ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΒΡΙΣΤΗ ΑΔΩΝΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Κοινοποίηση:
adonis-georgiadis-kuriakos-mitsotakis

Το σχέδιο διάλυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης βάζει την υπογραφή του στο τελικό σχέδιο αποψίλωσης του ΕΣΥ από γιατρούς, νοσηλευτές και πόρους. Ο λαλίστατος υπουργός μπορεί κατά την προσφιλή του τακτική να γυρίζει τα τηλεοπτικά πλατό, παρουσιάζοντας μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα για τα νοσοκομεία και ανοίγοντας μέτωπο με τους γιατρούς, τους οποίους παρουσιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ ως μέλη επαναστατικών οργανώσεων, όμως η αλήθεια που βιώνουν όσοι εργάζονται ή περνούν τις πύλες των νοσοκομείων όλης της επικράτειας είναι αμείλικτη.

Τι κι αν τα στοιχεία και οι μαρτυρίες διαψεύδουν το success-story της κυβέρνησης, ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να προκαλεί ψευδόμενος. Ο ίδιος, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να εξυβρίζει τους γιατρούς που άλλοτε χειροκροτούσε στη διαχείριση της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας την ΟΕΝΓΕ ακροαριστερή οργάνωση. Ο γνωστός, μάλιστα, πρώην τηλεπωλητής και διαχρονικός μάστερ των κυβιστήσεων της πολιτικής έφτασε στο σημείο να «αδειάσει» και τη Ματίνα Παγώνη της ΕΙΝΑΠ για να διασωθεί από τις βαρύτατες ευθύνες του.

«Πόλεμος»
Ολα άρχισαν -σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο έντασης- όταν οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία Παίδων αποφάσισαν την αναστολή των τακτικών χειρουργείων διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείων. Αν και οι γιατροί του Παίδων «Η Αγία Σοφία» αποφάσισαν να συνεχιστούν τα χειρουργεία, οι συνάδερφοί τους στο «Αγλαΐα Κυριακού» επέμεναν στις κινητοποιήσεις τους, πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα και χθες Τετάρτη, όταν η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε ότι το πρόγραμμα των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά.

Παρά τις ύβρεις, τις προκλήσεις, τις προειδοποιήσεις και τα πειθαρχικά μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος των γιατρών, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους.

Το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων που έχει παραλύσει τα παιδιατρικά έχει εξοργίσει τους γιατρούς με την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ να είναι στα… κάγκελα. Την Παρασκευή, μάλιστα, η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο παιδιατρικό Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων χτυπάει κόκκινο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα τμήματα έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα.

Οι κινητοποίησεις, μάλιστα, θα έχουν και συνέχεια, καθώς η ΟΕΝΓΕ θα βρεθεί και αύριο Δευτέρα στους δρόμους, ζητώντας την ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων με προσλήψεις αναισθησιολόγων. «Δυναμώνουμε τον αγώνα για πλήρη στελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων και την αποφασιστική ενίσχυσή τους με όλα τα μέσα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων μικρών ασθενών απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους που στενάζουν καθημερινά. Καλούμε όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του λεκανοπεδίου να συμμετέχουν μαζικά στην παναττική στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ στις 08.00 και στη συγκέντρωση στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Χλευασμός
Το εντυπωσιακό είναι πως η προκλητική στάση του κ. Γεωργιάδη αλλά και ο τρόπος με τον οποίο χλευάζει τους γιατρούς και αφήνει τα νοσοκομεία ανοχύρωτα έχουν εξοργίσει ακόμα και τους πλέον μετριοπαθείς γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων. Ενδεικτικά είναι τα πυρά που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα ο γιατρός Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος κατήγγειλε τη κυβέρνηση για αποτυχία στη διαχείριση των χειρουργείων και αναρωτήθηκε με τρόπο σκωπτικό «ποιοι είναι αυτοί που συμβουλεύουν τους υπουργούς Υγείας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Θα φέρουμε πακιστανούς γιατρούς και κολομβιανούς.

  2. Τι σχέση έχει ένας τηλεοπτικός βιβλιοπώλης με το Υπουργείο Υγείας……;;;;;;

  3. Τελευταια ευκαιρια να στειλουμε μηνυμα στους αλαζονες ανθελληνες κυβερνωντες στηριζοντας ενα αυθεντικο λαικο δεξιο κομμα, αν παει και τωρα ανετα θα δουμε σημεια και τερατα

Comments are closed.