Παναγία Σουμελά: Iσλαμιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν τη Θεία Λειτουργία

Κοινοποίηση:
Panagia-Soumela-(APE)

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, αλλά με ελάχιστους προσκυνητές, πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντας η θεία λειτουργία για την εορτή των «Εννεαήμερων της Παναγίας». Φέτος οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, αλλά στις 23 Αυγούστου.

Οι πιστοί που έλαβαν φέτος άδεια για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη φορά, δε ξεπέρασαν τους 100 και ήλθαν κυρίως από την Ελλάδα και τη Γεωργία. Τις προηγούμενες χρονιές συνήθως προσέρχονταν στην Τραπεζούντα περισσότεροι από 1.000 προσκυνητές.

Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες προκλήθηκε ένταση καθώς ισλαμιστές και εθνικιστές, καλούσαν τον κόσμο να συγκεντρωθεί ώστε να εμποδίσει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά.

Αρχικά, η τέλεσή της είχε προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου, ωστόσο, δεν επετράπη κάτι τέτοιο από την τουρκική κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία συνέπιπτε με την οθωμανική κατάκτηση της Τραπεζούντας, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε την αντίδραση των εθνικιστών.

Όπως σημειώνεται, οι εθνικιστικές ομάδες επιχείρησαν την επίσημη απαγόρευση της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, κάνοντας αίτημα στον κυβερνήτη της περιοχής. Μετά την απόρριψη του αιτήματός τους και τη χορήγηση της εν λόγω άδειας, οι ομάδες αυτές απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο, προκειμένου να συγκεντρωθούν στο μοναστήρι και να εμποδίσουν την τέλεση της λειτουργίας σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εκεί με τρομοκρατία εμποδίζουν το θρησκευτικό δικαίωμα των ορθοδοξων χιστιανών…..και εδώ τους ανοίγουμε τζαμιά για να μας έρχονται μουσλίμια χωρίς πρόβλημα και να μας δείχνουν τον κώλο τους όταν σκύβουν στο πάτωμα συνέχεια………

  2. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ+♡+♡+♡ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΧΑΡΗΣ ΤΗΣ ΥΠ ΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ +♡+♡+♡ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ+♡+♡+♡ ΕΥΛΟΓΗΝΕΝΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ +♡+♡+♡+ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΥΡΑΝ ΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΗΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ Υ ΚΥΡΙΟΥ +♡+♡+♡+ ΑΜΗΝ.

Comments are closed.