Ο τουρκοπράκτορας δήμαρχος και τα δωράκια από τους φίλους του – Πολυτελείς διαμονές σε γιοτ

Κοινοποίηση:
adams

Ο Έρικ Άνταμς, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πέντε αδικήματα, δέχθηκε πολυτελή δώρα από Τούρκους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν αναβαθμίσεων σε πτήσεις, διαμονών σε πολυτελή ξενοδοχεία, γευμάτων, πτήσεων και περιηγήσεων με γιοτ στην Κωνσταντινούπολη.

Συνολικά, τα ταξίδια του και οι παροχές που έλαβε στην Τουρκία ξεπέρασαν τα $100,000, χωρίς να δημοσιοποιηθούν ποτέ, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας. Ο Γουίλιαμς ανέφερε πως τα δώρα δεν ήταν μέρος κάποιου προγράμματος ανταμοιβών, αλλά αποτέλεσαν παράνομες ενέργειες που διήρκεσαν για πολλά χρόνια.

Επιπλέον, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται ότι δημιούργησε «ψευδείς λογιστικές αποδείξεις» για να κρύψει τη συμπεριφορά του. Σε αντάλλαγμα, ένας Τούρκος αξιωματούχος επιδίωξε την επιρροή του Άνταμς για να διευκολύνει την αδειοδότηση του Turkey House, το κτήριο «μεγαθήριο» οποίο στεγάζει τις διπλωματικές αποστολές της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.

Αναφορικά δε με το «Σπίτι της Τουρκίας», σύμφωνα με τον Γουίλιαμς, αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής φέρεται να δήλωσαν πως υπέκυψαν στις πιέσεις, προκειμένου να λειτουργήσει, παρά τα κενά ασφαλείας, υπό τον φόβο πως θα χάσουν την δουλειά τους.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν επίσης τη χρήση «ψευδών δωρητών», ατόμων που έδιναν χρήματα στην προεκλογική εκστρατεία του Άνταμς, κρύβοντας την πραγματική πηγή των χρηματοδοτήσεων, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα προέρχονταν από εταιρείες και ξένους δωρητές. Οι ενέργειες αυτές φέρονται να χρονολογούνται από το 2018, με τον Έρικ Άνταμς να αρνείται ότι έλαβε οποιαδήποτε δώρα, ενώ φέρεται να απολάμβανε κρυφά όλα αυτά τα προνόμια.

Ο Νταμιάν Γουίλιαμς τόνισε ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν όχι μόνο τις παράνομες δωρεές, αλλά και την προσωπική ωφέλεια του δημάρχου από αυτές, ενώ ο Άνταμς φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με ξένους παράγοντες για να υποστηρίξουν την επανεκλογή του.

Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ώρες, έφοδο στο σπίτι του δημάρχου της Νέας Υόρκης πραγματοποίησαν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Την ημέρα της έρευνας στο σπίτι της κ. Σαγκς, οι πράκτορες ερεύνησαν επίσης τα σπίτια στο Νιου Τζέρσεϊ της Ράνα Αμπάσοβα, διευθύντριας πρωτοκόλλου στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Δημάρχου και πρώην υπεύθυνης του κ. Άνταμς για την τουρκική κοινότητα, καθώς και του Τσενκ Οτζάλ, πρώην στελέχους της Turkish Airlines και μέλους της ομάδας μετάβασης του δημάρχου. Ούτε η κ. Αμπάσοβα ούτε ο κ. Οτζάλ έχουν κατηγορηθεί δημόσια για οποιαδήποτε παρανομία.

Ο Έρικ Άνταμς έχει δηλώσει ότι έχει επισκεφθεί την Τουρκία τουλάχιστον έξι φορές και ότι συνάντησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ήταν πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος του Μπρούκλιν, ενώ δήλωσε και “φίλος της Τουρκίας”.

Όπως μετέδιδε το Politico από πέρυσι, ο Έρικ Άνταμς είχε παρευρεθεί σε περίπου 80 εκδηλώσεις – εορτασμούς για την Τουρκία την τελευταία 10ετία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response