Ενώ πολλοί από εμάς ισχυρίζόμαστε ότι πεινάμε αν δεν φάμε ένα γεύμα, ένας άντρας ξέρει πραγματικά πόσο τρομερό μπορεί να είναι αυτό το συναίσθημα. Το 1979, ο Αυστριακός Andreas Mihavecz δυστυχώς ανακάλυψε πόσο καιρό μπορεί να μείνει το ανθρώπινο σώμα χωρίς τροφή και νερό.
Η ιστορία του Mihavecz κοινοποιήθηκε στο Reddit. Η ανάρτηση έχει μέχρι στιγμής υπερψηφιστεί σχεδόν 7.000 φορές και έχει πάνω από 400 σχόλια από τότε που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.
«Μεγάλωσα κοντά στο σημείο που συνέβη αυτό και είμαι αρκετά μεγάλος για να το θυμάμαι. Αυτή ήταν μια τεράστια ιστορία εκείνη την εποχή, αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πάντα με κολλούσαν», παρατήρησε ένας χρήστης του Reddit. «Πιθανώς να έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο σώμα μετά από τόσο καιρό. Δεν θα εκπλαγώ αν οδηγούσε σε πρόωρο θάνατο», πρόσθεσε ένας άλλος.
Μερικοί χρήστες προσπάθησαν να αστειευτούν για το περίεργο περιστατικό λέγοντας «ποιος χρειάζεται βία όταν η παραμέληση λειτουργεί εξίσου καλά».
Ο Mihavecz κατέχει αυτήν τη στιγμή το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για αυτό το κατόρθωμα και τα όσα έκανε για να επιβιώσει ακούγονται πραγματικά τρομακτικά.
«Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση επιβίωσης χωρίς τροφή και νερό είναι 18 ημέρες από τον Andreas Mihavecz (Αυστρία), τότε σε ηλικία 18 ετών», αναφέρει η εταιρεία τήρησης αρχείων στον ιστότοπό της για το κατόρθωμα του Mihavecz.
«Τον έβαλαν σε κελί κράτησης την 1η Απριλίου 1979 σε ένα κτίριο τοπικής αυτοδιοίκησης στο Höchst στη λίμνη της Κωνσταντίας, στην Αυστρία, αλλά ξεχάστηκε εντελώς από την αστυνομία. Στις 18 Απριλίου 1979, έφτασε κοντά στον θάνατο».
Ενώ βρισκόταν στο υπόγειο κελί, κατάφερε να επιβιώσει μόνο με την κατάποση υγρασίας από τους τοίχους. Αυτή η διάρκεια χωρίς φαγητό και νερό τον οδήγησε να χάσει περίπου 24 κιλά σε βάρος.
Βρέθηκε μόνο σε μια απίθανη σύμπτωση όταν ένας αστυνομικός, που είχε άσχετες δουλειές στο υπόγειο, παρατήρησε μια σάπια μυρωδιά να έβγαινε από το κελί. Στη συνέχεια βρήκε τον Mihavecez που χρειαζόταν αρκετές εβδομάδες για να ανακτήσει την υγεία του.
Ο μαθητευόμενος 18χρονος κτίστης φέρεται να τέθηκε υπό κράτηση κατά λάθος επειδή ήταν επιβάτης σε τρακαρισμένο αυτοκίνητο.
Ο Markus Weber, ο Heinz Ceheter και ο Erwin Schneider ήταν οι τρεις Γερμανοί αξιωματικοί που αντιμετώπισαν δίκη για βαριά αμέλεια μετά την ανακάλυψη του Mihavecz. Η δίκη δεν διευκρίνισε ποιος ευθύνεται για την γκάφα, ωστόσο, ο κάθε αξιωματικός κατηγόρησε τον άλλον.
Οι τρεις αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι γι’ αυτόν θεώρησαν ότι οι άλλοι δύο αστυνομικοί είχαν ήδη απελευθερώσει τον Mihavecz, με αποτέλεσμα να τον ξεχάσουν.
Μια δίκη που ακολούθησε έδειξε ότι οι ανησυχίες της μητέρας του Mihavecz είχαν επίσης αγνοηθεί από την αστυνομία κατά τη διάρκεια αυτών των 18 ημερών.