Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝ “ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ” ΣΤΟ “ΣΚΑΜΝΙ” – ΜΕΝΕΝΤΕΖ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον 69χρονο Δημοκρατικό γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η απαγγελία κατηγοριών ήταν το επόμενο βήμα μιας μεγάλης έρευνας ομοσπονδιακών εισαγγελέων στο Μανχάταν.

Το κατηγορητήριο κατονομάζει επίσης την 56χρονη σύζυγο του γερουσιαστή Ναντίν Μενέντεζ, και έναν επιφανή εργολάβο ακινήτων του Νιου Τζέρσεϊ, τον Φρεντ Ντάιμπες, που τον κατηγορεί για συμμετοχή στο σχέδιο διαφθοράς. Επίσης κατηγορείται ο Wael Hana, μακροχρόνιος φίλος της κυρίας Μενέντεζ που ίδρυσε επιχείρηση πιστοποίησης κρέατος χαλάλ στο Νιου Τζέρσεϊ κι άλλος ένας επιχειρηματίας

 

Καταγραφή

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν Αρσλανιάν
Ο γερουσιαστής κατηγορείται ότι δέχθηκε δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο ίδιος και η σύζυγός του δέχθηκαν ράβδους χρυσού και μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

Εδώ και καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Μπομπ Μενέντεζ βρισκόταν υπό ομοσπονδιακό έλεγχο. Ο ίδιος είχε δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει τις Αρχές και εμφανιζόταν βέβαιος ότι το θέμα θα «κλείσει με επιτυχία».

Θεωρείται ότι η υπόθεση θα έχει αντίκτυπο σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη

Μέχρι στιγμής, οι εκπρόσωπό του δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο, όμως η απαγγελία κατηγοριών θεωρείται ότι θα έχει αντίκτυπο σε Ουάσινγκτον και Νιου Τζέρσεϊ. Άλλωστε ο Μενέντεζ θεωρείται ως ένας από τους Δημοκρατικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ουάσινγκτον, ενώ είναι και στενός φίλος της Ελλάδος.

Αντίθετα, ο γερουσιαστής είναι από τους πλέον σημαντικούς επικριτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ως πρόεδρος της Επιτροπής αποτελεί το σημαντικοτερο εμπόδιο για να αποκτήσει η Τουρκία F=16.

Ο Μενέντεζ έχει ήδη αντίπαλο των Δημοκρατικών, ενόψει της επανεκλογής του για τέταρτη θητεία στη Γερουσία, ενώ η Ρεπουμπλικανή δήμαρχος του Mendham Borough, του N.J., ανακοίνωσε ότι επίσης θα διεκδικήσει τη θέση.

Εάν ο κ. Μενέντεζ παραιτηθεί πριν τη λήξη της θητείας του, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φίλιπ Ντ. Μέρφι, θα είναι υπεύθυνος για τον διορισμό του διαδόχου του.

Ο εργολάβος Ντάιμπες πέρυσι ομολόγησε την ενοχή του για οικονομικό έγκλημα και αναμένει την καταδίκη του. Ο ίδιος ανήκει σε μια μικρή ομάδα κατασκευαστών, που είναι υπεύθυνοι για τη μετατροπή τμημάτων της μολυσμένης προκυμαίας του ποταμού Χάντσον σε πολυσύχναστη κυψέλη οικιστικής και εμπορικής δραστηριότητας.
Επίσημα, οι κατηγορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου από τον εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης και Ντέμιαν Γουίλιαμς και τον υποδιευθυντή, υπεύθυνο για το γραφείο του FBI της πόλης Τζέιμς Σμιθ.

Είχε προβλήματα με τον νόμο και στο παρελθόν

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπομπ Μενέντεζ είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία. Σύμφωνα με την τότε υπόθεση, ο γερουσιαστής είχε «συναλλαγές» με πλούσιο οφθαλμίατρο για πολιτικές χάρες, με δώρα αξίας σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η δίκη για διαφθορά έληξε με κακοδικία τον Νοέμβριο του2017, αφού οι ένορκοι δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν με ετυμηγορία. Αργότερα ο δικαστής αθώωσε τον Μενέντεζ από αρκετές κατηγορίες και το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε τις υπόλοιπες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. Στην Αμερικη υπαρχει δικαιοσυνη να επεμβει Και το αποτελεσμα θα δειξει εαν ειναι αθωοι η οχι Εδω αλωνιζουν δεν δινουν λογαριασμο σε κανενα Η δικαιοσυνη ανυπαρκτη κανενας δεν επεμβαιν ει και ολαος χασκει σαν αποβλακωμενος Αυτο πρεπει να μας α νησηχει και να ασχολουμεθα μονο με τα χαλια τα του οικου μας Ξυπνειστε……….

  2. Παίζει να τού την είχε στημένη και η Lockheed Martin.
    Εξαιτίας τού, έχασαν την τεράστια παραγγελία τής Τουρκίας. Το να το έκανε η Τουρκία, είναι λίγο δύσκολο (χωρίς βοήθεια από μέσα, μάλλον αδύνατο) Σίγουρα είναι στην μέση η αμερικανικές εταιρείες, ο Μενέντεζ είναι κατά τών όπλων γενικά.

  3. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για τον Μενέντεζ, κρίμα

  4. Η γυναίκα του ειναι αρμενικής καταγωγής, το βαθύ τουρκικό κράτος κάνει το πάν εναντίον του Μενέντεζ.

  5. πανηγυριζουν οι τουρκολαγνοι τρελοχουνταιοι

  6. Ξεκινά γεωτρήσεις με Ισραήλ ο Ερντογάν – Τεράστια ήττα για την Ελλάδα!
    Θα φτιάξουν και αγωγό προς την Ευρώπη!!!
    Γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσαν Τουρκία και Ισραήλ σε μία κίνηση που αλλάζει τις ισορροπίες στην ευρύτερη και βάζει την Τουρκία για τα καλά στο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας!!!
    Η Τουρκία και το Ισραήλ θα αρχίσουν σύντομα να κάνουν κοινά βήματα στον χώρο των γεωτρύσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες θα λειτουργούν επίσης ενεργειακά δίκτυα προς την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!

    Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που αλλάζει τις ισορροπίες, καθώς ήταν μακροχρόνια επιδίωξη της Τουρκίας!!!

    Ο Ερντογάν και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκαν προσωπικά για πρώτη φορά την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη. Ήταν ένα ορόσημο καθώς οι δύο χώρες εργάζονται για να διορθώσουν τις σχέσεις τους που ταλαιπωρούνται εδώ και καιρό από τις διαφωνίες σχετικά με τις πολιτικές έναντι των Παλαιστινίων, γράφει το Reuters.

    Ο Ερντογάν πρότεινε από την πλευρά του, όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ράγκιπ Σόιλου, να συσταθεί ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού των δύο χωρών, με στόχο την εμβάθυνση της τουρκοϊσραηλινής συνεργασίας.

    1. Ακριβώς έτσι. Μόνο που βγάζουν άναρθρες κραυγές που μοιάζουν με κραυγές βατράχου. Σύντομα θα βάλετε την ουρά στα σκέλια όπως και τις προηγούμενες φορές που το επιχείρησαν-επιχειρήσατε.

  7. Αυτά τα κάνει όλα το Τουρκικό λόμπυ γιατί ο Μενέντεζ είναι ο μεγαλύτερος φιλέλληνας που υπήρξε ποτέ. Ολα θα πέσουν στο κενό.

    1. @συκοφαντιες Ποτε μας αγαπησε ο Μενεντεζ μωρε??Ολα για το κασερι γινονται…και απλα αποδειχτηκε αχορταγος και φυσικα καρφωθηκε

  8. Ο Menendez είναι από τους πλέον διεφθαρμένους Γερουσιαστές της Αμερικής.
    Πολύ σωστά το δημοσίευμα αναφέρεται σε προηγούμενα νομικά προβλήματα.
    Είναι ο αγαπημένος των Ελλήνων Πολιτικάντηδων αλλά και των Πολιτών της Ελλάδας.
    Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης που θα είναι και Ένορκοι στην Δίκη, είναι ως επί των πλείστον Democrats, και ως εκ τούτου μπορεί να υπάρξει και πάλι, μιά νέα κακοδικία.

    1. Σταύρος, είσαι πολύ φάουλ. Οι προηγούμενες συκοφαντίες κατέπεσαν στο κενό όπως θσ καταπέσουν και αυτές. Οταν μπαίνεις στο ρουθούνι του Ερτογάν και γίνεσαι ο εφιάλτης του, τότε είσαι για όλα έτοιμος. Μην γράφεις λοιπόν ανοησίες.

  9. αντε ρε κουτσομπολα,
    αυτο σ ενδιαφερει εσενα η η ελλαδα?

    1. @τ το θεμα ειναι οτι ειναι “φιλελληνας”μονο με χρηματισμο ρε αητε…Δηλαδη αν του δωσει τα διπλασια ο Ερντογαν και γινει φιλοτουρκος θα ειναι κακος μετα??δε παει ετσι αδερφε

      1. Μην κρίνεις όλους τους ανθρώπους βάτραχε, με βάση τις δικές σου αρχές. Δεν είναι όλοι όμοιοι σου.

  10. Τί MILFάρα είναι αυτή; Καραέμπαινα. Για μένα είναι αθώος.

    1. είναι βαμμένη ξανθιά γραία … μην την δοκιμάσεις!!!

Comments are closed.