Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ! Σκέρτσος: «Η Ελλάδα είναι από τις φθηνότερες χώρες της ΕΕ» – Μειώνεται ο πληθωρισμός αλλά αυξάνονται οι τιμές, διαπιστώνει η ΕΛΣΤΑΤ

Κοινοποίηση:
skertsos

Χωρίς φρένα κινείται η ακρίβεια στη χώρα, αδειάζοντας τα πορτοφόλια των καταναλωτών και τα νοικοκυριά από προϊόντα, με αντίθετη άποψη να έχει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος βλέπει την Ελλάδα στις φθηνότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat και της ισπανικής κεντρικής τράπεζας, καταλήγει στα συμπεράσματα ότι η Ελλάδα είναι «η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ», ενώ «παραμένει μια σχετικά φθηνή χώρα σε σχέση με τα άλλα μέλη της ΕΕ», αγνοώντας επιδεικτικά την πραγματικότητα.

Με τίτλο της ανάρτησης, «περνάει τελικά στις τιμές καταναλωτή ο μειωμένος ΦΠΑ ή όχι; Το αρνητικό παράδειγμα της Ισπανίας με τον χαμηλότερο ΦΠΑ και τον υψηλότερο πληθωρισμό», ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει αναλυτικά: «Η μάχη για την ενίσχυση των εισοδημάτων, των μισθών και των συντάξεων, τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων μαζί με τη βελτίωση του ανταγωνισμού και των τιμών υπέρ των καταναλωτών είναι διαρκής. Και την δίνουμε με επιμονή, θάρρος, ειλικρίνεια και χωρίς δογματισμούς, όπως φάνηκε με τη δεύτερη κατά σειρά έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και τα βαριά πρόστιμα που πλέον επιβάλλονται σε όσες επιχειρήσεις παρανομούν».

Ωστόσο, συνεχίζει, «δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για την αντιπολίτευση που επιμένει να εισηγείται τη λάθος συνταγή – δηλαδή την εύκολη αλλά κοστοβόρα και κυρίως αποτυχημένη λύση της μείωσης ΦΠΑ – αλλά και το λάθος παράδειγμα, αυτό της Ισπανίας που δοκίμασε τη μείωση ή και τον μηδενισμό του ΦΠΑ χωρίς να πετύχει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα. Αντιθέτως εξακολουθεί να σημειώνει υψηλότερο πληθωρισμό από την Ελλάδα που έχει υψηλότερο ΦΠΑ».

Ενώ στη συνέχεια της ανάρτησής του παραθέτει τρία στοιχεία που, όπως αναφέρει, «δεν χωρούν αμφισβήτηση διότι προέρχονται από επίσημες πηγές της Eurostat και της ισπανικής κεντρικής τράπεζας». Συγκεκριμένα:

«Σύμφωνα με την Eurostat, σε 9 κατηγορίες τροφίμων η Ισπανία εφαρμόζει χαμηλότερο ή μηδενικό ΦΠΑ από την Ελλάδα. Κι όμως στις 8 από αυτές ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος από τον ελληνικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Το κολπο,το γνωριζει,απο το φιλο του τον Γκαιμπελς.

  2. Ειναι παρα πολυ φτηνη χωρα η Ελλαδα!Εχει πολυ φτηνους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!Ομως κ ο λαος δεν παμε πισω.Σημερα Του Αγιου Πνευματος και ενω θα επρεπε να μην κινειται σχεδον τιποτα κ να εορταστει αναλογα,ο κοσμος ειναιμονο για το κυνηγι του χρηματος.ΝΑΙ λοιπον,εχουμε καταντησει πλεον ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΙ!!

  3. Στην Γαλλία έχει 4.3€ η πατάτα 3.5€ κρεμμύδια 5.5€ ντομάτες και 6.5€ οι πιπεριές καλοκαιριάτικα…πλάκα μας κανετε τώρα ;με 1600€ μισθο που έγινε τώρα από 1200€ που ήταν και 900€ ενοίκιο στούντιο…εκεί να δείτε φτωχια κ ακρίβεια…!

  4. Τελικα δεν φτανει να εισαι ηλιθιος .,.,.πρεπει καθημερινα να το αποδεικνυεις

    Δωσε το τυπο 800 ευρω και ζητησε του να πληρωσει ενοικιο και να ζησει την οικογενεια του

  5. αν η ελλαδα ειναι η απο τις φτηνοτερηες χωρε στην εε τοτε αυτος ειναι ο μεγαλυτερος μ@λ@κ@ς της εε

  6. Εγω το καταλαβαινω το αδειασμα του πορτοφολιου στα διοδια με τα χιλιομετρα ουρες και στον Πειραια που δε βρισκεις εισιτηριο για να πας σε κανενα νησακι για τριημερο. Τωρα τι λετε εσεις για ακριβεια και φτωχεια το διαβαζω βερεσε. Δε θα κατσουμε να αναλοθουμε σε 1000 φτωχους που εχει η Αθηνα γιατι εγω δεν ξερω και κανεναν ετσι το λεω. Στο Μανχαταν εχει περισσοτερους φτωχους απο ολη την Ελλαδα. Παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν. Εκτος αν σας αρεσουν τα κομμουνιστικα καθεστοτα που ειναι το αντιθετο. Ολοι φτωχοι και 1000 πλουσιοι. Οποτε εχει δικιο ο Σκερτζος και ο Κουλης πανω σε αυτο. Δε βλεπει κανεις μειωση στις εθνικες οδους. Αυξηση υπαρχει μειωση οχι στα διοδια .

  7. Αυτος ο τυπος που αμφιβαλλω αν ψωνιζει στα σουπερμαρκετ, χρησιμοποιει τις αλχημειες των κυβερνησεων, των υποτακτικων τους ΜΜΕ και των αφεντικων τους Τραπεζων, για να κοροιδεψει οπως κανουν ολοι τους το κοσμο. Λες και ειμαστε ΖΩΑ. Και ειμαστε τελικα αφου τους ψηφιζουμε. Δειτε τα αισχη και της δηθεν αντιπολιτευσης. Αν και δεν θα κατσει και πολυ ο Μητσοτακης αλλα θα φυγει για αλλους λογους, θα μπορουσε να κυβερνα επ αοριστον ελλειψει αντιπολιτευσης. Δειτε τι γινεται και με αυτους. Ουτε νηπια δεν ειναι σε αυτη τη τραγικη κατασταση. Η χωρα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!!!!

  8. Ε δώστε μας και τους μισθούς που παίρνουν στην Ελβετία Γερμανία Αγγλία για να πούμε και εμείς ότι η Ελλάδα είναι φθηνή χώρα. Η καλύτερα δώστε τον ίδιο μισθό που βάζετε εσείς τα ζώα οι πολιτικοί στην τσέπη σας να λέμε ότι είναι όλα φθηνά και τέλεια, δώστε μας και τον ίδιο αριθμό μπάτσων που έχετε μαζί σας και έξω από τα σπιτάκια σας να λέμε ότι ζούμε στην φθηνότερη και ασφαλέστερη χώρα. ΖΩΑ Ε ΖΩΑ αλλά δυστυχώς και τα ζώα είναι πολύ καλύτερα από σας παράσιτα είστε όχι ζώα ΠΑΡΑΣΙΤΑ.

  9. Ευγε!!!! ευγε!!!! Στην λαο-πλεμπα που εκλεγει και συντηρεί τετοια κυβερνηση……επειδη σας λατρευουν που τους πληρώνετε το ««τιμιο, καθημερινο κ καθαρο ψωμι»» τους……σας ενημερωνουν κ σας λενε οτι θέλουν….ετσι για να δειχνουν οτι εργαζονται….. και σας νοιάζονται

Comments are closed.