25/11/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ο πιο διεστραμμένος κατά συρροή δολοφόνος – Σκότωσε 200 ανθρώπους μετατρέποντας το σπίτι του σε «παγίδα θανάτου»

Κοινοποίηση:
holmes

Ο Χέρμαν Γουέμπστερ Μάτζετ, γνωστός και με το ψευδώνυμο Δρ. Χένρι Χάουαρντ Χολμς, ήταν ένας από τους πρώτους κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής και αποτελεί μια από τις πιο διεστραμμένες περιπτώσεις δολοφόνων. Έδρασε κατά την περίοδο της παγκόσμιας έκθεσης του Σικάγο το 1893, παρασύροντας τα θύματα του στο ξενοδοχείο του ή αλλιώς “Κάστρο Δολοφονίας”, το οποίο κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τα δολοφονικά του σχέδια.

Τα πρώτα χρόνια και οι απάτες

Ο Χολμς γεννήθηκε περίπου στις 16 Μαΐου 1861 στο Νιου Χάμσαϊρ. Ήταν από εύπορη οικογένεια και έζησε μια προνομιούχα παιδική ηλικία, ενώ λέγεται ότι ήταν ασυνήθιστα έξυπνος. Υπήρχαν έντονες ενδείξεις για το τι πρόκειται να συμβεί, καθώς σε νεαρή ηλικία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ιατρική, κάνοντας χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα.

Η εγκληματική του ζωή ξεκίνησε με διάφορες απάτες. Όταν ήταν φοιτητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, έκλεβε πτώματα και τα χρησιμοποιούσε για να κάνει ψεύτικες ασφάλειες, ενώ λέγεται ότι είχε χρησιμοποιήσει τα σώματα τους για πειράματα.

“Κάστρο Δολοφονίας”

Το 1885, ο Χένρι Χολμς μετακόμισε στο Σικάγο. Σύντομα βρήκε δουλειά σε ένα φαρμακείο, χρησιμοποιώντας το περίφημο ψευδώνυμο, Δρ. Χένρι Χ. Χολμς. Λέγεται ότι εξαπατούσε τους ανθρώπους πουλώντας τους ψεύτικα φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία ισχυριζόταν πως είχαν θεραπευτικές ιδιότητες, και τελικά ανέλαβε την επιχείρηση σκοτώνοντας τον αρχικό ιδιοκτήτη.

Ο Χολμς είχε ένα τριώροφο κτίριο, το οποίο μετέτρεψε σε μια “παγίδα δολοφονίας” (σκότωσε όλους τους εργάτες για να κρατήσει τα σχέδια μυστικά). Οι επάνω όροφοι περιλάμβαναν τους χώρους που διέμενε καθώς και πολλά μικρά δωμάτια όπου βασάνιζε και σκότωνε τα θύματα του. Υπήρχαν επίσης κρυφά περάσματα, καταπακτές και μπουντρούμια, που του επέτρεπαν να μετακινήσει τα πτώματα στο υπόγειο, όπου μπορούσε να τα κάψει σε έναν κλίβανο ή να τα εξαφανίσει με άλλους τρόπους.

Κατά την διάρκεια της παγκόσμιας έκθεσης του Σικάγο, άνοιξε το σπίτι του ως ξενοδοχείο για τους τουρίστες. Δυστυχώς, πολλοί επισκέπτες δεν επιβίωσαν σε αυτό που έγινε γνωστό ως το “Κάστρο Δολοφονίας”. Πολλά από αυτά τα θύματα – κανείς δεν ξέρει σίγουρα τον συνολικό αριθμό – ήταν γυναίκες που παρασύρθηκαν, εξαπατήθηκαν και στην συνέχεια σκοτώθηκαν. Άλλα θύματα παρασύρθηκαν εκεί για να δουλέψουν.

Η σύλληψη

Τελικά ο Χολμς συνελήφθη τον Νοέμβριο του 1894, όταν αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει με την ασφάλεια ζωής ενός συνεργάτη του, την οποία σκόπευε να εισπράξει, έχοντας σκοτώσει τον ίδιο και τρία παιδιά του. Κατά την διάρκεια της κράτησης του είπε πολυάριθμες ιστορίες και παραδέχθηκε τη δολοφονία 27 ανθρώπων, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο περίπου 200 ανθρώπων. Απαγχονίστηκε στις 7 Μαΐου του 1896.

“Ο Διάβολος στη Λευκή Πόλη”

Η ζωή του Χολμς ως ένας από τους πρώτους κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, αποτέλεσε αντικείμενο πολλών βιβλίων και ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένου του ο “Διάβολος στη Λευκή Πόλη” (2003), του Έρικ Λάρσον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: