Πάνω από 1 δισεκατομμύριο οι ζημιές για την Biontech λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για εμβόλια Covid! Τι θα … κάνει η εταιρεία;

Κοινοποίηση:
A phial of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine at the Royal Victoria Hospital, in Belfast, Tuesday Dec. 8, 2020. The United Kingdom, one of the countries hardest hit by the coronavirus, is beginning its vaccination campaign, a key step toward eventually ending the pandemic. (Liam McBurney/Pool via AP)

Η ζήτηση για εμβόλια κατά του κοροναϊού μειώνεται, με αποτέλεσμα η φαρμακευτική εταιρεία BioNTech να αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με διάφορες έγκριτες γερμανικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων των Die Zeit και Handelsblatt, η BioNTech αντιμετωπίζει τεράστιες ζημίες κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η Katalin Karikó, η πρώτη Ούγγρη γυναίκα κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, ήταν προηγουμένως αντιπρόεδρος της εταιρείας για εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το έλλειμμα του δεύτερου τριμήνου ανήλθε σε 807,8 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από τη ζημία των 190,4 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η καθαρή ζημία ανήλθε σε 1,12 δισ. ευρώ.

Η BioNTech ένιωσε “από πρώτο χέρι” το τέλος της επιδημίας του κοροναϊού στα τέλη του περασμένου έτους με τη συνακόλουθη πτώση της ζήτησης για εμβόλια κατά των ιών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία με έδρα το Μάιντς εστιάζει όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων, με στόχο να έχει τα πρώτα της τέτοια φάρμακα στην αγορά έως το 2026.

Η BioNTech απέδωσε τις ζημίες του δεύτερου τριμήνου στην πτώση της ζήτησης για τα εμβόλια Covid και στο γεγονός ότι η ζήτηση γίνεται όλο και περισσότερο εποχιακή. Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Μάιντς έχει ήδη αρχίσει να διαθέτει στην αγορά ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 προσαρμοσμένο για την εμβολιαστική περίοδο 2024/2025.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Jens Holstein, η BioNTech θα επικεντρωθεί στη μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξής της για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους 2024, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των εν εξελίξει κλινικών μελετών. Αυτές, τόνισε, θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη πολλαπλών εμβολίων κατά του καρκίνου και συνδυασμένων εμβολίων, καθώς και στην ανάπτυξη της παραγωγικής ικανότητας.

Εκτός και εάν κάποια … καινούρια πανδημία, δημιουργήσει ανάγκες για «νέα εμβόλια»!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. μην ανησυχεις

    ολο και καμμια αρρωστεια θα ανακαλυψουν / δημιουργησουν παλι οι τσογλανοι .,.

    ειναι πολλα τα λεφτα βλεπεις

  2. Η BioNTech κάνει τις δικές της έρευνες για τις παρενέργειες του εμβολίου Covid-19. Παρακολουθεί μακροπρόθεσμα με την έγγραφη συγκατάθεση τους, μερικές εκατοντάδες άτομα που έκαναν τα mRNA, τουλάχιστον έτσι αναφέρει το website της εταιρείας. Να είστε σίγουροι ότι οι κρυφές αποζημιώσεις θα είναι χοντρές. Έως σήμερα τα προκαταρτικά αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί και δεν πιστεύω ότι η εταιρεία θα το κάνει στο μέλλον.

  3. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΜΕΣΩ ΙΦΟΥΝΤ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΙΝΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΟΝΟ ΓΕΛΑΔΟΤΥΡΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ Η ΙΦΟΥΝΤΑΙΝΑ

  4. Κακό Ψόφο στα σκουπίδια του πλανήτη…..

Comments are closed.