Ο Τραμπ εκδίδει ομόλογο ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποτρέψει τη Νέα Υόρκη από την κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων

Κοινοποίηση:
tramp

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε τη Δευτέρα εγγύηση ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποτρέψει τη Νέα Υόρκη από το να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία όπως ο Πύργος Τραμπ, καθώς ο ίδιος ασκεί έφεση στην πρόσφατη υπόθεση αστικής απάτης που έκρινε ότι εξαπάτησε επιχειρηματικούς εταίρους για να αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας του.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε τη Δευτέρα εγγύηση ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμποδίσει τις αρχές της Νέας Υόρκης να κατάσχουν τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων όπως ο Πύργος Τραμπ, εν αναμονή της έφεσης που άσκησε σε βάρος του για αστική απάτη ύψους σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων», αναφέρει η Washington Post.

«Η κατάθεση της εγγύησης από τον πρώην πρόεδρο ήταν απαραίτητη για να μην επιτρέψει στη Δημοκρατική, Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς να κινήσει νομικές διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Τραμπ άσκησε πρόσφατα έφεση κατά απόφασης του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Άρθουρ Ένγκορον, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο Έρικ Τραμπ και δύο πρώην στελέχη του διόγκωσαν με δόλο την αξία των περιουσιακών του στοιχείων για να αυξήσουν το κέρδος και τις αποταμιεύσεις. Η εγγύηση για να αποτρέψει τη Νέα Υόρκη από το να κατασχέσει τα περιουσιακά του στοιχεία είχε αρχικά οριστεί σε 450 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μια επιτροπή του εφετείου μείωσε την εγγύηση σε 175 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα με τον όρο να την καταθέσει εντός δέκα ημερών.

«Σέβομαι πολύ την απόφαση του δευτεροβάθμιου τμήματος και θα καταθέσω τα 175 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ή ομόλογα ή εγγυήσεις ή ό,τι άλλο είναι απαραίτητο πολύ γρήγορα εντός των 10 ημερών και ευχαριστώ το δευτεροβάθμιο τμήμα που ενήργησε γρήγορα», δήλωσε ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Σε περίπτωση που ο Τραμπ χάσει την έφεσή του, θα οφείλει περισσότερα από «450 εκατομμύρια δολάρια από απόφαση αστικού δικαστηρίου, αφού η Τζέιμς κέρδισε την υπόθεση απάτης εναντίον του, με την κατηγορία ότι εξαπάτησε δανειστές και ασφαλιστικές εταιρείες διογκώνοντας την καθαρή αξία των επιχειρήσεών του έως και 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το 2011 έως το 2021».

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News την περασμένη εβδομάδα ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ένγκορον «μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αν χρειαστεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: