Ο γερουσιαστής Μενέντεζ θα διεκδικήσει την έδρα του στη Γερουσία ως ανεξάρτητος: Ενώ παλεύει να αποδείξει την αθωότητά του στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Κοινοποίηση:
ektakti eidisi

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ από το Νιου Τζέρσεϊ αναμένεται να υποβάλει αίτηση επανεκλογής ως ανεξάρτητος, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα τη Δευτέρα.

Η απόφασή του να καταθέσει ως ανεξάρτητος, έρχεται την ημέρα πριν από τις προκριματικές εκλογές στο Νιου Τζέρσεϊ, στις οποίες τρεις Δημοκρατικοί και τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι διεκδικούν τις υποψηφιότητες των κομμάτων τους για την έδρα που κατέχει αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Μενέντεζ, ο οποίος αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες και δικάζεται επί του παρόντος στη Νέα Υόρκη, είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι δεν θα διεκδικούσε τέταρτη πλήρη θητεία ως Δημοκρατικός, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξάρτητης υποψηφιότητας εάν αθωωθεί.

Αντιμετωπίζει προθεσμία την Τρίτη για να καταθέσει ως ανεξάρτητος. Η προθεσμία του Νιου Τζέρσεϊ για τους ανεξάρτητους υποψηφίους να αποσυρθούν από το ψηφοδέλτιο είναι η 16η Αυγούστου.

Η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του Νιου Τζέρσεϊ θα μπορούσε να κάνει τις εκλογές για τη Γερουσία πιο απρόβλεπτες, και ο έλεγχος της θα κρέμεται από μία κλωστή. Οι Δημοκρατικοί κατέχουν μια μικρή πλειοψηφία αυτή τη στιγμή, αλλά αντιμετωπίζουν έναν δύσκολο εκλογικό χάρτη αυτό το φθινόπωρο.

Η ομοσπονδιακή δίκη του Μενέντεζ βρίσκεται επί του παρόντος στην τέταρτη εβδομάδα. Ο γερουσιαστής, οι επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, Wael Hana και Fred Daibes, και η σύζυγος του Menendez, Nadine, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε σχέδιο δωροδοκίας και ενεργούσαν ως ξένοι πράκτορες της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Και οι τέσσερις δήλωσαν αθώοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: