Παγασητικός: Πέντε τόνοι νεκρών ψαριών συγκεντρώθηκαν μέσα σε μία μέρα

Κοινοποίηση:
psaria-volos-pagasitikos-2882024-114

Συνεχίζεται η διαδικασία αποκομιδής των εκατομμυρίων νεκρών ψαριών που βρίσκονται στον Παγασητικό κόλπο τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ασφυκτική κατάσταση και απίστευτη δυσοσμία.

Σύμφωνα με το newspaper.gr, εδώ και περίπου ένα 24ωρο ξεκίνησε η αποκομιδή των νεκρών ψαριών από αλιείς που επιστρατεύθηκαν προκειμένου να καθαρίσει ο Παγασητικός κόλπος, το συντομότερο δυνατόν. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον επτά ημέρες συνεχιζόμενης εργασίας ώστε να αποτελέσει παρελθόν αυτή η τραγική εικόνα που αντικρίζουν όλοι τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο.

Τα νεκρά ψάρια βρίσκονται παντού και έχουν διαχυθεί στον κόλπο. Τα αλιευτικά σκάφη βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, ώστε να συγκεντρωθούν οι τεράστιες ποσότητες μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Την Τρίτη, 27 Αυγούστου, συγκεντρώθηκαν συνολικά πέντε τόνοι νεκρών ψαριών από τα νερά, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Βόλου.

Στις 10:00 της Τετάρτης, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη και των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της ΠΕ Μαγνησίας, έφτασε μπροστά στον χώρο του Λιμεναρχείου το πρώτο από τα ειδικά πλοία που μίσθωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο θα συνδράμει μαζί με τα επτά μεγάλα ιδιωτικά αλιευτικά και τους εργολάβους, που από την Τρίτη συμμετέχουν στην επιχείρηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τον καθαρισμό.

Παράλληλα, ξεκινά εργολαβία για την αποκομιδή των πτωμάτων από τις ακτές της Μαγνησίας, καθώς μεγάλες ποσότητες νεκρών ψαριών έχει ξεβραστεί σε Αλυκές, Άναυρο, Ν. Αγχίαλο και Αγριά, κάνοντας τη δυσοσμία ανυπόφορη.

psaria-volos-pagasitikos-2882024-116

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Λάθη του παρελθόντος αιώνος, λένε. Έσπευσαν να αποξηράνουν την Κάρλα, χωρίς γνώση όλων των ενδεχομένων συνεπειών. Καιρός του θερίζειν ό,τι έσπειρε η ανθρωπότητα μοιάζει η εποχή που ζούμε με τα δεινά της.

    1. Γιατί και να μας πούνε έχεις καμία εμπιστοσύνη σε αυτά τα λαμόγια; Υποτίθεται ότι έσπασε ένα φράγμα και ψάρια του γλυκού νερού κατέληξαν στη θάλασσα.

Leave a Response