ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!!! ΓΙΑ “ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ” ΖΗΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ!! ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κοινοποίηση:
ΔΒΔΦ

Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε για σοβαρούς “εθνικούς λόγους” την απόφαση να ζητήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο να απομακρύνει τον Ελπιδοφόρο από την νευραλγική θέση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής. Να θυμίσουμε ότι ο Ελπιδοφόρος είχε ταξιδέψει προ ετών στη Γλυφάδα για να βαφτίσει παιδί GAY ζευγαριού.

Την αποκάλυψη κάνει ο Αντώνης Διαματάρης. εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” και προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε άρθρο του αναφέρει ακόμα ότι οι σύμβουλοι του Ελπιδοφόρου νόμιζαν πως μέσω του συνεδρίου των Αρχόντων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, θα τον συναντούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Νόμιζαν, σημειώνει, ότι “θα του επέτρεπε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ακυρώθηκε η εισήγηση της κυβέρνησης στον Πατριάρχη για την απομάκρυνσή του”.

Ο κ. Διαματάρης έγραψε τα εξής:

Οταν, σχεδόν πριν 5 χρόνια, στις 22 Ιουνίου 2019, ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος ενθρονιζόταν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Νέας Υόρκης μέσα σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και ελπίδας, κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα θα προκαλούσε μια κρίση στις σχέσεις της Ελλάδας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Κι όμως. Η -για αρκετό χρονικό διάστημα- υποβόσκουσα κρίση, ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή το συνέδριο των Αρχόντων στην Αθήνα και συγκεκριμένα από την απόφαση της κυβέρνησης να απέχει από τις εκδηλώσεις τους.

Οχι ασφαλώς για να εκφράσει την δυσαρέσκειά της προς τους συνέδρους αλλά, πρώτον, για να καταστήσει σαφή την αντίθεσή της στον κ. Ελπιδοφόρο και, δεύτερον, για να στείλει το μήνυμα της αποφασιστικότητάς της στο Φανάρι για την ανάγκη της απομάκρυνσής του.

Τι προηγήθηκε:

Σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου οι ελληνικές κυβερνήσεις παρακολουθούσαν ως απλοί παρατηρητές τα τεκταινόμενα στην Ομογένεια, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να πάρει την απόφαση να ζητήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να απομακρύνει για «εθνικούς λόγους» τον κ. Ελπιδοφόρο από την νευραλγική θέση που κατέχει.

Ωστόσο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης φαίνεται να συνεχίζει να τον στηρίζει, αν και πέρασαν μήνες από τότε.

Τα γεγονότα της Αθήνας:

Ο Αρχιεπίσκοπος θεώρησε ότι το συνέδριο των Αρχόντων στην Αθήνα τού προσέφερε μια θεόπεμπτη ευκαιρία βελτίωσης των σχέσεών του με τον κ. Μητσοτάκη.

Η στρατηγική που επινόησαν οι σύμβουλοί του για δημόσιες σχέσεις, ήταν ότι, αν «εισέβαλε» στην Αθήνα ως ηγέτης μιας σημαντικής οργανώσεως της Εκκλησίας θα εξανάγκαζε τον Πρωθυπουργό να παραμερίσει τον αποκλεισμό που του έχει επιβάλλει και να τον δεχτεί ως επικεφαλής αντιπροσωπείας των Αρχόντων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό, υποστήριζαν οι σύμβουλοί του, θα του επέτρεπε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ακυρώθηκε η εισήγηση της κυβέρνησης στον Πατριάρχη για την απομάκρυνσή του.

Η στρατηγική όμως αυτή απέδωσε τα αντίθετα αποτελέσματα από ό,τι ανέμεναν, όταν ο κ. Μητσοτάκης και οι κορυφαίοι συνεργάτες του για τα θέματα αυτά αρνήθηκαν κάθε επαφή μαζί του. Και, επιπλέον, ανέδειξε δημόσια το ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Πατριάρχη εξαιτίας του κ. Ελπιδοφόρου.

Οσον αφορά την Εκκλησία της Ελλάδας, ναι μεν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας του έδωσε άδεια να τελέσει Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη, αφού το ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αλλά δεν παρέστη ούτε ένας από τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Και, ακόμα, τα ΜΜΕ της Αθήνας, όχι τυχαία, δεν κάλυψαν επαρκώς την σύνοδο των Αρχόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει την υποστήριξή του στην Ομογένεια των ΗΠΑ και γενικά στον απόδημο Ελληνισμό.

Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε περισσότερα για εμάς από εκείνον. Κι ίσως για τους λόγους αυτούς να εκλήφθηκε ως δεδομένο πως θα ήταν κατανοητό ότι η έλλειψη συμμετοχής του στις εκδηλώσεις τους δεν αφορούσε εκείνους αλλά αποκλειστικά και μόνο τον κ. Ελπιδοφόρο.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να είχε βρεθεί τρόπος να γίνει η διάκριση αυτή προς αποφυγή παρεξηγήσεως, αλλά και εκμετάλλευσης, όπως επιχειρείται.

Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό, ότι ανάμεσα στα τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, προστέθηκε και το ρήγμα στις σχέσεις της Ελλάδας με το Πατριαρχείο εξαιτίας του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Ενας ευαίσθητος ανώτατος κληρικός, με υψηλό το αίσθημα του χρέους και της ευθύνης, και με πραγματική και ειλικρινή αγάπη για το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη, θα αποχωρούσε οικειοθελώς για να διευκολύνει τον ευεργέτη του.

Ιδωμεν.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας, hellasjournal.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Αυτές οι λίγδες κατέστρεψαν την Ελλάδα και τις αξίες μαζί με κάτι γιώτηδες και φαρινες που θέλουν και την ψήφο μας…. ρε ούστ

  2. Απτή φάτσα φαίνεται. Αχωνευτος, κακός πονηρός.
    Ράσα μόνο κατευφημισμον

  3. Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ

  4. Επικοινωνιακα πυροτεχνηματα της…Θεουσας Κουλαρας παραμονες εκλογων! Εκτος απο τη δικαιοσυνη διαλυει και την εκκλησια στο κυκνειο ασμα του εντολαις λεσχων οτι και ναναι αυτος ο Ελπιδοφορος!

  5. Οταν πριν δυό τρία χρόνια η Τουρκία απειλούσε οτι οι πυραυλοι της φτάνουν στην Αθήνα, ο Ελπιδοφόρος πήγε στα εγκαίνια του μεγάλου τουρκικού πολιτιστικού σπιτιού στη Νέα Υόρκη Οι Τούρκοι με κάθε μέσον διαστρευλώνουν και κλέβουν την Ελληνική Ιστορία, δεν αναφέρουν πουθενά ότι ζούσαν Έλληνες στην Ιωνία .Τι δουλειά είχε να πάει η αλεπού, ο Ελπιδοφόρος στο τούρκικο παζάρι? αυτό είναι που έχει εξοργίσει πολλόύς Ελληνοαμερικάνους.

  6. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που έκλεισε Εκκλησίες ,τιμώρησε ιερομενους,ψήφισε νομοσχέδια για ομοφύλους και ενοικιάσεις παιδιών ,γιατί για αυτό πρόκειται,θέλει να διώξει τον πατριάρχη για Εθνικούς λόγους. Ωραίο Ανέκδοτο.

  7. Δηλ η κυβέρνηση που ψήφισε τους γκέι γάμους και υιοθεσίες θέλει να διώξει τον κληρικό που βάφτισε παιδιά γκέι. Προφανώς ααααλλοι είναι οι λόγοι μάλλον συμφέροντος και μην μας πουλάνε φουμαρα

  8. Κάτι …” ΣΥΜΠΤΏΣΕΙΣ ” παραμονή εκλογών !

  9. “Εμείς θα στο προτείνουμε σεβαστε Πατριάρχη ΚΑΙ ΣΥ ΑΡΝΗΣΟΥ ΤΟ!!!”😁🤣

  10. Ξέρει ο Κυριάκος ο θεματοφύλακας των εθνικών μας συμφερόντων. Βγάλτε τον σκασμό.

    1. θεματοφύλακας της τσέπης του είναι μόνο νουδουλάκι νεοταξίτη 6φολιασμένε

  11. Σταχτη στα μάτια,ευρωεκλογες ερχονται,ξυπνάτε!!

  12. Άθεοι σατανιστές αυτή η λίγδα κ ο βοθρολομαίος κανενας δεν τους θέλει στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

  13. Για εθνικούς λόγους όλες οι Ελληνικές εκκλησίες των αποδήμων έπρεπε να είναι μόνο υπο την επιτήρηση της εκκλησίας της Ελλάδας εκτός και άν το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως μετακομόσει μόνιμα στην Ελλάδα και κρατήσει μόνο τον τίτλο του. Η πόλη χάθηκε το 1922 ας κοιτάξουμε να σωθεί η Ελλάδα και ο απόδημος Ελληνισμός. Κάθε οικονομική βοήθεια προς το πατριαρχείο είναι φόρος υποτελείας στους Τούρκους. Δεν πρέπει ο κάθε τούρκος Σουλτάνος να εγκρίνει ακόμα τον κάθε πατριάρχη και τον κάθε αρχιεπίσκοπο των Ελλήνων της διασποράς.

  14. Ρε ουστ… ψήφισε τον νόμο υπέρ οπισθογεμων και δεν θέλει τον ελπιδοφόρο… δεν πάνε στον….μας κοροϊδεύουν… λαμόγια

  15. Αστούς να λένε Ούτε σημασία δεν δίνουν στον Κουλη στις ΗΠΑ Ο Ελπιδοφόρος προορίζεται για πατριάρχης , ήδη τον έχει επιλέξει ο Ερντογκαν Έχει δίπλα του όλη την Στοά των ΗΠΑ και τους δισεκατομμυριούχους και επισησ τους πλούσιους ομοφυλοφιλους Ο Κουλης στις ΗΠΑ είναι ένα μήδεν αφού δεν τον εκτιμούν εκεί αν και αυτος μαζί με τον Ελπιδοφόρο πνίγουν την κουνελα

  16. Ο Κουλης; Ο Προδοτης, ο Νατιβιστης, ο Σκοπιανοφιλος και Τουρκοφιλος, που ξεπουλα την Ελλαδα, προφασιστηκε “Εθνικους” λογους! Και πρεπει εγω να πιστεψω, την καθε παπαρια του; Που δεν ξερω καν, για ποιον πραγματικο λογο ειπωθηκε! Σας γελασανε!

  17. ο ελπιδοφόρος θα ευλογήσει τον γάμο κουλας-λιγναδη, όταν έρθει εκείνη η ώρα

  18. Μητροπολίτης Προύσης; Υπάρχει ποίμνιον στην Προύσα;
    Πρέπει να τελειώνουμε με τις ανύπαρκτες, τις εικονικές , μητροπόλεις τις οποίες καταλαμβάνουν κάτι άγαμοι αρχιμανδρίτες, που πιστεύουν ότι η αναπαραγωγή είναι αμαρτία.

    1. Μητρόπολη Προύσας: υπήρχε με ελληνορθόδοξο πληθυσμό μέχρι τα 1922, όταν και το ελληνοορθοδοξο στοιχείο έφυγε απτις πατρίδες μας λόγω της ανταλλαγής πληθυσμών(όπως ελληνορθοδοξο στοιχείο ύπηρχε κ σε άλλες μητροπόλεις του Πατριαρχείου -βλέπε μητρ.Χαλδίας, μητρ.σαραντα εκκλησιών, μητρ. Άγκυρας κλπ). Τα τελευταία 5-10 χρόνια έχει πάλι λίγο ορθόδοξο πληθυσμό η Ι.Μ.Προύσας κυρίως σλαβόφωνους ως επί το πλείστον.
      Οπότε η μητρόπολη Προύσας δεν είναι εικονική ή και ανύπαρκτη. Έχει μητροπολίτη( αν θυμάμαι καλά ο τωρινός λέγεται ιωακείμ). Το ότι η σύνοδος του Κων/λεως εχειροτόνησε επίσκοπο τον Ελπιδοφόρο(βλ.Ελπιδοκτόνο) είναι άλλο θέμα. Μακάρι να τον διώξουν σούμπιτο!(αν και καλά έκανε και βάφτισε το παιδί των γκέι κατά την γνώμη μου. Δεν φταίει το παιδί σε καμιά περίπτωση, μην το παίζουμε ανώτεροι). Για πιθανός ή μελλοντικός διάδοχος του κ.Ελπιδοφόρου λαμπρινιάδη στην ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής ακούγεται σε εκκλησιαστικά σάιτ ο μητροπολίτης Σουηδίας σκανδιναβίας κ.Κλεόπας στρογγύλης

    2. Αυτό σας το έγνεψαν από την ρουσικη ή την τούρκικη πρεσβεία

  19. Τι διαβάζουμε ρε παιδιά…

    Οι μασωνοι, δεν θέλουν τον μασωνο στην Αμερική.
    Η κυβέρνηση του ψηφίζει γκέι νόμους, δεν θέλει αυτόν που βάφτισε παιδί των γκέι.

    Ότι να’ναι….

Comments are closed.