν μπορεί να βλέπει την φωτογραφία του συνέχεια στα social media».
Σωσε το κοριτσι απο τη βρωμοοικογενεια κ. Γιαννοπουλε.