Ο ΟΟΣΑ επισημοποιεί την φτώχεια των Ελλήνων και η κυβέρνηση απαντά: «αστειότητες»…

Κοινοποίηση:
Ftoxia_OOSA_Greece

Η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ έρχεται να γκρεμίσει το παραπέτασμα ωραιοποίησης που επιχειρεί να στήσει η ελληνική κυβέρνηση γύρω από την οικονομική πραγματικότητα. Ενώ η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διακηρύσσει ανάπτυξη και ευημερία, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ένα δυστοπικό τοπίο για τους Έλληνες πολίτες.
Φτωχοποίηση, αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα και βαθιά οικονομική επισφάλεια αποδεικνύουν ότι οι κυβερνητικές πολιτικές απέτυχαν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Η ανελέητη πραγματικότητα των αριθμών του ΟΟΣΑ αποκαλύπτει μια αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ευφάνταστες δηλώσεις: η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενώ η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα καταρρέει.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την έκθεση «αστειότητες» και ισχυρίζεται πως υπάρχει «μεγάλη βελτίωση», αλλά το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα «ξεκινάει από πολύ χαμηλή θέση εξαιτίας της μακροχρόνιας κρίσης».

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ

Σε συνολικά 35 χώρες, οι Έλληνες, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, κατατάσσονται μεταξύ αυτών με τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται και στις χώρες με τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα αλλά και την υψηλότερη έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι της κυβέρνησης.

Μάλιστα στην κατηγορία για τις δυσκολίες των νοικοκυριών, η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση με σχεδόν 7 στους 10 να δηλώνουν πως δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Ο «τροχός της ευημερίας» του ΟΑΣΑ καταδεικνύει το χαμηλό επίπεδο της χώρας με βάση τους 11 παράγοντες που αξιολογούνται στο πλαίσιο της έρευνας: Εισόδημα και πλούτος, στέγαση, εργασία και ποιότητα απασχόλησης, υγεία, γνώση και δεξιότητες, ποιότητα περιβάλλοντος, υποκειμενική ευημερία, ασφάλεια, ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κοινωνικές σχέσεις και συμμετοχή στα κοινά.

Στην Ελλάδα καταγράφεται και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ικανοποίηση πολιτών από τη ζωή τους. Και το 2023 η Ελλάδα παραμένει 4η από το τέλος στον σχετικό δείκτη. Το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλούσιων είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα στις χώρες της έρευνας του ΟΟΣΑ, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην πέμπτη χειρότερη θέση παγκοσμίως.

Παράλληλα η Ελλάδα έχει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καχυποψίας έναντι της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα 7 στους 10 πολίτες στην Ελλάδα δηλώνουν πως δεν την εμπιστεύονται όταν ο μέσος όρος είναι στο 48%.
Πρόκειται για την 6η χειρότερη επίδοση στη σχετική λίστα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πολλή φτώχια πέφτει στο Ελλαδιστάν. Να φανταστείτε ότι οι περισσότεροι κυκλοφορούν με νέας τεχνολογίας αμάξια και όλα τα ξενοδοχεία τον χειμώνα θα είναι πάλι γεμάτα.

    1. Jερεις ποσοι ειναι αυτοι που καλοπερναν ?
      Δε ειναι πανω απο 1 εκατομυριο
      ΛΑΜΟΓΙΑ συγγενεις και φιλοι πολιτικων και τραπεζιτων ολοι υπολοιποι
      Ελλαδα ΥΠΟΦΕΡΕΙ ..βλεπεις αυτους που καλοπερναν και λες ολη
      Ελλαδα καλοπερναει ..
      ΟΟΣΑ γιατι να πει ψεμματα εκανε ερευνα και τα εβγαλε αυτα
      ΕΣΥ ΤΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΟΡΙΣΜΑ?
      εγω που εκανα ερευνα σε τουριστικο
      θερετρο χειμερινο στα μερη μου ΟΛΟΙ ηταν πολιτικων συγγενεις
      και τραπεζιτνς μεγαλοδικηγοροι φραγκατοι και κατι λιμουρηδες
      κομπιναδοροι στο χερι μετρημενοι..
      1 εκατομυριο ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝ στην Ελλαδα απο τα 12 Εκατομυρια
      1 στα 12 εκατομυρια ..
      Αιντε σκατοψυχοι…

Comments are closed.