Ο λύκος έφαγε την… Κοκκινοσκουφίτσα – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά μειωμένη προστασία για τους λύκους

Κοινοποίηση:
UrsulaVonDerLeyenRotkaepchen-741x486

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας λύκος κατασπάραξε το αγαπημένο πόνι Ντόλι της προέδρου της Κομισιόν στη Γερμανία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έξαφνα, ο καλός λύκος των woke παραμυθιών έγινε η εμμονή της κορυφαίας ευρωκράτη, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Σ’ ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, η Φον Ντερ Λάιεν δικαιολόγησε και πάλι την αποδυνάμωση της προστασίας στους «καλούς» λύκους με αναφορά στην αύξηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού των λύκων μετά την πανδημία COVID.

«Η επιστροφή των λύκων είναι καλά νέα για τη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη. Αλλά η συγκέντρωση αγελών λύκων σε ορισμένες ευρωπαϊκές περιοχές έχει γίνει πραγματικός κίνδυνος, ιδίως για την κτηνοτροφία», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί νομικά στους Ευρωπαίους αγρότες «μεγαλύτερη ευελιξία» για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον τοπικό πληθυσμό λύκων.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι μπορούμε και θα βρούμε στοχευμένες λύσεις για την προστασία τόσο της βιοποικιλότητας όσο και των αγροτικών μας μέσων διαβίωσης», επέμεινε.

Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει τώρα να επανεξεταστεί από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτού τεθούν σε ισχύ οποιεσδήποτε αλλαγές.

Η θέση αυτή πανηγυρίστηκε από ορισμένους στην Ευρώπη, όπως οι Γερμανοί αγρότες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν την έξαρση των επιθέσεων από λύκους.

Οι πιο περιβαλλοντικά διακείμενοι εντός του μπλοκ αντέδρασαν με τρόμο, με τις «πράσινες» ομάδες να πιέζουν επανειλημμένα για την παραμονή των σημερινών προστατευτικών μέτρων.

«Αυτή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι βαθιά ανησυχητική, καθώς καθοδηγείται περισσότερο από πολιτική ευκολία παρά από επιστημονικά στοιχεία», ανέφερε σε δήλωσή της η Τζοάνα Σουάμπε, διευθύντρια του ευρωπαϊκού τμήματος της Human Society International.

«Αντί να προσπαθεί να καταστρέψει τη νομική προστασία αυτών των μεγάλων σαρκοφάγων, η Επιτροπή θα έπρεπε να εργαστεί σκληρότερα για την προώθηση της υιοθέτησης μέτρων συνύπαρξης στα κράτη μέλη», πρόσθεσε η ίδια, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες μέθοδοι «δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς» από τους αγρότες εντός του μπλοκ.

Τελικά, η φύση δεν αφήνει τίποτε στη μοίρα του και επαναφέρει τις ισορροπίες εκεί που εκείνη τις προορίζει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: