Ο προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ προσέλαβε με το “καλημέρα” δύο συμβούλους και τρεις γραμματείς!

Κοινοποίηση:
ERT

Η πρόσφατη απόφαση του προσωρινού προεδρεύοντα της ΕΡΤ, Γιάννη Παπαδόπουλου, να προσλάβει δύο συμβούλους και τρεις γραμματείς έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την ανάγκη για «ανανέωση» και την καταπολέμηση της αλαζονείας στο δημόσιο τομέα, φαίνεται ότι αυτές οι αρχές δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητές από τον κ. Παπαδόπουλο.

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο ρόλος του προεδρεύοντος της ΕΡΤ είναι μη εκτελεστικός, περιοριζόμενος στη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου κάθε 15 ημέρες. Ωστόσο, η απόφασή του να προσλάβει επιπλέον προσωπικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των δημόσιων πόρων και την ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φορολογούμενους. Η επιλογή αυτή ενδέχεται να επιβαρύνει οικονομικά το κράτος με σημαντικά ποσά ετησίως, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτικές εξοικονόμησης που προωθούνται.

Έτσι, η Ευαγγελία Πισκερά αναλαμβάνει τον ρόλο οργάνωσης του γραφείου του (αλήθεια, οι τρεις γραμματείς τι κάνουν;) και ο Νικόλαος Μπαρμπούνης αναλαμβάνει σύμβουλος του σε «οικονομικά θέματα», χωρίς κανείς στο ραδιομέγαρο να μπορεί να καταλάβει γιατί ένας άνθρωπος που δεν υπογράφει χρειάζεται σύμβουλο για οικονομικά θέματα.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, που διετέλεσε πέντε χρόνια πρόεδρος στην ΕΡΤ και 18 μήνες ασκούσε και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, είχε δύο μόνο γραμματείς και μία μόνο σύμβουλο, την Λίνα Παπαδάκη.

Αυτό πάντως που θα πρέπει να απαντήσει ο Παύλος Μαρινάκης είναι το πώς συνάδει η διακήρυξή του για τη νέα εποχή στην ΕΡΤ με την ανάσυρση δύο συνταξιούχων στη θέση των συμβούλων του Παπαδόπουλου, αλλά και αν αποτελεί ή όχι διασπάθιση του δημόσιου χρήματος το γεγονός ότι ένας πρόεδρος κρατικού οργανισμού, που δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες, δικαιούται πέρα από τρεις γραμματείς και δύο συμβούλους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κίνηση φανερώνει μεγαλομανία και αγνόηση των πραγματικών αναγκών και δυνατοτήτων της ΕΡΤ, κάνοντας τον πρώην πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα να γελάει, καθώς η μια σύμβουλος δεν μπορούσε να περάσει ούτε έξω από την πόρτα του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response