Παγκόσμιο μπλακ άουτ σε Google και Youtube

Κοινοποίηση:

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες του Διαδικτύου αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, καθώς η Google έχει υποστεί σημαντική διακοπή λειτουργίας. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση σε εκατομμύρια ανθρώπους που εξαρτώνται από τις υπηρεσίες της για την καθημερινή τους δραστηριότητα.

 

Εκτός από τη μηχανή αναζήτησης της Google, προβλήματα παρατηρούνται και στην πλατφόρμα του YouTube, καθώς και σε άλλες σχετικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι χρήστες αναφέρουν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες που χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ο ιστότοπος DownDetector, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση διακοπών λειτουργίας στο Διαδίκτυο, έχει καταγράψει σημαντικά ποσοστά προβλημάτων. Συγκεκριμένα, το 57% των χρηστών ανέφεραν ότι η ιστοσελίδα της Google είναι εκτός λειτουργίας, ενώ το 32% αντιμετώπισε δυσκολίες στη μηχανή αναζήτησης. Επιπλέον, το 11% των χρηστών δήλωσαν ότι είχαν προβλήματα με το Google Drive.

Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει την εξάρτηση των χρηστών από τις διαδικτυακές υπηρεσίες και την ανάγκη για αξιόπιστη πρόσβαση σε αυτές. Οι επιπτώσεις αυτής της διακοπής είναι αισθητές όχι μόνο στους απλούς χρήστες αλλά και στις επιχειρήσεις που βασίζονται στις υπηρεσίες της Google για τη λειτουργία τους.

Σημειώνεται ότι προβλήματα στο Διαδίκτυο αναφέρουν χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Ασία και στη Νότια Αμερική.

Στην εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται ο δείκτης με τις αναφορές εκδήλωσης προβλημάτων στη Google, που, όπως φαίνεται και στο γράφημα, ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (12/08).

Οι αναφορές στο Twitter
Την ίδια ώρα, «βροχή» πέφτουν οι αναρτήσεις από τους χρήστες της πλατφόρμας «Χ» (πρώην Twitter), οι οποίοι αναρωτιούνται τι συνέβη με την Google, εκφράζοντας παράλληλα και τη δυσαρέσκειά τους για τη διακοπή λειτουργίας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: