Ο ζωολογικός κήπος της Πολωνίας αναζητά όνομα για το νεογέννητο ελαφάκι, είδος προς εξαφάνιση!

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης (15673)

Ο ζωολογικός κήπος της Βαρσοβίας αναζητά υποψήφιους «νονούς» για ένα νεογέννητο θηλυκό μικρό ελαφάκι νότιο πουντού, το οποίο ήρθε στον κόσμο πριν από δύο μήνες, συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου. Το πουντού είναι γνωστό ως το δεύτερο μικρότερο είδος ελαφιού παγκοσμίως.

 

 

Αυτό το γλυκό ελαφάκι προέρχεται από τα δάση της Χιλής και της Αργεντινής. Όταν ενηλικιωθεί, ένα ενήλικο πουντού μπορεί να φτάσει ύψος έως 46 εκατοστά και βάρος έως 15 κιλά. Η σπανιότητα και η ομορφιά αυτού του είδους το καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έχουν απευθύνει πρόσκληση στο κοινό μέσω Facebook να προτείνει ονόματα για το μικρό ελαφάκι, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα πρέπει να ξεκινούν με το γράμμα «Π». Αυτή η πρωτοβουλία είναι παρόμοια με άλλες δράσεις που έχουν γίνει για τη βαπτιστική άλλων ζώων που γεννήθηκαν φέτος στον ζωολογικό κήπο.

Η συμμετοχή του κοινού σε τέτοιες διαδικασίες ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ των επισκεπτών και των ζώων, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην ζωή του ζωολογικού κήπου.

 

 

Είδος προς εξαφάνιση

Η υπεύθυνη μάρκετινγκ του ζωολογικού κήπου Άννα Τάντρα εξήγησε ότι με τη γέννηση αυτή ο πληθυσμός των πουντού στις εγκαταστάσεις του ανέρχεται πλέον σε 4. «Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία γέννηση, διότι είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση», τόνισε.

«Το νότιο πουντού (southern pudu) είναι ένα πολύ μυστικοπαθές ζώο… είναι πραγματικό δύσκολο να την εντοπίσει κανείς έξω,
Ο ζωολογικός κήπος αναφέρει στην ανάρτηση ότι το μικρό ελαφάκι μεγαλώνει υγιώς και ήδη μπορούν να το δουν στον χώρο. Το πουντού ωστόσο είναι ένα ντροπαλό είδος, που δεν θέλει να περπατάει μπροστάς τους ανθρώπους.

Πλέον, ο ζωολογικός κήπος θα συγκεντρώσει τις προτάσεις για τα ονόματα κάτω από την ανάρτηση στο Facebook μέχρι και την Κυριακή. Τη Δευτέρα, οι φύλακες θα επιλέξουν τέσσερα από αυτά τα ονόματα, που μετά θα τεθούν σε ψηφοφορία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response