Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας θέλει να μας “δανείσει” κάτι που μας ανήκει

Κοινοποίηση:
glypta-parthenona-ena

Ο Κιρ Στάρμερ δεν έχει όπως λέει πρόβλημα να μας δανείσει …  τα δικά μας Γλυπτά του Παρθενώνα

Για να κάνει το “καλό” παιδί στα μάτια των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας αλλά και ο Βρετανικός τύπος κάνει λόγο για ένα «μακροχρόνιο δάνειο» των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Μάλιστα πως γίνεται να σου επιστραφεί κάτι που σου ανήκει ως ένα «μακροχρόνιο δάνειο», μόνο οι μισέλληνες Άγγλοι γνωρίζουν. 

Αξίζει να αναφερθεί όμως πως δεν υπάρχει και η πρόθεση να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία του βρετανικού κράτους που απαγορεύει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας αντικειμένων που ανήκουν στο βρετανικό μουσείο (British Museum Act 1963).

Όπως, όμως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Στάρμερ εμφανίζει μια πιο «χαλαρή» στάση όσον αφορά τα Ελγίνεια σε μια προσπάθειά του να αποκαταστήσει τις στενές σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού ανέφερε με ένα ιδιαίτερο ύφος ότι «τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχουν αποκτηθεί νόμιμα και παραμένουν νόμιμη ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου».

Το μόνο σίγουρο είναι οτι ένας μακροχρόνιος δανεισμός δεν είναι λύση για την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό. Ο Έλληνας δεν μπορεί να δέχεται χάρες επιστροφής για κάτι που του ανήκει και του το έκλεψαν με το έτσι θέλω! 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΡΩΕΣ ΦΡΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΥΔΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑΤΟΙΚΟΙ

Comments are closed.