ΠΑΤΑΓΟΣ! Ο ΤΡΑΜΠ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ: ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΥ, ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ

Κοινοποίηση:
01

Η Αθήνα ακούει;Τραμπ σε Ζελένσκυ: Φέρτε όλα τα μέταλλα σας ως αποζημίωση για την τεράστια στρατιωτική βοήθεια που λάβατε

Τα ρέστα τους θέλουν πίσω οι Αμερικανοί, αφού από το 2022, έχουν δαπανήσει 260 δις δολάρια ως βοήθεια στην Ουκρανία, είτε με στρατιωτικό υλικό είτε με οικονομικές εγγυήσεις, και τώρα θα τα πάρουν πίσω με τόκο, κάτι που θα πρέπει να δουν επισταμένα  και στην Αθήνα, στέλνοντας τον λογαριασμό σε Κίεβο και Βρυξέλλες, για τις ποσότητες ελληνικών όπλων και πυρομαχικών, ενώ κάτι παρόμοιο γίνεται και με την ηλεκτρική ενέργεια.

“Η Ουκρανία θα πρέπει να αποζημιώσει τις ΗΠΑ για τα έξοδα στρατιωτικής βοήθειας”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, αναφέρει το Ria Novosti.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται μέταλλα σπάνιων γαιών από την Ουκρανία για να ανακτήσουν τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν για την υποστήριξη του Κιέβου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μπράιαν Χιουζ.

«Όπως είπε και ο πρόεδρος Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν πίσω όσα χρήματα ξοδεύουν ή έχουν ξοδέψει για να βοηθήσουν την Ουκρανία», είπε ο Αμερικανός Αξιωματούχος.

Ο Χιουζ είπε ότι το Σαββατοκύριακο στις Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν πώς θα μπορούσε να εξασφαλιστεί αυτή η επιστροφή των δαπανών, από το Κίεβο.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ήλπιζε να συνάψει συμφωνία με το Κίεβο, και οι ουκρανικές αρχές να εγγυηθούν τις προμήθειες σπάνιων γαιών σε αντάλλαγμα για οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την Ουάσιγκτον.

Το Κίεβο παραδέχεται ότι αυτή η συναλλαγή, συμπίπτει με ένα από τα σημεία του «σχεδίου νίκης» του Β,Ζελένσκυ, που αφορά την πρόσβαση των αμερικανικών επιχειρήσεων σε κοιτάσματα ορυκτών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων γραφίτη, τιτανίου και λιθίου.

Αντίδραση από την Ρωσία στο σχέδιο Τραμπ

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μια τέτοια πρόταση από το Κίεβο σημαίνει ότι είναι έτοιμο να παραδώσει όλους τους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας στους δυτικούς.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, ο προεδρικός γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι τα σχέδια του Τραμπ για την απόκτηση μετάλλων σπάνιων γαιών, αντιπροσωπεύουν μια εμπορική πρόταση για «αγορά βοήθειας».

Κατά τη γνώμη του, το καλύτερο που είχε να κάνει η Ουάσιγκτον θα ήταν να μην βοηθήσει καθόλου το Κίεβο και έτσι να συμβάλει στον τερματισμό της σύγκρουσης.

ΗΠΑ και Ρωσία έχουν ξεκινήσει έναν άγριο πόλεμο για τους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας, που είναι απλά τεράστιοι

Ο Τραμπ εκβιάζει το Κίεβο με τα σπάνια μέταλλα, για να  συνεχίσει την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας, και αυτό ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς το επικρίνει  χαρακτηρίζοντάς την στάση του Αμερικανού προέδρου ως  πολύ εγωιστική.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν παράσχει περισσότερη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία από τις χώρες της ΕΕ. Ως εκ τούτου, λέει ότι η Ουάσιγκτον χρειάζεται κάποιες εγγυήσεις.

Έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2024 ανέφερε ότι , η Ουκρανία έχει τεράστιες δυνατότητες ως σημαντικός παγκόσμιος προμηθευτής βασικών πρώτων υλών, κάτι που θα μπορούσε να είναι απαραίτητο για τις βιομηχανίες άμυνας, υψηλής τεχνολογίας και πράσινης ενέργειας.

Η Ουκρανία διαθέτει τη μεγαλύτερη ποσότητα τιτανίου στην Ευρώπη, κατέχοντας το 7% των συνολικών παγκόσμιων αποθεμάτων. Πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Μόσχα το 2022, η Ουκρανία ήταν βασικός προμηθευτής τιτανίου για τη στρατιωτική βιομηχανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μην τσιμπάτε τόσο εύκολα επειδή ξέρουν ότι δεν έχουν τις σπάνιες γαίες τους ζητάει να τα δώσουν, ώστε μετά να μπορεί να σταματήσει για πάντα την βοήθεια… Στο Donbass είναι τα πολύτιμα μέταλλα και είναι θέμα χρόνου να πέσει όλο στους Ρώσους, οπότε δεν θα πάρει τίποτα από τα ορυχεία…

  2. τα δημογραφικά των ΗΠΑ είναι σκατά όπως όλων των δυτικών χωρών, πολλοί άντρες σε σχέση με τις γυναίκες, καλύτερα να πάρει τις Ουκρανές, υπάρχει μια παλιά ιστορία όπου η Κίνα θα έστελνε ως αντάλλαγμα 10.000.000 νεαρές Κινέζες στις ΗΠΑ

Leave a Response