Ο Παπαφλέσσας του Πειραιά ξεμάλλιασε την ξανθιά του ΣΚΑΙ! Σεραφείμ στον ΣΚΑΪ για τον ιερέα στο Κουκάκι: Δεν έκανε τίποτα παράνομο, μιλάω σαν πιστός

Κοινοποίηση:
serafeim-peiraios-630x362

Στο πλευρό του ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι, τάχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, διευκρινίζοντας ότι τοποθετείται στο θέμα ως απλώς πιστός καθώς δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ως Μητροπολίτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην Μαρία Αναστασοπούλου, ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις.

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», τόνισε. 

«Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια  διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», σημείωσε.

Συνεπώς σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ ο Ιερέας δεν έπραξε κανένα αδίκημα, δίνοντας στον αύλειο χώρο Θεία Κοινωνία «σε δυο παιδάκια τα οποία τα έφερε ο πατέρας τους στο δρόμο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

32 Σχόλια

  1. Τα ειπε πολυ καλα ο σεβασμιοτατος Πειραιως.
    Και εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να το λεμε:
    Δεν κολλαει καποιος κατι απο Την Θεια Κοινωνια.
    Οποιος δεν θελει να Κοινωνησει δικαιωμα του.
    Οποιος θελει…μπορει.

  2. Του επιταφιους γιατι τους απαγορευσαν; Η περιφορα μπορει να γινει κρατωντας τα δυο μετρα αποσταση οι ιερεις και εμεις με τα κερια μας στα μπαλκονια.

  3. Α ρε χριστοδουλε που είσαι. Χάλασες την πιάτσα. Και εμείς κάνουμε συνεχώς συγκρίσεις ψάχνοντας να βρούμε την μετενσάρκωση σου

  4. ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΗΕΗΣΤΕΙ Ο ΞΕΦΤΗΛΙΣΜΕΝΟΣ .ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΒΝΗΜΟ.ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΟΡΧΕΙ ΚΑΣΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΜΩΡΦΟΥ .ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.ΞΕΦΤΗΛΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΛΗΝ 10 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  5. Ακριβώς. Η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο. Δεν απαγόρευσαν τ άλλα μυστήρια. Γάμους, βαφτίσεις, κηδείες. Απλά με προσοχή, λγα άτομα, χωρίς συνοστισμο. Άρα ο παππάς δεν παράνομησε. Που θελαν τρομαρα τους να το περάσουν και με ΠΝΠ. Ένας καλός δικηγόρος θα το καταρρίψει στο τυπικό κομμάτι.

  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΣΣΟΝΩΝ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΥΓΕ….

  7. αυτοι οι παπαδες εχουν την ψευτια στο αίμα τους !! το παίζουν συμπονετικοί και τετοια ενο παίζουν το παιχνιδι τον μεγάλων ακριβος οπως το ζητάνε

  8. ΠΡΟΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ ΑΛΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΑ ΑΝΕΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΤΕΚΝΟΣ

  9. Δεν την ξεμάλιασε, την πήδηξε πνευματικά. Και ξέρετε το πνευματικο πήδημα είναι απείρως ανώτερο του σωματικού. Και το διαπίστωσε η κυρία κλείνοντας το ρεπορτάζ βγιαστικά………………..

  10. ΑΞΙΟΣ ιεράρχης !!! Ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Πειραιαός Σεραφειμ ! Ωραια τα ειπε ! Την Ευχή Σας Πανιερώτατε Καλό Πάσχα ! Να σας έχει καλά Ο θεός !

  11. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΣΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ
    ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ , ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ
    ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΦΥΓΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ

  12. Πρυτανευει η λογική. Η σωματικη πεινα, καλυπτεται απο καταστηματα τροφιμων, η πνευματικη, απο τηλεοραση, διαδικτυο, βιβλια, η οικονομικη, απο τραπεζες και επιδοτήσεις, η ψυχικη; Τι ψυχή θα παραδοθεί χωρίς εξομολογηση και Θεια κοινωνία; Συμφωνα με την κοινη λογικη, οπως μπαινουμε στις τραπεζες και τις υπεραγορές 5-10 ατομα καθε φορα, αναλογικά με τα τετραγωνικά, το ίδιο να ισχύει με τις εκκλησίες. Δυστυχώς, ο θρησκευτικος φανατισμός και η πολιτική αναλγησία, αποτρεπουν τη λυση, επιτεινουν το προβλημα, κατασχυουν τη λογική.

  13. Σε δύο παιδιά προφανώς αδέλφια έδωσε θεία κοινωνία, είδατε ουρά στη φωτογραφία; Εγώ μπορεί να θέλω να κοινωνήσω και να παρακαλέσω τον παπά, με ποιό δικαίωμα θα μου πούνε όχι; Η ελευθερία μας χαρίστηκε απο τον Θεό μαζί με την ζωή και δεν επιτρέπω σε κανένα δίποδο κάθε εξουσίας να μου την παραβιάζει! Η κυβέρνηση να μάθει τα όρια της επιτέλους! Το αποφασίζω και διατάζω στους ψηφοφόρους τους που μας τους φόρτωσαν. Δεν τους ψήφισα δεν θα τρώω στη μάπα την χούντα τους! Θα νηστέψω και το Μ. Σάββατο θα κοινωνήσω επειδή έτσι γουστάρω!

  14. Ευγε και Υποκλιση στον Σεραφειμ….Ανεξάρτητα από την Θρησκευτική πίστη του καθενός μας ,τα είπε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στο Τουρκοκάναλο,με την εντεταλμένη δημοσιογράφο που νόμιζε οτι μετα την συνεντευξη θα την κανουν Διευθύντρια.Ας μπει ενα τέλος επιτέλους σε όλους αυτούς και στα κανάλια οτι ερχεται ο Απόλυτος Θανατος…Ημαρτον ποια …Δηλαδή μια βόλτα στην Αθήνα δεν κάνει κανείς?Βλέπουν κανεναν λαθραιο να κανει καραντινα?Στην Κομοτηνή δεν βλέπουν τα τζαμιά που έχουν μέχρι και μεγάφωνα?Αντε ποια ….Σε λίγο και αλυσίδες και ευθανασια θα προτεινουν για το καλο μας

  15. το μητροπολιτη ναυπακτου τον εχετε ακουσει να μιλαει; Τουλαχιστο θα μπορουσε η εκκλησια να βαλει εκπροσωπο τυπου της καποιο με αντρικη φωνη εκτος και το κανουν επιτηδες να σκανδαλιζουν τον κοσμο. Αντε επιτελους μην πω καμια βαρια μεγαλη εβδομαδα

  16. Μπραβο στον Ιεραρχη. Τέτοιους θελουμε οι Χριστιανοι Ελληνες.Ο Πειραιώς τελικα ειναι ο καλυτερος κ ο ποιο σωστος. Μου θυμησε ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.

  17. Είναι γνωστό ότι έχει τελειώσει νομική και ξέρει πολύ καλά πως να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

  18. Παίδες ναι σωστά τα λέει ο άνθρωπος αλλά για να έχει βαρύτητα αυτό που λέει πρέπει να τα πει ή ο Ιερώνυμος ή ο Εκπρόσωπος Μητροπολίτης Ναυπάκτου. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ αυτοί οι δύο; Γιατί πρέπει η ενημέρωση του Χαρδαλιά,που αφορά την εκκλησία να προηγείται πάντοτε από την εκκλησία; Γιατί παίζουνε αυτοί οι δύο δευτερεύοντα ρόλο και όχι πρωταγωνιστικό; Γιατί έχουν λουφάξει και κάνουν ότι τους πει το κράτος; Ούτε κατά διάνοια δεν θέλω να σκεφτώ ότι η εκκλησία (Ιερώνυμος και Ναυπάκτου) ελέγχεται και απειλείται από το κράτος και σαν αντίδραση βγάζουν από μη επίσημα χείλη (εν προκειμένου Μητροπολίτης Πειραιώς) αυτά τα οποία δεν μπορούν να πουν οι ίδιοι. Αν δεν μπορεί να διοικήσει ο Ιερώνυμος και το συνάφη του να παραιτηθούν χθες!!!! Η εκκλησία πάντα ήταν μπροστά, και τώρα έχει κάτσει πίσω και έχει λουφάξει. Δυστυχώς κ.Ιερώνυμε για σας, πριν από σας είχε αναλάβει ένας “Κολοκοτρώνης” Μητροπολίτης και έχουμε ένα σωστό μέτρο σύγκρισης, ο μακαριστός Χριστόδουλος. ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΦΩΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

    1. Και το 1821 ο Πατριαρχης και το Φαναρι ελεγαν οχι στην Επανασταση γιατι ηθελαν να τα εχουν καλα με το σουλτανο μη χασουν τη βολη τους.Οι απλοι παπαδες και οι απλοι δεσποταδες ηταν με την Επανασταση και δοσαν την ευχη τους και πολεμησαν κιολας.Το ιδιο και τωρα οι Ιερωνυμοι και οι γυρω του μερικες μεγαλοκοπελες με τα χρυσαφικα.

  19. Παπάς με @@ρια .
    Μπράβο του και από μένα .
    Άξιος! Άξιος ! Άξιος !
    Υποκλίνομαι στον λόγο του και την Αγιότητα του ας είμαι αμαρτωλός .

    1. Ε, όχι κι αγάμητη. Το γκομενάκι rules. Μην τρελαθούμε κιόλας..

  20. Αυτό το ξανθό τσόκαρο σε ποιόν κάθεται και κάνει καριέρα και έχει τέτοιο τουπέ και θράσος;

    1. Τρελό θράσος λέμε. Από μούρη δεν βλέπεται. Ίσως η πιο άσχημη της ελληνικής, και όχι μόνο, τιβι. Και από τουπέ, δέκα καρδιναλιων. Σίγουρα κάτι παίζεται. Όλα τα τσοκαρα έχουν από πίσω κια έναν μλκ άντρα και τις προμοταρει. Δες τσιμτσιλη, αντωνοπουλου

  21. ΧΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡ ΕΤΣΙ ΧΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ…

  22. ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΞΑΝΘΟ Π@…..ΔΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

  23. την τελείωσε την ρουφιάνα και τους ρουφιάνους ,έχω σταματησει από χρόνια βλέπω το σκαϊ αυτούς το πρωί

  24. μπραβω τουυυυυυυυυυυυυ την εκανε ρομπα και το βοθροκαν@λο με ολουσ τους γλυφτες

  25. Αν συνεχίσει έτσι ο Μητσοτάκης σε λίγο δεν θα βρίσκει ούτε την ψήφο της Μαρέβας. Για να φέρει 4ο μνημόνιο θα πρέπει πριν να κάνει εκλογές, όπως έκανε ο Τσίπρας το 2015 που πρώτα έκανε εκλογές και μετά έφερε το 3ο μνημόνιο, άλλος απατεώνας που έλεγε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αν γίνουν εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο και η ΝΔ θα πάθει πανωλεθρία, γιατί ο κόσμος έχει αγριέψει και γιατί βέβαια κανένας δεν έχει πειστεί ότι ήταν απαραίτητα τόσο αυστηρά μέτρα. Και μάλιστα από ένα κράτος που μέχρι σήμερα έχει δείξει πλήρη αναλγησία στα πάθη των Ελλήνων. Όταν βλέπεις στις 6 το απόγευμα τον Τσιόδρα με το κλαψομούνικο ύφος να σου λέει ότι “σήμερα πέθαναν 2 από τον κορωνοιό, ο ένας 96 και ο άλλος 86 χρονών”, είναι για να βάλεις τα γέλια. Κόψτε νεοδημοκράτες τις μαλακίες γιατί ο κόσμος έχει σαλτάρει με τις αηδίες σας και θα φάτε φούμο στις επόμενες εκλογές.

  26. Ο σεβασμιωτατος Σεραφειμ καλα τα ειπε στο ξανθο τσοκαρο του τουρκοΣΚΑΪ.Το τουρκοκαναλο αυτο εχει ξεφυγει.Το εχει παραξηλωσει στη ρουφιανια και στην κατατρομοκρατηση του κοσμου.Πανε και τη στηνουν οι κωλοκαμερες σε σημεια και αν δουν 5-10 ανθρωπους,αρχιζουν τα περι συνωστισμου,εξαπλωσης της επιδημιας,χαιρονται να παρει η κυβερνηση σκληροτερα μετρα (αν γινοταν κιολας να δεσει με αλυσιδες τον κοσμο στο σπιτι του).

Comments are closed.