Πάρτι των αρχαιοκάπηλων στις ανασκαφές στο Λύκαιο Όρος στην Αρκαδία

Κοινοποίηση:
1lykeon_2017_1

Σύμφωνα με πληροφορίες στον τόπο των ανασκαφών οι αρχαιολόγοι αντιλήφθηκαν ύποπτα ίχνη και κάλεσαν την αστυνομία για να γίνει η καταγραφή του περιστατικού.

Οι αρχαιοκάπηλοι είναι γνώστες της περιοχής και γνωρίζουν μεθόδους και έχουν γνώσεις σε διάφορα εργαλεία όπως ανιχνευτές μετάλλων καθώς  τους ενδιαφέρει η ανακάλυψη νομισμάτων και διάφορων αντικειμένων αξίας.

Πατούν πάνω στις επίσημες ανασκαφές και ψάχνουν οτιδήποτε έχει αξία γνωρίζοντας το πώς αλλά και στην πορεία τους αφήνουν σημάδια που τους καταλαβαίνουν μετά οι αρχαιολόγοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι αρχαιολογοι δεν εχουν αφησει και καποια γωνια χωρις να σκαψουν, για να παρουν τις επιχορηγησεις σκαβουν παντου, ενω μεσα στις πολεις κανουν σωστικες ανασκαφες που τις περισσοτερες φορες καταστρεφουν τα ακινητα ευρηματα. Οταν ανακοινωνουν τι βρηκαν για να δικαιολογησουν τις επιχορηγησεις και να λαβουν και αλλες, τοτε ο καθε βρωμιαρης αληταρας αρχαιοκαπηλος του ανοιγει η ορεξη και κανει λαθρανασκαφες. Μηπως υπαρχουν και μουσεια να τα βαλουν, στις αποθηκες καταληγουν τα ευρηματα. Στα λιγνιτωριχεια γιατι δεν ετρεχαν να τα σωσουν τα αρχαια, που υπηρχε ελλειψη προσωπικου και εκαναν μερικη σωστικη ανασκαφη και τα υπολοιπα αρχαια γινονταν λιγνιτης. Αλλα ολα για τα φραγκα.

Comments are closed.