Πίσω στα σχολεία: Οι καλύτερες αγορές για τα παιδιά σας

Κοινοποίηση:

Το σχολείο ξεκινά και ήρθε η ώρα να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα των παιδιών σας! Οι αγορές ρούχων για τη νέα σχολική χρονιά μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικές, αλλά μπορεί επίσης να είναι δαπανηρές και αγχωτικές. Αν ψάχνετε για τον πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να αγοράσετε ρούχα για το σχολείο, μην ψάχνετε άλλο! Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές και κόλπα για να στείλετε το παιδί σας πίσω στο σχολείο με στυλ, άνεση και με ελάχιστη ταλαιπωρία.

 

 

Οι αγορές “αρχίζει το σχολείο” για τα παιδιά σας προφανώς έχουν διάφορες μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψιν: ο προϋπολογισμός, οι σχολικοί κώδικες ενδυμασίας και τα γούστα των παιδιών σας. Για να μην αναφέρουμε το χρόνο που χρειάζεται για να βγείτε έξω και να ψωνίσετε ρούχα και να επιστρέψετε αντικείμενα που δεν ταιριάζουν! Πώς όμως πρέπει να ξεκινήσετε σε αυτή τη διαδικασία;

Συμβουλές για τις αγορές

Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό: Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να προετοιμάσετε το παιδί σας για τη σχολική χρονιά είναι να αποφασίσετε ποιος θα είναι ο προϋπολογισμός σας για τα ρούχα του σχολείου. Αν και είναι σημαντικό για τα παιδιά σας να έχουν άνετα ρούχα που να τους ταιριάζουν, δεν αξίζει να χρεωθείτε υπερβολικά. Δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό, μπορείτε να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες στο ρουχισμό με βάση το κόστος.

Απογραφή: Πριν ξεκινήσετε τις αγορές, εξετάστε την τρέχουσα γκαρνταρόμπα του παιδιού σας. Διώξτε τυχόν ρούχα που δεν ταιριάζουν πλέον στο παιδί σας, καθώς και ρούχα που είναι κατεστραμμένα, λερωμένα ή που δεν τα φοράει το παιδί σας. Τα ρούχα που έχουν υποστεί ζημιά μπορούν να πεταχτούν (ή να επαναχρησιμοποιηθούν). Όσον αφορά τα ρούχα που δεν φοράει το παιδί σας ή δεν του κάνουν πλέον, μπορεί να τα αφήσετε στην άκρη για δωρεά ή ανακύκλωση. Αφού γίνουν όλα αυτά, πρέπει να κάνετε έναν απολογισμό με ό,τι έχει απομείνει από τα ρούχα των παιδιών σας πριν τα ψώνια. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αγορά περιττών αντικειμένων, καθώς και να σας δείξει ποια αντικείμενα πρέπει να αντικατασταθούν περισσότερο.

Κάντε μια λίστα: Αφού καθαρίσετε την ντουλάπα του παιδιού σας και κάνετε απογραφή σχετικά με τα ρούχα που έχει, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα βασικά είδη που χρειάζεται για την επόμενη σχολική χρονιά. Λάβετε υπόψη τον κώδικα ενδυμασίας του σχολείου, καθώς και τα ρούχα για αγόρια και για κορίτσια της εποχής. Αυτή η λίστα ρούχων θα μπορούσε να περιλαμβάνει βασικά ρούχα, όπως τζιν, πουκάμισα, μπλούζες, φούτερ, φόρμες, παπούτσια και οποιαδήποτε συγκεκριμένα είδη ενδυματολογικού κώδικα απαιτεί το σχολείο σας.

Σκεφτείτε με ευελιξία: Όταν ψωνίζετε ρούχα για το σχολείο, σκεφτείτε κομμάτια που μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν εύκολα. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στο παιδί σας να χρησιμοποιεί τα ίδια κομμάτια κάνοντας διαφορετικούς συνδυασμούς. Τα προσαρμόσιμα κομμάτια μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να μεγιστοποιήσει τις επιλογές της γκαρνταρόμπας του χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει πάρα πολλά νέα ρούχα. Εξετάστε τους συνδυασμούς χρωμάτων, καθώς και το layering τόσο για στύλ όσο και για τον καιρό. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα είδη που αγοράζετε για το σχολείο ταιριάζουν καλά με τα υπάρχοντα.

Ποιότητα και όχι ποσότητα

Επιμείνετε στα κλασικά: Ενώ τα μοντέρνα κομμάτια μπορεί να είναι διασκεδαστικά, όταν επιλέγετε μια ντουλάπα back to school για το παιδί σας, είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε διαχρονικά ενδυματολογικά στοιχεία που δεν θα φύγουν γρήγορα από τη μόδα. Αυτά μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο της γκαρνταρόμπας του παιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές σας είναι εντός του κώδικα ενδυμασίας του σχολείου.

Ελέγξτε τον σχολικό ενδυματολογικό κώδικα: Εάν το σχολείο σας έχει κώδικα ενδυμασίας, φροντίστε να εξοικειωθείτε με αυτόν πριν ψωνίσετε. Έτσι θα αποφύγετε να αγοράσετε αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να φορεθούν στο σχολείο. Ορισμένα σχολεία απαιτούν μια συγκεκριμένη αμφίεση, όπως παντελόνια και ένα μπλουζάκι πόλο, άλλα επιτρέπουν διαφοροποιήσεις στο χρώμα και τα αξεσουάρ. Άλλοι έχουν πιο αυστηρές στολές που μπορούν να αγοραστούν σε αντίστοιχες αποθήκες.

Εκπτώσεις και προσφορές καταστημάτων: Αναζητήστε εκπτώσεις, προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα σε βασικά είδη. Λάβετε υπόψη ότι πολλά μεγάλα καταστήματα διογκώνουν τις τιμές αυτή την περίοδο, επομένως όσοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, θα πρέπει να ψωνίσουν εκτός εποχής για τις καλύτερες προσφορές.

Ποιότητα και όχι ποσότητα: Είναι καλύτερα να επενδύσετε σε μερικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα διαρκέσουν περισσότερο από το να αγοράσετε πολλά φθηνά και χαμηλής ποιότητας ρούχα για το παιδί σας. Όταν αγοράζετε ρούχα για το σχολείο, σκεφτείτε ότι πολλά αντικείμενα αξίζουν τα επιπλέον χρήματα. Τα ποιοτικά αντικείμενα μπορούν να αντέξουν περισσότερη φθορά και θα είναι λιγότερο ακριβά μακροπρόθεσμα από τα φθηνά ρούχα που διαλύονται και πρέπει να αντικατασταθούν.

Έξυπνες αγορές

Σκεφτείτε την άνεση: Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά. Τα παιδιά θα φορέσουν ό,τι αισθάνονται πιο άνετα, επομένως όταν αγοράζετε ρούχα για το σχολείο για τα παιδιά σας, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στα ρούχα που τους ταιριάζουν, κατά προτίμηση λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος, τα οποία συγχρόνως είναι άνετα και κομψά.

Συμμετοχή στις αποφάσεις του παιδιού: Όταν ψωνίζετε για ένα παιδί, καλό θα ήταν να έχει και εκείνο εμπλοκή στην όλη διαδικασία. Ζητήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να διαλέξετε ρούχα που τους αρέσουν. Η συμβολή τους μπορεί να τα βοηθήσει να διασφαλίσουν ότι αισθάνονται άνετα και σίγουρα με τα νέα τους ρούχα. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζετε ότι τα ρούχα που παίρνετε θα χρησιμοποιηθούν.

Ελέγξτε τις πολιτικές επιστροφών: Πριν κάνετε μια αγορά, ελέγξτε τις πολιτικές επιστροφών και αλλαγής τού καταστήματος. Αυτό θα σας προσφέρει ηρεμία σε περίπτωση που κάτι δεν ταιριάζει ή δεν είναι όπως αναμένεται.

Σκεφτείτε το… μεγάλωμα: Εάν ψωνίζετε για ένα παιδί που είναι στην ανάπτυξη, να έχετε κατά νου ότι μπορεί να έχει μια “έκρηξη ανάπτυξης” κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Λάβετε υπόψη αυτό στις επιλογές ρούχων σας. Εάν το παιδί σας έχει ένα ρούχο που αγαπά ιδιαίτερα, σκεφτείτε να αγοράσετε δύο εκδοχές, μία σε μεγαλύτερο μέγεθος για να μπορέσει να το φορέσει αργότερα. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη αυτή την παράμετρο, ειδικά όταν αγοράζετε παπούτσια.

Λάβετε υπόψη το κλίμα: Λάβετε υπόψη το κλίμα της περιοχής σας και την επερχόμενη σεζόν όταν ψωνίζετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατάλληλα ρούχα για διαφορετικές καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε το παιδί σας να μπορεί να ντύνεται ζεστά όλη την ημέρα.

Θυμηθείτε, ο στόχος είναι να φτιάξετε μια λειτουργική και κομψή γκαρνταρόμπα που να ταιριάζει στις ανάγκες τους, παραμένοντας εντός του προϋπολογισμού σας. Καλές αγορές για την επιστροφή στο σχολείο!

πηγή: slpress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response