«Πέταξε» στους αιθέρες ο τρομερός Καραλής κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 5.90 μ.!

Κοινοποίηση:
Μανώλης Καραλής

Ακόμη ένα μετάλλιο, το έκτο συνολικά πρόσθεσε στη συλλογή της η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Καλύτερο άλμα του Έλληνα πρωταθλητή, στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά, ξεπερνώντας τον .. εαυτό του και φυσικά κάθε προσδοκία! Επιχείρησε στη συνέχεια να περάσει τα 5,95 μ. και τα 6 μ., αλλά είχε αποτυχημένες προσπάθειες. Αυτό είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά. Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τον Έλληνα πρωταθλητή να μην αφήνει το πρώτο ύψος (5.50μ), περνώντας τον πήχη με εντυπωσιακό άλμα στην πρώτη του προσπάθεια στα 5.60μ, ενώ και οι 11 αθλητές προχώρησαν στα 5.70μ, με τον Λετονό, Κρέις, να είναι ο μοναδικός που χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια.
Με τον πήχη να ανεβαίνει στα 5.80μ, μπήκε και ο Ντουπλάντις στον τελικό, περνώντας με περίσσεια άνεση, όπως άλλωστε και ο Καραλής. Μαζί τους, Κέντρικς, Ζέρνικελ, Λίτα Μπέρε, Ομπιένα, Μάρσαλ και Σασμά πέρασαν με τις πρώτες τους προσπάθειες, ενώ Γκούτορμσεν, Βλουν και Χουάνγκ είχαν άκυρες προσπάθειες, αλλά τελικά κατάφεραν να περάσουν, ενώ εκτός συνέχειας έμεινε μόνο ο Λετονός, Βάλτερς Κρέις. Ο Μανόλο «καθάρισε» με εντυπωσιακό άλμα και τα 5.80μ, τα οποία άφησε ο Ντουπλάντις, ενώ με την πρώτη πέρασαν επίσης Κέντρικς, Σασμά, Χουάνγκ και Γκούτορμσεν. Ο Φλουν έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες και έμεινε 11ος, Ζέρνικελ και Λίτα Μπέρε άφησαν τον ύψος με δύο άκυρες προσπάθειες, όπως έκαναν επίσης Ομπιένα και Μάρσαλ, έχοντας όμως από ένα αποτυχημένο άλμα.
Εντυπωσιακή προσπάθεια και στα 5.85μ για τον Καραλή, πέρασε με άνεση πάνω από τον πήχη, ενώ στα 5.90μ συνέχισαν Ντουπλάντις, Ομπιένα, Σασμά και Μάρσαλ, ενώ ο Κέντρικς άφησε το ύψος με μία άκυρη. Οι δύο Γερμανοί, Ζέρνικελ και Λίτα Μπέρε, μαζί με τον Κινέζο, Χουάνγκ, δεν κατάφεραν να περάσουν τα 5.85μ, και έμειναν εκτός συνέχειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: