Πάρος – “Το 45 ημερών βρέφος μας κινδύνευε κι αρνήθηκαν αεροδιακομιδή”

Κοινοποίηση:
baby-feet-arthrou

Πατέρας βρέφους 45 ημερών, κάτοικο Πάρου, καταγγέλλει την ολιγωρία του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας της Πάρου, ενώ αποφάσισε την επίγουσα αεροδιακομιδή του νεογέννητου παιδιού του με ιδιωτικό ελικόπτερο.

Το CycladesLive.gr, μίλησε με τον κ. Νικόλαο Μπαλαφούτη, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα εξής: “Ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου, η κόρη μου 45 ημερών βρέφος έκανε πυρετό 38. Αμέσως καλέσαμε την προσωπική μας παιδίατρο στις 2 τα ξημερώματα γιατί ανησυχήσαμε και μας είπε να δώσουμε αρχικά ένα αντιπυρετικό. Όπως ενημερωθήκαμε το 38 θεωρείται “δέκατα” για τα μωρά.

Κατά τις 5 τα ξημερώματα αντιλαμβανόμαστε ότι το παιδί συνεχίζει να είναι εμπύρετο και η θερμοκρασία του έχει ξεπεράσει τους 39 βαθμούς. Καλούμε ξανά την παιδίατρο η οποία μας παραπέμπει στο Κέντρο Υγείας καθώς η μικρή πρέπει επειγόντως να νοσηλευθεί. Αμέσως, άρπαξα το παιδί και πήγα στο Κέντρο Υγείας της Πάρου όπου εκεί ξεκινά ο Γολγοθάς μας.

Αφού φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας ενημερωνόμαστε ότι πρέπει να φύγουμε άμεσα για Αθήνα γιατί η μικρή κινδυνεύει. Εκεί, η επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας μαζί με έναν γιατρό που κάνει το αγροτικό του μου λένε ότι “Εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε εντολή για διακομιδή. Εάν θέλετε μπορείτε να πάτε με το καράβι”.

Μου τόνισαν ότι έχουν γίνει αεροδιακομιδές τις τελευταίες ημέρες για πιο ήπια περιστατικά αλλά για ένα βρέφος 45 ημερών κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Εμείς ζούσαμε στην αγωνία μας κι εκείνοι μας είπαν ότι αλλάζει η βάρδια στο Νοσοκομείο Παίδων, δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν και θα έπαιρναν σε 2 Νοσοκομεία να δουν πιο εφημερεύει.”

«Κάλεσα ιδιωτικό ελικόπτερο με δικά μου έξοδα»

Καθώς η κατάσταση του παιδιού επιβαρυνόταν κάθε λεπτό που περνούσε, ο πατέρας του βρέφους αποφάσισε να αναλάβει την κατάσταση στα χέρια του. “Έβλεπα το παιδί μου να μελανιάζει, δεν έτρωγε, είχε αφυδατωθεί και έβγαλε ένα αραχνοειδές αγγείωμα σε όλο του το κορμί. Σαν πατέρας και σαν γονιός έκρινα ότι έπρεπε να αναλάβω την κατάσταση και κάλεσα προσωπικά ιδιωτικό ελικόπτερο για να γίνει άμεσα η διακομιδή του παιδιού μου στην Αθήνα. Πήρα πάνω μου την ευθύνη.

Όσο ήμουν στο ελικόπτερο κάλεσα το ΕΚΑΒ και μόλις προσγειωθήκαμε στον Γέρακα, μας περίμενε εκεί ασθενοφόρο και μεταφερθήκαμε άμεσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία Μόλις φθάσαμε στο Νοσοκομείο Παίδων οι γιατροί ανέλαβαν το παιδί και μας είπαν ότι εάν είχαμε αργήσει περισσότερη ώρα θα είχε πάθει εγκεφαλική παράλυση.

Σαν πατέρας ένιωσα πολύ άσχημα που είδα το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση και εύχομαι κανένας πατέρας να μην το ζήσει. Δεν άνοιγαν τα μάτια του, είχαν πρηστεί. Με την άμεση παρέμβαση των γιατρών που χορήγησαν στο παιδί αντιβιοτικά ύστερα από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε και είναι εδώ και δυο 24ωρα απύρετο.

Διαγνώστηκε με έναν ιό που δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία του και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λόγους ασφαλείας και για περεταίρω εξετάσεις μέχρι να διαφύγει τον κίνδυνο τελείως”

«Η γιατρός γελούσε πάνω από το παιδί μου»

Ο πατέρας του βρέφους, αναφέρει επίσης: “Αν δεν είχα εγώ γνωστό με ελικόπτερο και να είναι εδώ στην Πάρο, τι θα γινόταν; Το φαντάζεστε; Η επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας γελούσε πάνω από το παιδί μου ενώ μιλούσε με το νοσοκομείο στην Αθήνα και έλεγε “Εγώ τι να το κάνω; Τρέμω και να το πιάσω”». Η Πάρος φιλοξενεί μισό εκατομμύριο πληθυσμό για καλοκαιρινές διακοπές. Είναι πρέπον να μην έχει παιδίατρο; Υπάρχουν πολλά βρέφη στο νησί, οικογένειες που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να ναυλώσουν ένα ελικόπτερο σε ώρα ανάγκης.

Στην Εκατονταπυλιανή την ημέρα την λιτανείας είχαν επιστρατευθεί πόσοι αστυνομικοί. Δεν μπορούσαν να επιστρατευθούν και δυο γιατροί;”

Επικοινωνία με τον Διοικητή του Κέντρου Υγείας κ. Τζανίδη

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας με τον πατέρα του βρέφους, το CycladesLive.gr, επικοινώνησε με τον Διοικητή του Κέντρου Υγείας, ο οποίος λόγω επείγοντος περιστατικού που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας, αρκέστηκε στο ότι το περιστατικό αυτό είναι 100% ψευδές και ουδέποτε έγιναν έτσι τα πράγματα. “Αυτό το οποίο διέρρευσε είναι απολύτως ψευδές στο 100%. Όχι στο 99 αλλά στο 100%. Και αυτό εν συντομία σας λέω ότι συμφωνούνε και ο ιδιώτης γιατρός της Πάρου, και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Πάρου και οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων.”

Να σημειώσουμε για την πληρότητα του ρεπορτάζ, ότι το μωρό αυτη τη στιγμή νοσηλεύεται ακόμη στο Παίδων, τις επόμενες ώρες πρόκειται να βγει αλλαοι γιατροί σύστησαν να παραμείνει για τουλάχιστον δύο εικοσιτετράωρα στη Αθήνα (να μην επιστρέψουν Πάρο) ,ούτως ώστε αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα το μωρό να είναικοντά στο Νοσοκομείο του Παίδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: