Πάρος: Το πλοίο της γραμμής διέσωσε επιβάτες σκάφους που βυθίστηκε

Κοινοποίηση:
limeniko

Τραγωδία στη θάλασσα την τελευταία στιγμή απετράπη το βράδυ της Τετάρτης (18/09) στην Πάρο, όταν σήμανε συναγερμός για τη βύθιση ταχύπλοου με έξι επιβαίνοντες.

Το ευτύχημα ήταν ότι στο σημείο βρέθηκε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star ΠΑΡΟΣ» το οποίο περισυνέλλεξε και διέσωσε τους ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος, σώζοντάς τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν το ταχύπλοο παρουσίασε εισροή υδάτων 3,5 ναύτικα μίλια βόρεια της Πάρου.

Στο σημείο έφτασαν δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού για βοήθεια, ενώ την ίδια ώρα έφτασε στο σημείο και το πλοίο «Blue Star ΠΑΡΟΣ», που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Νάξου, το πλήρωμα του οποίου κατάφερε να τραβήξει και να ανεβάσει στο σκάφος τους έξι επιβαίνοντας – πέντε Έλληνες και έναν Λιβανέζο.

Το σοκαριστικό όμως είναι ότι εκτελέστηκε μία διάσωση της τελευταίας στιγμής, καθώς αμέσως μόλις περισυνέλλεξαν όλους τους επιβαίνοντες, το ταχύπλοο αναποδογυύρισε και βυθίστηκε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη διάσωση, το σκάφος χάθηκε στα βάθη της θάλασσας.

Ένας από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε, λόγω τραυματισμού του στο πόδι στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου παραμένει για νοσηλεία. Οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response