ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΜΠΟΞΕΡ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΛΥΤΡΑ, ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ! “ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΦΛΩΡΙ

«Σήμερα ακούσαμε έναν εξαιρετικά πρωτότυπο ορισμό του τι είναι άνδρας, ανδρισμός» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μετά τη δήλωση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που μιλώντας για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον Απόστολο Λύτρα, υποστήριξε οτι η «ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα αντρικό στην κακοποίηση για να του απαντήσει ο δικηγόρος ως εξής: «Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνεχίζοντας να τοποθετείται πάνω στην άποψη Κούγια, τόνισε τα εξής: «Ότι άνδρας και ανδρισμός είναι να σκοτώσεις στο ξύλο μια γυναίκα και να ζητήσεις συγνώμη μετά, αφού μπορεί να πας φυλακή, δηλαδή. Εγώ νόμιζα ότι άνδρας είναι αυτός που σέβεται τη γυναίκα, τις γυναίκες, τους συνανθρώπους του. Ότι ο αληθινός άνδρας είναι αυτός. Σήμερα ακούσαμε αυτόν τον κενοφανή ορισμό, που δείχνει βέβαια και άλλα πράγματα. Μένω σε αυτό το σχόλιο».

Όσον αφορά στις ρυθμίσεις για την ενδοοικογενειακή βία και στον νόμο που έφερε και χάριν του οποίου επισπεύστηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψη Λύτρα δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Δεν μπορούμε να λέμε λόγια συμπάθειας σε μια κοινωνία που ζητά βοήθεια».

Τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύσει το υφιστάμενο πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία κι επισήμανε ότι είναι διαρκής ο αγώνας για την αντιμετώπισή της.

«Όταν πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, η αγωνία που είχαμε στο τομέα το δικό μας ήταν πως μπορούμε να απαντήσουμε σε ένα γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει στη χώρα και μια αίσθηση ανομίας, δηλαδή μια αίσθηση ότι ό,τι και να κάνω, όποιο νόμο και να παράγω, οι συνέπειες είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες.

Γιατί όταν μια κοινωνία ζητά προστασία από μια κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν μπορεί να της λέει λόγια συμπάθειας. Ναι, η κυβέρνηση δρα έτσι. Μιλώντας εισηγούμενος στον πρωθυπουργό την καινούργια αντίληψη για τους ποινικούς κώδικες, είπαμε ότι πρέπει, μετά από πολλές δεκαετίες που κοιτάξαμε τα δικαιώματα των εγκληματιών, να δούμε λίγο και τα δικαιώματα των θυμάτων. Ας δούμε λίγο την ανάγκη της κοινωνίας να προστατευτεί αποτελεσματικά.

Και αυτό πως θα γίνει: Όχι απλά και μόνο με αυστηροποίηση κάποιων ποινών, αλλά δημιουργώντας τη βεβαιότητα σε αυτούς που θέλουν να παρανομήσουν ότι θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για την παρανομία τους.

Έχουμε πει κι άλλη φορά ότι δεν είναι επιτυχημένο εκείνο το ποινικό δίκαιο, το οποίο το ποινικό σύστημα, το οποίο σε στέλνει η φυλακή, αλλά εκείνο που σου δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι αν παρανομήσεις θα πας φυλακή» συμπλήρωσε.

Ο κ. Φλωρίδης συνέχισε λέγοντας:

«Μεταξύ των άλλων, πέρα από την προστασία που παρέχουμε στα θύματα, είναι να διευκολύνουμε έτσι ώστε αυτά τα γεγονότα να φανερώνονται και όταν ένα γεγονός φανερώνεται, ότι πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Λοιπόν, ποιο ήταν το καινούργιο στην υπόθεση αυτή: Το καινούργιο ήταν ότι ο γιατρός, ο καθηγητής, ο δάσκαλος, η νοσηλεύτρια, ο νοσηλευτής, ο ψυχολόγος, ο ψυχίατρος που βρίσκεται μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό, πρώτον οφείλει να το καταγγείλει αρμοδίως και δεύτερον ότι του δώσαμε πλήρη ασφάλεια για να το κάνει. Δηλαδή αυτή την ώρα τον έχουμε προστατεύσει. Τους προστατεύουμε από κάθε ποινική δίωξη, από κάθε αστική αποζημίωση, απαίτηση από πειθαρχικές διώξεις, από τα πάντα.

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ δύσκολου φαινομένου, το οποίο εξελίσσεται τώρα με τον τρόπο που εξελίσσεται, είναι διαρκής. Γι’ αυτό είπα ότι ίσως και να προλάβω κι αυτή την βδομάδα. Ίσως δηλαδή στις αρχές της άλλης θα έρθει ένα συμπληρωματικό ενισχυτικό νομοθετικό πλαίσιο στο υφιστάμενο για να μπορέσει να βάλει πολύ πιο συγκεκριμένους κανόνες σ’ αυτές τις δικαστικές ενέργειες (…) Με αυτά τα οποία θα φέρουμε τις επόμενες ημέρες θα παρέμβουμε με ένα τέτοιο τρόπο στη δικονομία, δηλαδή στον τρόπο που οργανώνεται μια ποινική διαδικασία, έτσι ώστε και η προστασία να είναι αποτελεσματικότερη, και ο δικαστής να κινείται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο».

Για την κριτική που ασκήθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που ουσιαστικά αφορά στο ότι η ανεξαρτησία του δικαστή δεν μπορεί να υπόκειται στις διακυμάνσεις, στις επιταγές της κοινής γνώμης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η παραγγελία της εισαγγελέως λέει ότι εδώ είχαμε μια βάναυση κακοποίηση, μια ομολογημένη κακουργηματική πράξη. Οι δικαστές ελέγχονται αποκλειστικά και μόνο από τις ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων, δηλαδή από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Δεν μπορεί να τους ελέγξει άλλος».

Για τις υποθέσεις που δεν φτάνουν στη Δικαιοσύνη, γιατί ένα σύστημα διαφθοράς μπορεί να τις καλύπτει, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε: «Δεν αυστηροποιήσαμε καμία ποινή. Προστατεύσαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους επιστήμονες, οι οποίοι θα καταγγείλουν τώρα, χωρίς να αισθάνονται κανέναν απολύτως κίνδυνο, από κανένα κύκλωμα. Καταγγέλλεις. Είσαι προστατευμένος ποινικά, είσαι προστατευμένος αστικά, είσαι προστατευμένος πειθαρχικά. Είσαι προστατευμένος από τα πάντα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ρε μπαγάσα Κουγια εμένα μου άρεσε η ανακοίνωση που έβγαλες για την πουστάρα την ψαροκασέλα.
    Σε παραδέχομαι ρε.

  2. Όσες αδερφές μιλούν για αντρισμό είναι για τα μπάζα αυτό έπρεπε να τους πει… Έχει δίκιο ο Κούγιας δεν γίνεται όταν δεν φοράς παντελόνια να γνωρίζεις τι είναι αντρισμός, εκτός από αυτό ήδη πρόδωσε την χώρα του κάνει μπαμ ως πρώην σύμβουλος του Biden ότι είναι βαλτός των Αμερικανών…

  3. Να μας πουν ποιες ρυθμίσεις του νόμου θα ισχύουν για την εξουσιαστική κλίκα. Γιατί έχουμε δει αμέτρητες κρατικές παρανομίες για να μην θιχτεί ο κολλητός του συστήματος.

  4. κουγια αν εχει αντρικα χαρακτηριστικα ας παει να γινει πυνγμαχος αλλα να κτυπιεται με αντρα οχι με γυναικα αυτος επρεπε ναναι κρατουμενος οχι εξω να κυκλοφορει και να τον καμαρωνουν ολοι ειναι δειλο ανθρωπακι

    1. Τέτοιος γενναίος είναι και ο Κούγιας, γι’ αυτό τού αναγνωρίζει ανδρισμό… Αν και η δική του φωτογραφία με την τακουνιά αξία ανεκτίμητη…

Leave a Response