Ο απίθανος λόγος που τα μπουκάλια μπύρας είναι πράσινα ή καφέ

Κοινοποίηση:
berakixroma

Το αλκοολούχο ποτό που όλοι απολαμβάνουμε – ιδιαιτέρως το καλοκαίρι – έχει τις ρίζες του στην αρχαία Αίγυπτο.

Τον 19ο αιώνα μπήκε για πρώτη φορά σε μπουκάλι και άρχισε να πωλείται στην αγορά, καθώς οι ζυθοποιοί συνειδητοποίησαν ότι το γυαλί μπορούσε να διατηρήσει την μπύρα φρέσκια!

Όπως ήταν φυσικό τον πρώτο καιρό οι ζυθοποιοί αποθήκευαν την μπύρα σε διαφανές γυαλί, το οποίο δεν αλλοίωνε την μπύρα τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, το καλοκαίρι πολλοί καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν για αλλοιωμένη γεύση και περίεργη μυρωδιά.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το διαφανές γυαλί επέτρεπε στις ακτίνες UV να διαπεράσουν το ποτό και να αλλάξουν τη γεύση του. Έτσι, αποφάσισαν να χρησιμοποιούν πράσινα ή καφέ μπουκάλια, καθώς προστατεύουν την μπύρα από τις βλαβερές ακτίνες UV.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: