ΠΟΥ: Αυτή είναι η μία προϋπόθεση για το τέλος της πανδημίας

Κοινοποίηση:
ΠΟΥ1

Τα τελευταία 24ωρα μεγάλη συζήτηση γίνεται για το τέλος της πανδημίας. Ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κορονοϊός «κρύβει» ακόμα πολλές εκπλήξεις, χώρες προχωρούν σε πλήρη άρση των μέτρων, ο ΠΟΥ συστήνει να μην «σφυρίξουμε» ακόμα τη λήξη, η τέταρτη δόση μάλλον δεν θα γίνει και η Covid έφτασε αντοχές και οικονομία στα όρια.

Το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εκτίμησε σήμερα ότι χάρη στα επίπεδα εμβολιασμού στην Ευρώπη και λόγω της μικρότερης νοσηρότητας της μετάλλαξης Όμικρον, υπάρχει μια ανάπαυλα που μπορεί να συγκριθεί με «κατάπαυση του πυρός» που θα μπορούσε να οδηγήσει επιτέλους στο τέλος.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει όμως είμαστε στη μοναδική κατάσταση να μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο και δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.
Ωστόσο, πριν λίγα 24ωρα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσουςμ ανέφερε πως «είναι πρόωρο για οποιαδήποτε χώρα είτε να χαλαρώσει είτε να κηρύξει τη νίκη». «Αυτός ο ιός είναι επικίνδυνος και συνεχίζει να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Κλούγκε πάντως τόνισε πως αυτή την περίοδο, υπάρχουν τα εξής τρία στοιχεία που επιτρέπουν αυτή την «κατάπαυση του πυρός»: Η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, το τέλος του χειμώνα και η λιγότερο επικίνδυνη Όμικρον.
Για να διαρκέσει όμως αυτή η «εκεχειρία», σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μία προϋπόθεση:

Θα συνεχιστούν οι εκστρατείες εμβολιασμού και η επιτήρηση για νέες μεταλλάξεις.
Σε συμφωνία με τους υπόλοιπους επιστήμονες ανά τον κόσμο, ο κ. Κλούγκε σημείωσε, τέλος, πως «αναπόφευκτα θα εμφανιστούν νέες παραλλαγές» και «είναι δυνατό να απαντήσουμε χωρίς να ξαναχρησιμοποιήσουμε τα ενοχλητικά μέτρα τα οποία είχαμε χρειαστεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η Ελλάδα είναι όπως είναι πασίγνωστο γερμανικό προτεκτοράτο,γιά αυτό οτι κάνει ή Γερμανία κατά τού κορωνοιού κάνει καί τό υποζύγιο τους στήν Ελλάδα ό γουρλομάτης.Ο Γερμανός Υγείας ό Κάρλ Λάουτερμπαχ ένας ψυχάκιας πού τρομοκρατεί εσκεμμένως τούς πολίτες γιά νά εμβολιαστούν.Τήν άνοιξη θέλει νά επιβάλει τόν υποχρεωτικό εμβολισμό γιά όλους τούς κατοίκους τής Γερμανίας.Εχει παραγγείλει 660 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων γιά νά μπολίασει κάθε Γερμανό 8 φορές.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.