Ο ΟΗΕ ανησυχεί: «Το Αφγανιστάν δεν παράγει αρκετό όπιο»

Κοινοποίηση:
Afghanistan_16-990x556

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) αναφέρει ότι η παραγωγή οπίου, το οποίο χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για ναρκωτικά, έχει μειωθεί κατά 95 τοις εκατό στο Αφγανιστάν, αφού οι Ταλιμπάν, που ανήλθαν στην εξουσία, απαγόρευσαν τη συλλογή παπαρούνας στο 2022 υπό την απειλή αυστηρής τιμωρίας. Το Αφγανιστάν ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός οπίου στον κόσμο, καλύπτοντας περίπου το 80 τοις εκατό των διεθνών αποθεμάτων.

Ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης των Ταλιμπάν στο όπιο, η παγκόσμια προσφορά ηρωίνης έχει μειωθεί κατά 75 τοις εκατό. Το UNODC λέει ότι τώρα ανησυχεί ότι οι τοξικομανείς σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να αλλάξουν την ηρωίνη σε πιο επικίνδυνες συνθετικές εναλλακτικές και να πεθάνουν ως αποτέλεσμα.

Το UNODC αναφέρει επίσης ότι ανησυχεί για τους Αφγανούς «αγρότες», δηλαδή τους εμπόρους ναρκωτικών που καλλιεργούν όπιο, οι οποίοι έχασαν τις δουλειές τους και ως εκ τούτου αύξησαν τα στατιστικά στοιχεία της φτώχειας στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ταλιμπάν δεν έχουν καμία επιθυμία να βοηθήσουν αυτούς τους άρρωστους.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν γεωργικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι προσπαθούν να καλλιεργήσουν σαφράν και φιστίκια στις «ξηρές και αλμυρές περιοχές» των πρώην αγρών οπίου και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να τους παράσχει περισσότερους σπόρους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Άμα σταματήσει η παραγωγή ηρωίνης τι θα πουλάνε οι μπάτσοι; Σαφράν και φιστίκα;

  2. Αυτοι οι οργανισμοι ΟΗΕ, ΠΟΥ, ΝΑΤΟ… εχουνε γινει ερμαιο των “ισχυρων” και πρεπει να διαλυθουν! Λειτουργουν κατω απο το νεοταξιτικο…διεθνες δικαιο! Ντοναλνταρα ειναι απ τα πρωτα πραγματα που πρεπει να κανεις σαν Προεδρος των ΗΠΑ!

  3. ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ !! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ!!

  4. Tους φτύνεις τώρα ή δεν τους φτύνεις; Μας ζάλισαν τον έρωτα με την καλλιέργεια του οπίου στο Αφγανιστάν, με την καταπίεση των γυναικών κ.οκ. προτού εισβάλλουν στην πάμπτωχη αυτή χώρα , ωστε με την επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να φέρουν την δημοκρατία ( ας καγχάσω), την ισονομία και την παυση εμπορίας οπίου από τους Αφγανούς. Το μυστικό ήταν να πάρουν στα χέρια τους την εκμετάλλευση του οπίου. Τώρα, που επι τέλους οι φύλαρχοι Αφγανοί θέλουν να καλλιεργήσουν κάτι άλλο, ανησυχεί ο ΟΗΕ ( άκουσον-άκουσον) γιά τους τοξικομανείς που δεν βρίσκουν την ηρωϊνη τους και βολεύονται με επικίνδυνα υποκατάστατα. λες και η ηρωίνη είναι ακίνδυνη. Τι ελεεινοί υποκριτές και πανηλίθιοι συγχρόνως!!!

Leave a Response