Πέταξαν ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας

Κοινοποίηση:
Maria-Malmer-Stenergard-xr

Διαδηλωτές πέταξαν σακούλα με ντομάτες και κόκκινα κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, στη διάρκεια συζήτησης για τη θέση της Στοκχόλμης αναφορικά με τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Η υπουργός Εξωτερικών Maria Malmer Stenergard επέστρεφε στη θέση της, μετά την ομιλία της στη Βουλή, σχετικά με το γιατί η Σουηδία απείχε από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τις νομικές συνέπειες της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη, όταν ξεκίνησε η φασαρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σοφί Αλμ.

 Διαδηλωτές πέταξαν μια τσάντα με ντομάτες και κρεμμύδια προς την κατεύθυνση της Stenergard, η οποία «προσγειώθηκε» δύο σειρές πίσω της, ανέφερε η ταμπλόιντ Aftonbladet

Η υπουργός έφυγε από την αίθουσα όταν άκουσε τον θόρυβο και η συζήτηση διακόπηκε προσωρινά.

«Πρέπει να είναι εφικτό να γίνεται μια κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να μας πετάνε πράγματα. Είναι θεμελιώδες για τη Δημοκρατία» έγραψε η Stenergard σε ένα μήνυμα στην Aftonbladet, ευχαριστώντας όλους εκείνους που την υποστήριξαν.

Ο πρωθυπουργός Ulf Kristersson καταδίκασε το περιστατικό: «Είμαι περήφανος που η Σουηδία έχει μια ικανή υπουργό Εξωτερικών που εκπροσωπεί τη γραμμή της κυβέρνησης στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Κανείς δεν πρέπει να επιτρέπεται να την απειλεί ή να της πετάει αντικείμενα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response