ΠΑΣΟΚ: «Αγκάθι» η… πασαρέλα των µνηστήρων – Κοκορομαχίες στο κόμμα της μίζας

Κοινοποίηση:
pasok-1-696x456

Προβληµατισµός επικρατεί σε τµήµατα του ΠΑΣΟΚ σχετικά µε τον «πληθωρισµό» υποψηφίων για την ηγεσία του κόµµατος. Κι αυτό καθώς εντός και εκτός των εσωκοµµατικών στρατοπέδων αρκετά στελέχη εκτιµούν ότι µια µακρά λίστα διεκδικητών ενδεχοµένως να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα κεντρικά πολιτικά ζητήµατα που πρέπει να τεθούν µέχρι τις εσωκοµµατικές κάλπες τον Οκτώβριο.

Άλλοι βέβαια υποστηρίζουν ότι η µεγάλη συµµετοχή υποψηφίων θα συµβάλει στη συζήτηση αλλά και τη διεύρυνση της βάσης του κινήµατος. Μέχρι ώρας πάντως, η πραγµατική πολιτική απουσιάζει από την εσωκοµµατική διαδικασία.

ΠΑΣΟΚ: Απάντηση από τον Σκανδαλίδη στον Ανδρουλάκη και “πυρά” κατά ∆ούκα από Γιαννακοπούλου
Στα… τρέχοντα της Χαριλάου Τρικούπη, δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί που δεν συντάσσονται µε τα περί… πασαρέλας, µια έκφραση που χρησιµοποίησε πολλάκις ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«∆εν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη που θέλουν να προσφέρουν. Αν αυτά τα στελέχη µαζέψουν 300.000 ανθρώπους να ψηφίσουν, είναι ένα καινούργιο ξεκίνηµα για το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε (ΕΡΤ) ο Κώστας Σκανδαλίδης, επισηµαίνοντας ότι όποιος από τους υποψηφίους εκλεγεί θα πρέπει να κάνει συµµέτοχο την κοµµατική βάση και «όχι να την στείλει σπίτι της, γιατί µόνο έτσι µπορεί να ανασυνταχθεί».

Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την κούρσα της ηγεσίας βρίσκονται µπροστά σε έναν θερινό και για κάποιους, δύσκολο αγώνα δρόµου, αφού βάσει καταστατικού η ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτεί υπογραφές είτε 5.000 µελών είτε του 15% της Κεντρικής Επιτροπής (55 στελέχη).

Η ανακοίνωση των επτά (προς ώρας) υποψηφιοτήτων έχει φέρει µεγάλη εσωκοµµατική κινητικότητα, µε τον Χάρη ∆ούκα να δέχεται συνεχώς βολές για την απόφασή του όντας δήµαρχος Αθηναίων να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. «Για εµένα είναι πολύ καθαρό ότι, όταν εκλέγεσαι κάπου και σε τιµά ο λαός µε την ψήφο του, οφείλεις να µείνεις εκεί που σε έχει τιµήσει ο ελληνικός λαός», δήλωσε (Πρώτο Πρόγραµµα) η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο κ. ∆ούκας, από την πλευρά του, σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι θα παραµείνει στον δηµαρχιακό θώκο. «Έχω τεκµηριώσει τον διττό ρόλο, δεν είναι αντιπαραθετικό, είναι συµπληρωµατικό, είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενδυναµώνει τον θεσµό», είπε (Σκάι).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response