Ο πιλότος της ομάδας ΖΕΥΣ για το μήνυμά του στην παρέλαση! «Γιατί εμπνεύστηκα από τον Παλαμά»

Κοινοποίηση:
ERT-F-16-28-10-2024

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα.

Ο Έλληνας πιλότος που απηύθυνε μήνυμα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την προσγείωση αυτής της τόσο ιδιαίτερης αποστολής…

«Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση την πατρίδα, προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον». Αυτό ήταν το μήνυμα του που μετέδωσε προς τον ελληνικό λαό ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, χειριστής του F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ. «Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα. Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, έφυγαν και θα περάσουν. Ας τιμήσουμε όσους έχουν μέλλον!», ήταν η εισαγωγή του μηνύματός του, ενώ «έσκιζε» τον ουρανό της Μακεδονίας με το μαχητικό του, επικαλούμενος ένα γνωστό ποίημα του Κωστή Παλαμά.

Ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, λίγο μετά την προσγείωση, από αυτή την τόσο ιδιαίτερη αποστολή, που θα θυμάται για πάντα…

 Θα θέλατε να μας αναλύσετε περαιτέρω το μήνυμα που επιλέξατε να μεταδώσετε, για τη φετινή παρέλαση;

Ο Παλαμάς μας καλεί να θυμόμαστε πάντα το παρελθόν και να εργαζόμαστε ακούραστα για ένα καλύτερο μέλλον, αντλώντας δύναμη από τις θυσίες των προηγούμενων γενεών. Είναι το χρέος που έχουμε προς όλους όσους ήρθαν πριν από μας και όσους θα έρθουν μετά από μας.

Ειδικά για την 28η Οκτωβρίου, αυτό το μήνυμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς μας υπενθυμίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η επέτειος δεν είναι μόνο εορτασμός της αντίστασης, αλλά και υπενθύμιση του συλλογικού μας χρέους να διατηρήσουμε τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία πολέμησαν οι προγονοί μας.

Πώς θα περιγράφατε τα συναισθήματά σας, ειδικά για αυτή την αποστολή;

Το να επιλεγώ για αυτόν τον σκοπό με γεμίζει δέος και περηφάνια. Είναι μια μοναδική τιμή και παράλληλα μια μεγάλη ευθύνη. Νιώθω πως με αυτόν τον τρόπο έχω την ευκαιρία να τιμήσω όχι μόνο τους συναδέλφους μου, αλλά και όλους εκείνους που έχουν υπηρετήσει με ηρωισμό και αφοσίωση την πατρίδα μας.

Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου; Πώς μας εμπνέει, τον στρατό και τον λαό, σήμερα;

Η επέτειος του ΟΧΙ μας θυμίζει τη δύναμη και την ενότητα που μπορούν να επιδείξουν οι Έλληνες μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Είναι πηγή έμπνευσης όχι μόνο για εμάς που υπηρετούμε στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και για κάθε Έλληνα. Είναι μια υπενθύμιση ότι η ελευθερία απαιτεί θυσίες και ότι έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά με τον ίδιο πατριωτισμό και θάρρος όπως ακριβώς έπραξαν οι πρόγονοι μας.

Και η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διασφάλιση αυτής της ελευθερίας που αναφέρετε…

Η Πολεμική μας Αεροπορία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής ασφάλειας, προσφέροντας αδιάκοπη προστασία στους ουρανούς μας. Με την άρτια εκπαίδευση και την αφοσίωση του προσωπικού μας, εξασφαλίζεται η ασφάλεια της πατρίδας μας και η αποτροπή απειλών.

Παράλληλα, με κοινωνικές δράσεις όπως επιχειρήσεις διάσωσης, αεροπυρόσβεσης και μεταφοράς ασθενών, η Πολεμική Αεροπορία συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και προάγει την αίσθηση της συλλογικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. καλα αυτα που λεει ο πιλοτος, δεν μας λεει ομως υσχιουν τα λεγομενα του και για τους συναδελφους του πιλοτους που ψεκαζουν απο το πρωι ως το βραδυ τωρα τις τελευταιες πεντε μερες τα δηλητηρια σε ολοι την ελλαδα . Δεν ακουω ομως κανενα σχολιο.

  2. Ο πιλοτος ηταν υπεροχος ,αλλα η Σακελαροπουλου δεν ταιριαζει στο μπαζελ, αυτη που εκαψε την μιση Ελλαδα
    για να στηνοντε ανεμογενητριες με το αζημιωτο ,αντι να την αποδιδουν τιμη τα μουτρα της ειναι να την πετουνε λασπες ,γι αυτες αξιζουνε

Leave a Response