Ο λόγος που τα καπάκια είναι πλέον κολλημένα στα πλαστικά μπουκάλια

Κοινοποίηση:
o-logos-pou-ta-kapakia-einai-pleon-kollimena-sta-plastika-boukalia

Τα καπάκια πλέον είναι υποχρεωτικά κολλημένα πάνω στα πλαστικά μπουκάλια και δυστυχώς είναι κάτι το οποίο ενοχλεί πολλούς ανθρώπους, γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν με ευκολία. Ο λόγος όμως για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι η η Ευρωπαϊκή Ένωση που προχωρά σε αυτή την αλλαγή για καλό λόγο, δηλαδή τη μείωση του πλαστικού όπως υποστηρίζει.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Financial Times, τα πλαστικά καπάκια αντιπροσωπεύουν περίπου το 13% των πλαστικών θαλάσσιων απορριμμάτων που πιάστηκαν στα δίκτυα των ψαράδων μεταξύ 2011 – 2017.

Πολλές βιομηχανίες όμως παραπονέθηκαν ότι θα έπρεπε να αλλάξουν τη γραμμή παραγωγής και πως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όλες το ίδιο καπάκι σε μέγεθος, όπως οι βιομηχανίες γάλακτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν δοθεί οικονομικά κίνητρα παλαιότερα που είχαν αποδειχθεί ωφέλιμα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άστεγοι, αλλά όχι για τους βιομηχάνους αφού πωλούσαν λιγότερα καπάκια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Σαχλαμάρες. Αν ήθελαν πραγματικά να περιορίσουν το πλαστικό στα μπουκάλια νερού πιο λογικό θα ήταν να έβαζαν το νερό σε χάρτινα κουτιά όπως το γάλα. Δήθεν μειώνουν το πλαστικό στα πώματα όταν όλο το άλλο μπουκάλι του νερού είναι πλαστικό.

  2. Ας τα καταργήσουν αφού τους έχει πιάσει ο πόνος. Και τα πλαστικά μπουκάλια μαζί με τα καπάκια και ότι άλλη ηλίθια συσκευασία που αγοράζεις τρία πράγματα και γεμίζεις μια σακούλα σκουπίδια. Αν ήθελαν θα τελείωνε αυτή η ιστορία των πλαστικών που έχουν πνίξει τον πλανήτη. Αλλά σιγά μη θέλουν, πιο πιθανό είναι να βγει ο ήλιος από τη δύση παρά αυτό.

  3. Γελοιότητες σαν τα πλαστικα καλαμακια ενω το ποτηρι και το καπακι ειναι πλαστικα και τις σακουλες στα σουπερμαρκετ την ωρα που ολο το σουπερμαρκετ ειναι φουλ σε πλαστικες συσκευασίες!

    Μεχρι τωρα μαζευαμε στο σπιτι τα καπακια σε σακουλες και τα δίναμε για αναπηρικα καροτσάκια!
    Τωρα ετσι όπως τα εκαναν τα πετάω στα σκουπίδια απο αντιδραση και μονο!
    Φακ οφ μαμω την Ευρωπαικη σας Ενωση ξεφτιλισμενοι! Ολα παπαριες κανουν τα ζωα

Leave a Response