ΠΗΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΑ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ: Τώρα, μπέρδεψε την Χερσώνα με τη Φαλούτζα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΔΣΦΒ

Συχνά πυκνά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μπερδεύει τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πόλεμο στο Ιράκ. Ίσως επειδή ήταν ένας από τους πιο αιματηρούς πολέμους για τις ΗΠΑ ή επειδή, όπως λέει ο ίδιος, του θυμιζει τον γιο του Μπο που πέθανε σε αυτόν.

Το γεγονός ότι ο γιος του Μπο όμως απεβίωσε μετά από πολύ δύσκολη μάχη με τον καρκίνο ειναι μια συζήτηση που προκαλλεί ανησυχία για την διανοητική υγεία του προέδρου που μόλις χθες ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος.

Το νεό γλωσσικό ολίσθημα αυτή τη φορά είχε να κάνει με την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Χερσώνα, την οποία αποκάλεσε Φαλούτζα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίαζε την υποχώρηση των δυνάμεων του Πούτιν από την ζωτικής σημασίας πόλη που βρίσκεται κοντά στην Κριμαία όταν έκανε το σαρδάμ, λέγοντας ότι οι Ρώσοι αποσύρονται από τη… Φαλούτζα. Υπενθυμίζεται ότι η Φαλούτζα είναι η πόλη όπου έλαβε χώρα η πιο αιματηρή μάχη του Πολέμου του Ιράκ για τις αμερικανικές δυνάμεις το 2004, και βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαγδάτη.

Ο Μπάιντεν κατάλαβε αμέσως το λάθος του, ωστόσο του πήρε μερικά λεπτά μέχρι να θυμηθεί το σωστό όνομα της ουκρανικής πόλης, δηλ. Χερσώνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: