ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ; ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ! ΥΠΕΣΤΗ ΑΝΑΚΟΠΗ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ “ΠΑΠΙΑ” Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοινοποίηση:
marinakis-1

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού κοντά στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, βάζοντας στο κάδρο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου απευθύνεται στην Εισαγγελία Πειραιά και αναφέρει τα εξής:

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες  κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ -ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Ένας αγώνας βόλεϊ τινάχθηκε στον “αέρα”, αφού πάνω από 200 άτομα βρίσκονται στο κρατητήριο, ένας αστυνομικός χαροπαλεύει για τη ζωή του και κάποιοι παίζουν τις… κουμπάρες!

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» διεκόπη οριστικά, μετά τα επεισόδια που έγιναν και που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού που παλεύει για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 200 άνθρωποι, που έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης για τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια του Ρέντη. Σκηνικά που θυμίζουν γκέτο τριτοκοσμικών πολιτειών αφρικανικής χώρας,.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 22:00 περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό και πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με την χρήση χημικών.

Και εδώ υπάρχει ένα βασικό ερώτημα. Αυτά, που συνέβησαν χθες, κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη, που φωνάζετε για τη μαφία στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό,  αλλά δεν πήγατε στην Εισαγγελέα να καταθέσετε, τα βλέπετε “καλώς καμωμένα”; Σας αρέσουν οι εικόνες με τα παιδιά και τις γυναίκες να τρέχουν να κρυφτούν μην φάνε καμιά αδέσποτη; Ντροπή .

Παύλος Μαρινάκης για την επίθεση στον αστυνομικό: “Κοινοί εγκληματίες – Με την ανοχή κάποιων απειλούν και αφαιρούν ανθρώπινες ζωές”

“Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αστυνομικού που διασωληνωμένος δίνει τη πιο δύσκολη μάχη να να κρατηθεί στη ζωή μετά την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε χθες έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη”, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, κάνοντας την πάπια για μία ακόμη φορά.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης: “Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με τους εκατομμύρια φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο” και συνέχισε: “Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες”.

Αναρωτιόμαστε εμείς: Έχουν ονοματεπώνυμο αυτοί οι “κάποιοι” κ. Μαρινάκη. Δεν τους γνωρίζετε;

—Τι είναι η φωτοβολίδα-«αλεξίπτωτο» αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό – Πώς οι χούλιγκαν τις μετατρέπουν σε φονικά όπλα

Μόνο τυχαία δεν είναι για τους ναυτιλιακούς η φωτοβολίδα που εκσφενδονίστηκε και χτύπησε τον 31 ετών αστυνομικό στα επεισόδια έξω από το Ρέντη. Αποκαλείται φωτοβολίδα-«αλεξίπτωτο», η οποία χρησιμοποιείται κυρίως σε μεγάλα αλιευτικά σκάφη, άνω των 30 μέτρων, και φυσικά σε περίπτωση κινδύνου ανθρώπινης ζωής.

Οι ναυτιλιακές φωτοβολίδες όπως οι πυρσοί και τα καπνογόνα αποτελούν ένα από τα πλέον απαραίτητα σωστικά μέσα τα οποία διατίθενται σε ναυτικούς, κατόπιν κρατικής πιστοποιημένης άδειας του σκάφους, τα οποία χρησιμοποιούνται σε περίπτωση κινδύνου ή ναυαγίου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επειδή είναι πολύ εύκολο να φθαρούν, οι κάτοχοι των εν λόγω υλικών οφείλουν να τα αντικαθιστούν κάθε τρία χρόνια.

Η φωτοβολίδα ωστόσο στα χέρια των χούλιγκαν, αποτελεί ένα φονικό όπλο, πόσο μάλλον η συγκεκριμένη η οποία χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Στη γλώσσα των ναυτικών χαρακτηρίζεται ως «αλεξίπτωτο» ή διαφορετικά φωτοβολίδα ερευνών, η οποία ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται για ανεύρεση. Μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 350 μέτρα σε απόσταση, δημιουργώντας ένα «καπέλο» θέασης. Όπως εξηγούν ναυτικοί στο ThessToday.gr η συγκεκριμένη φωτοβολίδα καίει κοντά στο ένα λεπτό με έντονο κόκκινο χρώμα και σε περίπτωση που καρφωθεί σε ανθρώπινο σώμα, τότε ο μόνος τρόπος να σταματήσει να καίει, είναι όταν κάψει όλο το υλικό του.

Εκείνοι που νόμιμα μπορούν να προμηθευτούν τις φωτοβολίδες είναι οι ναυτικοί και οι αλιευτές. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, είναι σε έξαρση το φαινόμενο της online-παραγγελίας, με τις εταιρείες σε πολλές περιπτώσεις να μη ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα – στοιχεία για την παράδοση του υλικού. Έτσι, πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί βεγγαλικά και φωτοβολίδες από το διαδίκτυο, με τις τιμές να κυμαίνονται από 5 έως 23 ευρώ.

Γεννώνται ωστόσο ερωτήματα ως προς τους ελέγχους στα γήπεδα. Πώς είναι δυνατόν, δηλαδή, εκατοντάδες χούλιγκαν να κουβαλούσαν πολεμοφόδια σε έναν αγώνα βόλεϊ, χωρίς κανένας να τους σταματήσει. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι «οι ομάδες υποτίθεται πληρώνουν σεκιούριτι για να γίνονται σωστά οι έλεγχοι. Και όπως φαίνεται, δεν γίνονται σωστά. Και έρχεται το κράτος να πει ότι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι υπεύθυνη και εντός και εκτός γηπέδου και ότι θα πληρωνόμαστε 30 ευρώ για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στις ιδιωτικές εταιρείες. Δεν γίνονται αυτά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και εκδίδονται από τις ίδιες τις ομάδες. «Δεν ξέρουν ποιοι είναι οι υπαίτιοι; Εκείνοι τα εκδίδουν, όχι η αστυνομία», κατέληξε.

Κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού: Επιστρέφει στη ΜΕΘ, επίφοβο να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργείο

Στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας επέστρεψε ο 31χρονος αστυνομικός που παραμένει σε κώμα μετά από χτύπημα φωτοβολίδας σε ευθεία βολή στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Οι γιατροί έκριναν την ύστατη στιγμή πως δεν είναι απόλυτα ασφαλές ένα δεύτερο χειρουργείο στη δεδομένη χρονική στιγμή και έτσι δεν προχώρησαν στην επέμβαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Ο 31χρονος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, εκφράζονται φόβοι για το αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο εγκέφαλός του, ενώ εκτιμάται ότι – εφόσον τα καταφέρει – κινδυνεύει με μόνιμη αναπηρία.

Το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι αναφέρει:

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
 
Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Διαβάστε επίσης:

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – «ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ; ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ» – ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Όσοι ψάχνουν δικαιολογίες σε δηλώσεις για να πεισθούν ότι ” … τα έλεγε ο πρόεδρος …¨ τρώνε κουτόχορτο.
    Δεν υποψιάζοναι καθόλου το ενδεχόμενο να έγιναν δηλώσεις την 3η του μήνα, επειδή ενεργοποιήθηκε σχέδιο γενικευμένης αντίδρασης των χαπακωμένων ηλιθών που τον ακολουθούν ώστε να αιτιολογηθούν τα γεγονότα της 8ης του μήνα και να παρουσιαστεί ως μάντης και προφήτης, δήθεν αμέτοχος σε ό,τι ακολούθησε;
    Δηλαδή, δικαιολογείται το γεγονός ότι τα μουλάρια που τον προσκυνούν, θύμωασν επειδή η Ανώνυμη Εταιρεία του χοντρού, έχασε από την Ανώνυμη Εταιρεία του γκαβού;
    Γι’ αυτό κυβερνάνε οι καταλληλότεροι…

  2. στο ξύλο οι μπάτσοι …οσοι αντιδρούσαν στο ονομα μακεδονία – ανεμβολίαστους – συνταξιούχους – εργαζόμενους – ανεργους – μαθητές – φοιτητές κλπ κλπ και σιγά μην τους λυπηθώ …

  3. οταν σας ξυλοφορτωναν στο συνταγμα και τις πρεσπες και οταν σας ψεκαζαν καρκινο με τα δακρυγονα για να κανουν πλατες στις προδοσιες κατα του ελληνικου εθνους δεν νομιζω να αισθανονταν τυψεις. εδω που φτασαμε δυστυχως τετοια σκηνικα ειναι απαραιτητα σε ολα τα οργανα του κρατους για να μαζευτουν λιγο και να νιωσουν την οργη του κοσμου. και μονο οτι βγαινετε μερικοι απολογουμενοι και στενοχωρημενοι δειχνει οτι η ελευθερια θα αργησει πολυ ακομα

  4. Μη τα χώνετε στον πραγματικό πρωθυπουργό της χώρας. Ελέγχει τα ΜΜΕ και αν κουνηθεί τε μπορεί να σας επισκεφθεί κανένα λευκό πόλο και να βρεθείτε στο ΚΑΤ

  5. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    Θυμάμαι ένα πρωινό περίμενα έξω από μια τράπεζα στην ουρά για το ΑΤΜ όταν ξαφνικά σταμάτησαν δύο μηχανές διας και πήγαν σε έναν παππού που δεν φόραγε μάσκα και του άρχισαν το θα σε γράψουμε θα φας πρόστημο και τέτοια ο παππους τους παρακαλούσε με κλάματα να μην τον γράψουν γιατί η σύνταξη δεν φτάνει ούτε να φάει αλλά αυτοί τον γράψανε και μετά γελούσαν μεταξύ τους ούτε τα ςς έτσι τέτοιο μίσος για τον Έλληνα

    1. ΕΣΥ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΡΕ ΚΑΒΑΦΗ?? ΤΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΠΙΣΟΚΩΛΛΗΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ ΤΟ 41ΤΑΚΑΤΟ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΝΑΡΧΟΠΟΥΣΤΑ?

  6. Να μην ξαναπάει Αστυνομία σέ κανένα άθλημα αφού τούς βρίζουν κιόλας.Ποιος πληρώνει την Αστυνομία για τούς αγώνες οι ομάδες -εταιρειες ή ο χαζός φορολογούμενος;

  7. Απόσπασμα από ανακοίνωση του στις 3-12-2023 :

    “Το τι θα γίνει από εδώ και εμπρός είναι αβέβαιο. Η μαφία θα συνεχίζει το έργο της κάθε εβδομάδα με όπλο τους τη διαιτησία, τους βαρίστες, τους παρατηρητές, τις κροτίδες, τα δακρυγόνα κλπ, κλπ.

    Πώς άραγε θα σταματήσει αυτό; Θα περιμένουμε την ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση του κόσμου του Ολυμπιακού που βλέπει να τον προκαλούν καθημερινά;

    Θα περιμένουμε μια ασύλληπτη τραγωδία για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να ασχοληθεί;

    Εδώ και 3,5 χρόνια τουλάχιστον, πέντε εκατομμύρια κόσμος προκαλείται συστηματικά και ένα ξέσπασμα ήταν τουλάχιστον αναμενόμενο.

    Και δυστυχώς με τα όργια που έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Πράγμα που κανείς μας δε θέλει και κατευνάζουμε διαρκώς την οργή του κόσμου!!!!! “

    1. Όσοι ψάχνουν δικαιολογίες σε δηλώσεις για να πεισθούν ότι ” … τα έλεγε ο πρόεδρος …¨ τρώνε κουτόχορτο.
      Δεν υποψιάζοναι καθόλου το ενδεχόμενο να έγιναν δηλώσεις την 3η του μήνα, επειδή ενεργοποιήθηκε σχέδιο γενικευμένης αντίδρασης των χαπακωμένων ηλιθών που τον ακολουθούν ώστε να αιτιολογηθούν τα γεγονότα της 8ης του μήνα και να παρουσιαστεί ως μάντης και προφήτης, δήθεν αμέτοχος σε ό,τι ακολούθησε;
      Δηλαδή, δικαιολογείται το γεγονός ότι τα μουλάρια που τον προσκυνούν, θύμωασν επειδή η Ανώνυμη Εταιρεία του χοντρού, έχασε από την Ανώνυμη Εταιρεία του γκαβού;
      Γι’ αυτό κυβερνάνε οι καταλληλότεροι…

  8. ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ… ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ… ΕΛΕΟΣ… Κ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΜΑΤ……….. ΗΜΑΡΤΟΝ….
    ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ-2023…..
    ΑΠΛΑ ΘΑ ΞΕΣΠΑΝΕ…ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ….ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ…..

  9. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΑΡΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΑ ….ΜΗΝ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

    1. Αληταρία του Χρυσοχοΐδη είναι η Παγώνη και οι γιατροί. Ο Οικονόμου είναι υπουργός ΠΡΟΠΟ.

Comments are closed.