Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Ντιναμό Κιέβου, ΄΄την κοπάνησε΄΄ από την Ουκρανία με τον αδελφό του, με 17,6 εκατομμύρια δολάρια, κατευθυνόμενος προς την Ουγγαρία

Κοινοποίηση:
surkis

Ο Ihor Surkis, ένας από τους πλουσιότερους Ουκρανούς ολιγάρχες και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Ντιναμό Κιέβου, έφυγε από την Ουκρανία με τον αδελφό του στις 26 Φεβρουαρίου,  με 17,6 εκατομμύρια δολάρια, κατευθυνόμενος προς την Ουγγαρία.

Σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda , τα αδέρφια Surkis εισήλθαν στην Ουγγαρία μεταξύ 22:40 και 23:00 στο Tiszaújlak παρακάμπτοντας τους τελωνειακούς κανόνες, με τον Ihor Surskis σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας Maybach S650 και τον αδελφό του, Hrihoriy Surskis, πρώην επικεφαλή της Ουκρανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρώην αντιπρόεδρο της UEFA, με SUV Mercedes-Benz ML-500. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πέρασαν τα σύνορα μέσω του σημείου ελέγχου Vylok, που βρίσκεται στην περιοχή Berehiv της περιοχής Zakarpattia.

Συνεπιβάτες τους ήταν οι Kuleshov Nikita (γεννημένος το 2002), Kostrykina Zoya (γεννήθηκε το 1961), Alexei Borisov (γεννημένος το 1993) Shevchuk Dana (γεννημένος το 1996).

Ο Oleksiy Borysov (28 ετών) και ο Mykola Kuleshov (20 ετών), που πέρασαν τα σύνορα με αυτοκίνητο με τον Hryhoriy Surkis, είναι τα εγγόνια του.

Ο μικρότερος αδελφός Igor Surkis έφυγε με ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο Maybach S650 με την Olga Romanova (Ρωσίδα υπήκοο), τον Surkis Vyacheslav και τον Surkis Yana. Η αγοραία αξία ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι περίπου 700 χιλιάδες δολάρια χωρίς το κόστος εκτελωνισμού.

Σημειωτέον πως ίσχυε στρατιωτικός νόμος και  η κρατική συνοριακή υπηρεσία  είχε εντολές για περιορισμό των αναχωρήσεων στο εξωτερικό για άνδρες-πολίτες της Ουκρανίας ηλικίας από 18 έως 60 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: