Ας αρχίσουμε με τα υλικά απευθείας πριν αρχίσουν και εσάς να σας τρέχουν τα σάλια! Αν υπάρχει κάποια συνταγή για ρολό κιμά που προτιμάτε, είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε την δική σας, εμείς θα χρειαστούμε:
κιμά βοδινό
1 μεγάλο αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
2-4 κουταλάκια φασκόμηλο
2 κουταλάκια σταφίδες
Επίσης για τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε και στιγμιαίο πουρέ πατάτας, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μπορεί να σας φανεί «ανορθόδοξος» ο τρόπος που θα ετοιμάσουμε το μπέικον, αλλά υπάρχει λογική πίσω από την τρέλα μας! Γυρίστε ένα μπολ ανάποδα πάνω σε ένα πιάτο, τοποθετήστε πάνω τις λωρίδες μπέικον και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να βγει κρατσανιστό.
Ο λόγος που το κάναμε αυτό είναι επειδή το επιπλέον λίπος που βγάζει το μπέικον θα πέφτει στο πιάτο και έτσι θα μαγειρευτεί τέλεια!
Επειδή όμως είναι απίστευτα γευστικό, με μία χαρτοπετσέτα πήραμε το λίπος και το απλώσαμε στη φόρμα για να μην πάει χαμένο.
Το αφήσαμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίσαμε με τον κιμά: προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις σταφίδες και το φασκόμηλο στο μπολ που έχουμε το κρέας και φυσικά αλατοπίπερο.
Μουλιάστε 4 φέτες ψωμί σε νερό και βάλτε και αυτές στο μπολ.
Και για το τέλος, ένα αυγό!
Τα ανακατεύουμε όλα καλά-καλά και γεμίζουμε τις φόρμες.
Ψήνουμε στους 180o για 25 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο σπάμε το μπέικον σε κομματάκια και ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Μόλις βγάλουμε τις μπουκίτσες από τον φούρνο, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά γαρνίρουμε από πάνω τον πουρέ και φυσικά το μπέικον!