19/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ο Μ.Σχοινάς επιβεβαίωσε στον Σ.Κασσελάκη την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο υποδοχής Παλαιστινίων – Τι του ζητήθηκε

Κοινοποίηση:
ΚΑΣΣΕ

«Η αλληλεγγύη στην φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο υποδοχής Παλαιστινίων προσφύγων, καθώς περί αυτού συζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Χωρίς να χρησιμοποιούνται εκφράσεις όπως «θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος από την Λωρίδα της Γάζας», οι δύο άνδρες μίλησαν ανοιχτά για την αναμενόμενη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο υποδοχής Παλαιστινίων και τη δημιουργία εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του τόνισε ότι ειδικά σε περίοδο κρίσης, η αλληλεγγύη στην φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη και να βασίζεται σε σημαντικό αριθμό ετήσιων μετεγκαταστάσεων, αλλιώς δεν έχει αξία για τις χώρες πρώτης υποδοχής.

Πρέπει να κατοχυρώνονται νόμιμες και ασφαλείς οδοί με δίκαιη κατανομή στις χώρες ΕΕ,  όπως και ένας αποτελεσματικός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών για όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι η νέα Συμφωνία πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών αλλά, κυρίως, στην προστασία των συνόρων με σεβασμό του διεθνούς δικαίου από τα κράτη μέλη, ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές στην Λαμπεντούζα, στην Πύλο και στο Φαρμακονήσι.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τόνισε ότι στην ανωτέρω κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο διάλογος για την αναθεώρηση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

«Με χαρά υποδέχθηκα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Στέφανο Κασσελάκη στην πρώτη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Συζήτηση για τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και για την ανάγκη μιας συνολικής, συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση και το άσυλο» ανέφερε από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Ρε γ@μω την φαρα σας σκουπιδια ποιοι νομιζετε οτι ειστε ???

  2. Ρε πουτανες τον λαο τον ρωτησατε? θα σας εξαυλωσουμε ανθελληνικα σκουληκια η ωρα σας πλησιαζει.

  3. Ο/Η H φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική??? λέει:

    Πάρε τους σπίτι σου μωρή λουλού! Βάλε τους στα πλοία σου σαν εφοπλιστής που είσαι και πήγαινε τους στις φυτείες σου στην Αμερική. Γιατί όλοι πρέπει να έρθουν εδώ; Γιατί δεν λες μωρή λουλού να πάνε στην Τουρκία που τους αγαπά τόσο πολύ; Άντε στο διάολο πια, καθίκια!

  4. Σαν να μην είναι στα καλά του κι ο Κασσελάκης.
    Δεν μας έφτανε ο Μητσοτάκης, με την παγκοσμιοποίηση του και τα Πράσινα άλογα, τώρα θα έχουμε κι αυτόν, να δέχεται να έρθουν 100.000 Μουσουλμάνοι?
    Αλληλεγγύη για τους Έλληνες φορολογούμενους και καταναλωτές θα υπάρξει κάποτε ή θα συνεχίσουν να τους ξεζουμίζουν με κάθε ευκαιρία και ψευδείς δικαιολογίες?
    Κανένας δεν ντρέπεται πια?

  5. Κασελακη λουγκρα τραβα μωρή πουσταρα από κει που ρθες.
    Όσο για σένα σχοινα πάρτους στο σπίτι σου ρε σιχαμερέ.

  6. Μόνο τους Παλαιστίνιους; φέρτε μωρέ όλη την Ασία και την Αφρική, χωράνε. Πού να τους τους βάλουνε γαμώ τον αντιοβραιο σου ρε παλιόπουστα; Αυτή η ταραντέλα με τα τσακίσματα που γράφει το “και” με έψιλον , έχει και άποψη; Ψηφίστε κυρίες “αγαπάμε τους μετανάστες” και όταν τα μαυράδια θα εκλέγουν τη μισή βουλή, ελάτε να κουβεντιάσουμε αν δεν εφαρμόζετε τη σαρία. Θα κουβαλάτε το κεφάλι υπό μάλης ή στο δίσκο σαν τον αγιάννη τον νηστευτή.

  7. εγώ τους έδιωξα κι ακόμη κλαίγονται. Εσείς τους φέρνετε πίσω. Σκατοραγιάδες

  8. Εδώ όταν ήρθαν η Συριοι αυτοί που είχαν φράγκα το 2015 αγόρασαν ένα μεγάλο συγκρότημα με διαμερίσματα 50.αρια γύρω στα 35 Χιλ το ένα κάπου 80 διαμερίσματα πουληθηκαν έγραψαν τα παιδιά σχολείο κσθησαν η γυναίκες ένα χρόνο 2 με τα παιδιά κλείδωσαν έφυγαν πήγαν στους άντρες τους εδώ έχουν τα διαμερίσματα αυτοί είχαν φράγκα ότι κσι να γίνει έχουν δισμερισμσ εδώ κλπ μουσουλμάνοι Σύριζα τα επιπλωσαν μέχρι κουρτίνες έβαλαν κλπ έφτιαξαν τους κήπους έχει γκαράζ το συγκρότημα τα πάντα κλπ

  9. Μάζεψαν όλους τους Κουρδους τότε με τον Οστσλαν και τους πήγαν Ραντάρ Μάνδρα μετά 2 ημέρες έφυγαν ακόμη να τους δεις κλπ πήγε ένα παιδί να βγάλει χαρτιά κλπ Πακιστανός τον περνούν από εκεί των πάνε σε δομή μια φορά το σκάει βρίσκει δουλειά βγάζει χαρια τελοιωνουν τα χαρτιά πάει με ραντεβού κλπ τον πιάνουν δομή φυλακή Κορίνθου κλπ για απέλαση πληρώνουν μετά 1 χρόνο 1500 ευρώ δομή Καλαμάτα το σκάει από εκεί ερχετε εδώ πιάνει δουλειά των φιγαδευσε μόλις μάζεψε λεφτά η Γαλλική μαφία Πακιστάν κλπ λένε στης δομές Ασπροπύργου που ούτε μπάνιο δεν έχει να κάνεις για το καλοκαίρι κλπ μένουν Ουκρανοί ούτε ένας ενδιαφέρθηκε να δουν τη έγιναν κλπ ,άσε Ελευσίνας δεν το συζητήσουμε μπάνιο στα πετρέλαια και στην παραλία με την μανικα λάστιχο κλπ εκεί το έχουν για χειμώνα αν δεν έχουν σπίτι θα βάλουν και καμμια φωτιά διηληστηρια ναυπηγεία κλπ ψατευαν τσιπούρες μέσα στην βρώμα να φάνε κλπ την κοπανάνε από ιχθιοτροφια λαυρακια κεφσλοπουλα κλπ μέσα στα πετρέλαια μην τους περνεις αν δεν είσαι ικανός για τίποτε

  10. Οκ να φιλοξενησουμε η Αλβανία συνενωηθηκε με Ιταλία η Ελλάδα με ποιον σινενοητε κσι οκ εδώ από ότι φάνηκε Πακιστάν έδιωξε γιατί τους άφησαν εκεί Αφγανους με συνθήκη ΟΗΕ 1979 ,,,1 εκατομ πρόσφυγες εινσι πολλή πληθυσμός κλπ οκ τα άλλα κράτη περνούν των πλούτο αφήνουν των φτωχό κλπ άλλο να περιθλαψεις τραυματίες σε νοσοκομεία και άλλο αυτό τελικά αυτή η άνθρωποι η μάλλον η Ελλάδα με τη σκεπτικό τους περνει να τους κλίσει σε δομές και επιδόματα έχουν πατρίδα αν δεν το κατάλαβαν καλά έχουν Πατρίδα το τονίζω όλα αυτά τους ξερίζωσε από εκεί έχεις δει της δομές Ελευσίνα πήγενε στην Γκοριτσα κοντά στο περίπου Παπαστράτος αίσχος μετά πηγενε στα ναυπηγεία κάτι εγκατελιμενα κτήρια χωρίς πόρτες που ήταν του εμπορικού ναυτικού όταν είχαμε σχολές εδώ τα εκλισε η χούντα κλπ δεν υπάρχουν άλλες δομές εγώ θα ντρεπόμουν να τους φέρω ,,,,, το ένα κτίριο ούτε πόρτες ούτε παράθυρα τίποτε γεμάτο γραφίτη αναρχικών εκεί μάλλον ήταν τα γραφεία εμπορικού ναυτικού κλπ το άλλο ποιο πέρα σκέτο σκελετός το ειχαν για να είναι να κοιμωντε η μαθητές κλπ ολα αυτά τα εκλησε η χούντα και τα μετέφερε Ασπρόπυργο γιατί θα γινόταν τα διηληστηρια ο Ασπρόπυργος δεν είχε σχολές μεταφέρθηκαν εκεί η πανεπιστιμιακες εμείς είχαμε λανεπιστημιακες σχολές ο Ασπρόπυργος είχε απλά κάποιες τάξεις λυκείου τότε για να μπενειε ποιο γρήγορα στο εμπορικό ναυτικό για αυτό τους αφήνουν ελεύθερα χωρίς φύλαξη πάλι ο κόσμος τους δίνει ένα πιάτο φαΐ από περίμενα κλπ

Comments are closed.