Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ονομάστηκε ως νέος υπουργός Εξωτερικών, σε έναν διορισμό-έκπληξη που έκανε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε ανασχηματισμό της υπουργικής ομάδας του.
Ο Κάμερον παραιτήθηκε το 2016 μετά την ήττα στο δημοψήφισμα για το Brexit, αλλά φέρεται να είπε σε φίλους το 2018 ότι ήθελε να επιστρέψει στην πολιτική πρώτη γραμμή, κατά προτίμηση ως υπουργός Εξωτερικών.
Έκτοτε διατηρεί σχετικά χαμηλό προφίλ, αν και ενεπλάκη σε σκάνδαλο πριν από δύο χρόνια, όταν άσκησε πιέσεις σε κυβερνητικούς υπουργούς να παράσχουν χρηματοδότηση για την πλέον αφερέγγυη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Greensill Capital.
Επέστρεψε στα πρωτοσέλιδα τον περασμένο μήνα όταν είπε ότι η απόφαση του Σουνάκ να ακυρώσει τη γραμμή του τρένου υψηλής ταχύτητας HS2 μεταξύ Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ ήταν λάθος, προσθέτοντας: «Οδεύουμε προς τη λάθος κατεύθυνση».
Η απόφαση του Σουνάκ να επαναφέρει τον Κάμερον είναι πιθανό να ευχαριστήσει τους μετριοπαθείς του Συντηρητικού κόμματος που έχουν απογοητευτεί από την επιθετικά δεξιά ρητορική του Μπράβερμαν σε θέματα όπως η μετανάστευση, η αστυνόμευση και η έλλειψη στέγης. Θα μπορούσε επίσης να τροφοδοτήσει την οργή στα δεξιά του κόμματος, ειδικά δεδομένου ότι η τελευταία ουσιαστική πολιτική δράση του Κάμερον ήταν να ηγηθεί της αποτυχημένης εκστρατείας για την παραμονή στην ΕΕ.
ο νέος υπουργός Εξωτερικών δημοσίευσε στο Χ την πρώτη του δήλωση.
«Αντιμετωπίζουμε ένα τρομακτικό σύνολο διεθνών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Αυτή τη στιγμή της βαθιάς παγκόσμιας αλλαγής, είναι σημαντικό για αυτή τη χώρα να σταθεί δίπλα στους συμμάχους, να ενισχύσει τις συνεργασίες και να διασφαλίσει ότι η φωνή μας ακούγεται».
H Μπράβερμαν, γυναίκα Ινδή, έχει αποδοχή από όλη την πραγματική Δεξιά συντηριτική βάση του κόμματος που λέει το πασιφανές. Έξω οι λαθρό από τη χώρα.
Η επιστροφή του Κάμερον θα στοιχίσει πλέον γιατί δεν τον γουστάρει κανείς για όλα, από τα 6 χρόνια πρωθυπουργίας μέχρι το ότι στήριξε το Remain στο δημοψήφισμα και την κοπάνησε ενώ έλεγε ότι θα το εφαρμόσει. Ενώ είναι μπλεγμένος μέχρι και στο σκάνδαλο του Βρετανικού Μουσείου που εξαφανίστηκαν χιλιάδες αντικείμενα και πουλήθηκαν στο ebay.
Και η επιστροφή του μεγαλύτερου προδότη του κόμματος απλά θα στείλει περισσότερο κόσμο στο Reform Party, τους υπόλοιπους μισούς που δεν έχουν φύγει ήδη.
Σουνακ δωσε ρεστα σε διορισμους νεοταξιτων μπας και σου κατσει !
Τρομαρα σας διεθνως πιονια!