Ο λόγος που η 3η Μαΐου είναι ημερομηνία-κλειδί για τα SMS – Όλο το σχέδιο για το άνοιγμα

Κοινοποίηση:
μοναστηρακι

Η ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης, αναμένεται να συμπαρασύρει την κατάργηση των SMS στο 13032 και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Τέλος στα SMS στο 13032 αναμένεται να μπει από την Δευτέρα του Πάσχα (03/05) όταν και ανεβάζει ρολά η εστίαση, το άνοιγμα της οποίας συμπαρασύρει μαζί της την απελευθέρωση και των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από τις 3 Μαΐου:
Καταργούνται τα SMS στο 13032 για όλες τις δραστηριότητες (συμπαρασύρει και το λιανεμπόριο)
Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Αναφορικά με την κατάργηση της αποστολής των SMS στο 13033, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, είχε δηλώσει ότι πιθανότητα θα σταματήσουν εντός του Μαΐου, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι (σ.σ. για SMS). Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάης».

Πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, λένε ότι «τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ούτε ο ίδιος ο υπουργός δεν μπορεί να απαντήσει. Δεν είναι ασφαλής αυτή τη στιγμή καμία ημερομηνία. Και η απευθείας κατάργηση της αποστολής SMS στο 13033 δεν είναι δυνατό να γίνει. Ακόμη συζητείται το θέμα, παρόλες τις δηλώσεις του υφυπουργού».

Μάλιστα, προσθέτουν πως «εξετάζουμε αυτή τη στιγμή όλες τις παραμέτρους. Είμαστε, όπως πάντα, σε ετοιμότητα. Την απόφαση δεν θα την λάβουμε εμείς, Περιμένουμε οδηγίες από τους λοιμωξιολόγους και τον συντονισμό της κυβέρνησης».
Πώς επαναλειτουργεί η εστίαση
Αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης από την Δευτέρα του Πάσχα (03/05), αυτό θα γίνει με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εργαζομένους αλλά και τη χρήση των self test ενώ οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών θα είναι στα 2 μέτρα.Μάλιστα, αναμένεται να αξιοποιηθούν πλατείες και χώροι σε πεζοδρόμια.

Όσον αφορά το πόσα άτομα θα επιτρέπονται ανά τραπέζι, αναμένεται η σχετική εισήγηση της Επιτροπής, για το αν θα είναι 4 ή 6 άτομα.

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα δραστηριοτήτων
Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος προς τους πολίτες, το σταδιακό άνοιγμα επιπλέον δραστηριοτήτων και την χαλάρωση περιορισμών μέσα στον Μάιο.

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός.

Επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: