Πάτωμα λαμπίκο: Τα tips για το τέλειο σφουγγάρισμα – Μοσχοβολάει καθαριότητα

Κοινοποίηση:
sfouffarisma_sto_spiti

Το σπίτι χρειάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται συχνό σφουγγάρισμα. Λίγο οι μπαλκονόπορτες που είναι μόνιμα ανοιχτές και λίγο η επιστροφή από τις παραλίες που φέρνει την άμμο μέσα γίνεται βρώμικο σε χρόνο dt.

1. Σκούπισε το πάτωμα πριν ξεκινήσεις. Αν παραλείψεις αυτό το βήμα, τότε το σφουγγάρισμα από μόνο του θα κάνει τα πράγματα στο πάτωμά σου ολίγον τι χειρότερα. Όλη η σκόνη και τα σκουπιδάκια απλώς θα μεταφέρονται από δω κι από κει.

2. Προτίμησε να βάλεις ζεστό νερό στον κουβά για 3 λόγους. Με το ζεστό νερό έχεις έξτρα απολυμαντικά αποτελέσματα. Το υγρό σφουγγαρίσματος διαλύεται καλύτερα και οι επιφάνειες που θα σφουγγαρίσεις στεγνώνουν με το ζεστό νερό πιο γρήγορα.

3. Μην χρησιμοποιείς πολύ υγρό σφουγγαρίσματος αλλά μόνο τη συνιστάμενη ποσότητα. Περισσότερο καθαριστικό δε σημαίνει και καλύτερο καθάρισμα. Επίσης μην ανακατεύεις υγρό σφουγγαρίσματος με χλωρίνη, γιατί οι αναθυμιάσεις μπορεί να γίνουν επικίνδυνες.

Σφουγγαρίζω καλά το σπίτι

4. Βρες το κατάλληλο υγρό πατώματος με βάση τον τύπο του δαπέδου σου, αν είναι δηλαδή πλακάκι, ξύλο, laminate, μάρμαρο ή μωσαϊκό. Ειδικά εάν έχεις ξύλινο πάτωμα θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι αρκετά ευαίσθητο στο νερό, αφού εάν βραχεί υπάρχει η πιθανότητα να φουσκώσει. Άρα η σφουγγαρίστρα σου θα πρέπει να είναι νωπή κι όχι πολύ βρεγμένη. Επίσης το παρκέ καθαρίζει είτε με σκέτο νερό είτε με τα ειδικά προϊόντα που το θρέφουν και το προστατεύουν.

5. Αν έχεις μεγάλη επιφάνεια να σφουγγαρίσεις, τότε ενδιάμεσα θα χρειαστεί να αλλάξεις το νερό σου στον κουβά. Το σφουγγάρισμα με βρώμικο νερό είναι η βασική αιτία που το δάπεδο δεν καθαρίζει καλά.

6. Στο τέλος ξέπλυνε σχολαστικά τη σφουγγαρίστρα σου με καθαρό νερό, στράγγιξέ την και κρέμασέ την ανάποδα στον ήλιο. Μόνο όταν φύγει όλη η υγρασία από πάνω της είναι έτοιμη να την αποθηκεύσεις. Ακολουθώντας αυτή τη ρουτίνα κάθε φορά η σφουγγαρίστρα σου δε θα μυρίζει άσχημα. Φυσικά φρόντισε και να την αντικαθιστάς ανά διαστήματα με μια καινούρια.

7. Άφησε ανοιχτά για λίγο τα παράθυρα, ώστε να στεγνώσει το δάπεδο καλά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response