«Πάμε σε γενικό έλεγχο των ειδήσεων;»: Τι ανακοινώθηκε στην ελληνική TV για το διαδίκτυο;

Κοινοποίηση:
megaphone-with-crossed-tape-free-speak

Έρχεται θύελλα…
Για νομοσχέδιο που θα έρθει το προσεχές διάστημα στη Βουλή προς συζήτηση και ακολούθως ψήφιση και θα αφορά την ασφάλεια του διαδικτύου, με έμφαση το τι περιεχόμενο θα αναρτάται στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Action 24, αναφέρθηκε στο DSA (Digital Services Act) που μπαίνει πλέον για τα καλά στις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων:

«Ποιό είναι το πρόβλημα που πάμε να λύσουμε; Το γεγονός ότι οι μεγάλες πλατφόρμες στα social media έχουν τέτοια δύναμη που όταν κάποιος πολίτης δει κάτι που τον ενοχλεί, τον αφορά, τον δυσφημεί, είναι πολύ δύσκολο να ζητήσει επανόρθωση.

Έρχεται λοιπόν η Ε.Ε. και στήνει τοπικά σε κάθε χώρα τοπικά κέντρα, φορείς συντονισμού, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα όποια παράπονα και θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της πλατφόρμας μέσα σε ελάχιστο δυνατό χρόνο να κάνει την όποια επανόρθωση.

Ο πολίτης κάνει την καταγγελία στον Εθνικό Συντονιστικό Φορέα, ο δικός μας Φορέας επικοινωνεί παράλληλα με τον Φορέα της χώρας που είναι η έδρα της πλατφόρμας και θα πρέπει αυθημερόν η πλατφόρμα να ενεργήσει για να λυθεί η όποια παρεξήγηση. Για παράδειγμα κυκλοφόρησαν πρόσφατα βίντεο με δημοσιογράφους τα οποία ήταν ψεύτικα, deefake».

Ακολούθως ο παρουσιαστής ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό αν πρόκειται αυτό να «ανοίξει το κουτί της πανδώρας» σχετικά με την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, καθώς είναι εύλογοι οι φόβοι σχετικά με τα…κριτήρια με τα οποία θα κατεβαίνουν όχι μόνο βίντεο (που θα θεωρούνται ψεύτικα) αλλά και ολόκληρα άρθρα, αναρτήσεις ή και λογαριασμοί!!

«Τώρα καταλαβαίνετε ότι θα ανοίξει μία άλλη συζήτηση η οποία έχει να κάνει με τα fake news και το τι θα κατεβαίνει!!! Αυτό οδηγεί και σε έναν ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, θίγει με κάποιον τρόπο την ελευθερία του Τύπου;;».

«Τέτοια ζητήματα είναι πιθανό και λογικό να προκύψουν για αυτό και πάμε στις ανεξάρτητες αρχές. Πρέπει πρώτα να πιάσουμε τις καραμπινάτες περιπτώσεις απάτης», ήταν η απόκριση του Υπουργού, που ουσιαστικά δεν απάντησε πάνω στον προβληματισμό του δημοσιογράφου.

Πάντως ο κόσμος βλέπει με «κακό μάτι» αυτού του είδους τις ενέργειες, με πολλούς χρήστες στα social media να κάνουν λόγο για «ιντερνετική λογοκρισία».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την παρέμβαση του Υπουργού, με το ζήτημα των fake news/videos να αναφέρεται από τα πολύ πρώτα λεπτά:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ήδη τα σχόλια αν είναι αρνητικά δεν ανεβαίνουν στο Google play store .
    θέλουν να σταματήσουν όχι τα fake news απλά τον απλό πολίτη να μην μπορεί να πει τίποτα που θα διαβάσουν οι υπόλοιποι για να ξέρουν τι συμβαίνει !Με αποτέλεσμα να την “πατάει” είτε είναι αγορά κάποιου προβληματικου κινητού είτε είναι κάποια πληροφορία γενικά και γενικότερα ,όπως να γράψει σε κάποιο σαιτ λέγοντας την αλήθεια όπως με τα εμβόλια .
    με λίγα λόγια κανεις δεν θα ξέρει και δεν θα έχει πληροφορίες για τα αρνητικά .
    επίσης αυτό συμφέρει τα μέσα μαζικής εξαπάτησης θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο .
    βαρέθηκαν το κράξιμο στο ίντερνετ ,όπου και να μπουν τους κράζουν άλλωστε μπορείτε να δείτε τα μούτρα τους πως και πως το περιμένουν αυτό ….συν ότι έχουν χάσει τεράστια τηλεθέαση από το κοινό ,οι μισοί πλέον και βάλε δεν βλέπουν τβ

  2. Στην Σοσιαλιστική Τεχνοκρατική Τυρανία ή αλλοιως ΕΕ ολα γινονται για το καλο μας.

  3. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει το Internet, είναι απλά ηλίθιος.

Comments are closed.