Ο Νίκος Δένδιας , εμφανίστηκε σε πρωϊνή εκπομπή της τηλεόρασης , τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας», σε περίπτωση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Δεν αναφέρει όμως την Αγιά Σοφιά εδώ…
Αυτό που ακούγεται είναι ότι θα βάλουν την Τουρκία, εντός της λίστας των κρατών που απειλούν την Ε.Ε. “Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι”. Ποιος από τους Ευρωπαίους νομίζει ότι οι Τούρκοι θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή υπολογίζει τα όσα λένε; Αν υπάρχει κάποιος είναι το λιγότερο ηλίθιος. Το μόνο που τον καίει είναι τα οικονομικά μέτρα, αλλά ακόμα κι αυτά δεν πρόκειται να τον κάμψουν.
Επίσης, αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί μαζί με τον κ. Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες για σύσκεψη με τον Ζοζέπ Μπορέλ. Οι κυρώσεις δεν θα αφορούν το θέμα της Αγίας Σοφίας. Πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία της Unesco και των Ηνωμένων Εθνών όχι μόνο της Ελλάδας, τόνισε. Να λοιπόν. ΔΕΝ θα αφορούν λέει την Αγία Σοφία
«Θελήσαμε να δώσουμε στην Τουρκία τη δυνατότητα να αλλάξει κατεύθυνση χωρίς να φανεί ότι την υποχρεώνει η παγκόσμια κοινότητα», είπε ο υπουργός για την επιστολή της επικεφαλής της Unesco προς την Τουρκία.
«Είναι κρίμα που η τουρκική πλευρά δεν εκτίμησε την προσπάθειά μας και συνέχισε την πορεία της.», προσέθεσε. «Η Unesco έχει την ευθύνη της προστασίας του μνημείου.»
Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. UNESCO και Ηνωμένα Έθνη. Υπάρχουν αυτοί οι οργανισμοί; Που είναι τώρα δύο μέρες ; Και που είναι γενικότερα σε πολλές περιπτώσεις ;
Δηλαδή περίμεναν ο Ερντογάν να υποχωρήσει από τι ; Από τα παρακάλια τους ;
«Ο Ερντογάν υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Αναιρεί ακόμα και την παράδοση της ίδιας της χώρας του. Γυρίζει την πλάτη στη διεθνή κοινότητα και τους κανόνες της. », είπε ο υπουργός.
Άρα ποιο είναι το συμπέρασμα ; Ότι και να πουν κι ότι μέτρα κι αν πάρουν από αυτά που γνωρίζουμε ότι παίρνει η Ε.Ε, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Εσείς ρε μάγκες ως κυβέρνηση, θα πάρετε κάποιο μέτρο; θα κουνήσετε τον κwλο σας;;;
“Ηνωμένα Έθνη” ήταν παρόντα με σπουδή στην υιοθέτηση του τουρκο-τουρκολιβυκού συμφώνου όμως. Ενδιαφέρον και χρησιμότητα θα είχε μόνο η λήψη σοβαρών κυρωτικών μέτρων που θα υποχρεωνόταν να εφαρμόσει η Βουλγαρία (εμείς εξυπακούεται).