Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Μερσεντές-Μπέντζ (Mercedes-Benz) επανέλαβε την αντίθεσή της στους σχεδιαζόμενους από την ΕΕ δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, ζητώντας να καθυστερήσει η εφαρμογή αυτών των εξαιρετικά αμφιλεγόμενων μέτρων για να μην πληγούν τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.
«Χρειαζόμαστε περισσότερο ελεύθερο εμπόριο, όχι πρόσθετους φραγμούς», δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Μερσεντές-Μπέντζ, Όλα Καλένιους (Ola Kaellenius), στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης Μπίλντ (Bild). Τόνισε ότι οι προτεινόμενοι δασμοί δεν θα μπορούσαν να ενισχύσουν την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον επιτυχή μετασχηματισμό του μπλοκ και τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.
Καθώς πλησιάζει η προθεσμία για τους προβλεπόμενους δασμούς, ο Καλένιους κάλεσε την ΕΕ να αναζητήσει μια ισορροπημένη λύση που θα ωφελεί και τα δύο μέρη. Τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα απαιτήσουν χρόνο και κάλεσε την ΕΕ να παρατείνει τις συζητήσεις για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της διαφοράς.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμμερίζονται τις ανησυχίες της Μερσεντές-Μπέντζ. Και οι δύο έχουν εκφράσει σαφή αντίθεση στους προστατευτικούς δασμούς, προειδοποιώντας ότι τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα σπιράλ δασμών ή ακόμη και έναν εμπορικό πόλεμο, απειλώντας τελικά τα οικονομικά συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ.
Θα την πατήσουν όπως και με τον Πούτιν, που του επέβαλαν κυρώσεις, οι Γερμανοί αν φορολογήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των κινέζων.
Εργοστάσια και Εταιρείες μετέφεραν σε Ανατολική Ευρώπη , Τουρκία, Κίνα, Ινδία, Βιετνάμ και αλλού παραγωγικές μονάδες τους για να απαλλαγούν από το “ακριβό” Κεντροευρωπαϊκό προσωπικό μέχρι να το αντικαταστήσουν με αυτοματοποιημένες Ρομποτικές και ελεγχόμενες από Τεχνητή Νοημοσύνη Μηχανές. Μία εξισοροποιητική φορολόγησις αυτών των “προϊόντων” θα ανέτρεπε η τουλάχιστον θα καθυστερούσε το πρόγραμμά τους. Η Ανεργία ήδη πλήττει και την αποδίδουν αποκλειστικά στην “Λαθροεισβολή” που συστηματικά επιτρεπουν και όχι στον πραγματικό σχεδιασμό κατά του Ανθρώπου και της αξίας του που εφαρμόζουν. Όταν όλοι θα μείνουν άνεργοι θα είναι πολύ αργά. Τους “ενδιαφέρουμε μόνο ως καταναλωτές όσο μπορούμε. Πρέπει να προσέχουμε ποιος παράγει ότι αγοράζουμε. Παλαιότερα υπήρχε η επισήμανσις “χειροποίητο”, “HAND MADE”. Σήμερα δίνουμε σημασία για να υπάρχει “αύριο¨;.