Ο βιομήχανος Ελευθέριος Μουζάκης της εταιρείας «Πεταλούδα», «ο ειλικρινέστερος Έλληνας φορολογούμενος μεταξύ όλων των επιχειρηματιών»

Κοινοποίηση:
mouzakis

Στα 10 του ήταν ο μικρότερος μανάβης του Πειραιά.

Στα 15 συνελήφθη γιατί πουλούσε ντομάτες δίχως άδεια.

Στα 16 πουλούσε ναφθαλίνες και μυγοσκοτώστρες. Στα 18 σέρβιρε καφέδες στην Τρούμπα. Στα 21 (το 1934) ανέλαβε, μισθωτός, τη διεύθυνση ενός μικρού εργοστασίου κλωστών «Τριών Αστέρων».

Στα 36 νοίκιασε ένα εργοστάσιο με δύο ποδοκίνητες μηχανές.

Στα 37 κυκλοφόρησε την πρώτη κουβαρίστρα κλωστής με το έμβλημά του, την «Πεταλούδα» και κατάφερε πάραυτα να γίνει γνωστός για την ποιότητα των προϊόντων του.

Στα 38 ο γαλλικός κολοσσός DMC του πρότεινε να συσκευάζει στην Ελλάδα κλωστές της.

Στα 43 είχε ήδη το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωστών στην Ελλάδα και το τρίτο στην Ευρώπη.

Στα 70 του το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωνε ότι ο Ελευθέριος Μουζάκης ήταν «ο ειλικρινέστερος Έλληνας φορολογούμενος μεταξύ όλων των επιχειρηματιών». Αν αυτή δεν είναι πορεία προς την κορυφή, ποια είναι.

Και το κλου;

Ο γεννημένος στη Σμύρνη, γιος τσαγκάρη και μεγαλωμένος στη Ζάκυνθο, Μουζάκης, ακόμη και μετά την – πρόσφατη – αποδημία του με τη διαθήκη του άφησε παρακαταθήκη για να λειτουργήσει το επιχειρηματικό του όνειρο και μετά.

Να κρατηθούν οι εργαζόμενοι, για την ακρίβεια οι εργαζόμενες που κάποτε είχαν φτάσει στον εντυπωσιακό αριθμό των 1.500, και να μπορέσει να λειτουργήσει το εργοστάσιο για άλλα 15 χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ηέντιμη Ελλάδα πεθαίνει και δίνει χώρο στην διαφθορά πολλές φορές και εισαγώμενη! Σε λίγο θα ψάχνουνε να βρούμε όχι έντιμο άνθρωπο αλλά και Έλληνα στην καταγωγή!

  2. Γιατί, αγαπητέ μου , όλες οι κυβερνήσεις μετά το 1974, εργάσθηκαν επιμελέστατα γιά την αποβιομηχάνιση της χώρας -σύμφωνα με τα σχέδια των ασπόνδων φίλων της Ελλάδας και των εσωτερικών εχθρών του Ελληνισμού- ώστε να ενταχθεί η χώρα στην τρισκατάρατη Ε.Ε. , να απεμπολήσει το δικό της νόμισμα και συνεπώς την εθνική της κυριαρχία( και μην ακούτε τα φληναφήματα του ΠΘ και του πρώην ΥΠΕΞ περί εθνικής κυριαρχίας, γιατί δεν υπάρχει πλέον τέτοιο πράγμα) και να φθάσει στο κατάπτυστο σημείο σήμερα, ελέω του ΠΘ της, να συντάσσεται με τους ναζί της Ουκρανίας και να έχει διαρρήξει όλες τις σχέσεις της με την Συρία, την Ρωσία και το Ιράν, από τις οποίες προμηθευόμαστε καύσιμες ύλες σε χαμηλή τιμή. Περαστικά μας, αλλά δεν το βλέπω!!!

  3. Γιατι κρυβεται οτι ο αχρειος Τσοβολας τον ειχε βαλει στην λιστα με τους μεγαλοοφειλετες φοροδιαφευγοντες για
    1.5 δισ φοροδιαφυγη ενωα ηταν σε διακανινισμο με το κρατος που του χρωστουσε ωγυρω στα 5 δις

    1. ο Τσοβολας ειναι μακαριτης

        1. σορυ, νομιζα οτι εiπες πως “ο Τσοβολας κρυβεται” 🙂

Comments are closed.