Παναθηναϊκός: Με σοβαρότητα κι απόλυτη συγκέντρωση θέλει να επισημοποιήσει την ευρώ-επιστροφή

Κοινοποίηση:
ΠΑΟ

Όποιο μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού κι αν ρωτούσε κανείς την τελευταία εβδομάδα, για την αποψινή (1/8, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD) ρεβάνς με την Ντνίπρο στη Λεωφόρο, θα λάμβανε μία απάντηση 5 λέξεων: “Ξεκινάμε από το μηδέν – μηδέν”.

Όχι για το… θεαθήναι, αλλά επειδή ακριβώς αυτή είναι η νοοτροπία και το πνεύμα που έχει περάσει σε όλη την ομάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει το “τριφύλλι” το αποψινό παιχνίδι, παρά το εμφατικό 3-1 των “πράσινων” πριν από 7 βράδια στο Κόζιτσε.

Στο κατάμεστο “Απόστολος Νικολαΐδης” (ως συνέχεια των περσινών 11 sold-outs σε Ελλάδα κι Ευρώπη), ο Παναθηναϊκός θέλει να σφραγίσει απόψε την ευρώ-επιστροφή του σε group stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από 7 χρόνια, παίρνοντας την πρώτη πρόκρισή του στα Κύπελλα Ευρώπης, μετά από μία εξαετία και τις δύο νίκες επί της Γκαμπάλα στα προκριματικά του Europa League της περιόδου 2017/18, πριν το αντάμωμα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Με πρόκριση οι “πράσινοι” εξασφαλίζουν κι επίσημα την παρουσία τους μίνιμουμ στους ομίλους του Europa League, όταν κι αν ακολουθήσει από εκεί και πέρα και θα πάνε τις επόμενες δύο εβδομάδες με μηδενικό άγχος και τρομερή ψυχολογία για την υπέρβαση απέναντι στη Μαρσέιγ.

Οι Γάλλοι, ωστόσο, μπορούν να… περιμένουν, διότι εκείνο που προέχει είναι η αποψινή (1/8) ρεβάνς με τους σκληροτράχηλους Ουκρανούς, οι οποίοι θα μπουν στο γήπεδο -επίσης χωρίς να έχουν πλέον τίποτε να χάσουν- για να παίξουν τη δική τους… ζαριά. Κι αυτό απαιτεί διπλό βαθμό συγκέντρωσης, προκειμένου να τελειώσει η “δουλειά” με τον σωστό τρόπο για τον Παναθηναϊκό.

Ξεκινώντας απ’ το 0-0 -στο οποίο στάθηκε χθες κι ο Χόρντουρ Μάγκνουσον στη συνέντευξη Τύπου- για να επισφραγιστεί η πρόκριση, ει δυνατόν, με μία δεύτερη νίκη και για τη βαθμολογία του “τριφυλλιού” στο UEFA Club Ranking, που μετά από πολλά χρόνια θα πρέπει να αρχίσει σιγά-σιγά να παίρνει την ανιούσα.

Αλλά και για να διασφαλιστεί η συμμετοχή του Παναθηναϊκού (μίνιμουμ) στους ομίλους του Europa League, που θα φέρει έσοδα τα οποία θα αγγίξου τουλάχιστον τα 11 εκατ. ευρώ, θα προσφέρει την ευκαιρία για ακόμη περισσότερους βαθμούς, θα επαναφέρει ακόμη πιο έντονα το και θα ανοίξει ακόμη περισσότερο το δρόμο της προοπτικής και της ολικής επιστροφής του “τριφυλλιού” σε όλα τα επίπεδα.

Μόνο ο Γεντβάι αντί του Μπαρτ
Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προ εβδομάδος ματς στο Κόζιτσε, πέραν της λογικής αντικατάστασης του τραυματία Μπαρτ Σένκεφελντ (θλάση στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο μυ) απ’ τον Τιν Γεντβάι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παρατάξει το ίδιο σχήμα, αλλά με απαίτηση για ακόμη καλύτερη εμφάνιση (όπως τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, 31/7) και προσέγγιση σαν να πρόκειται για νοκ-άουτ αγώνα.

Κάτω απ’ τα γκολπόστ θα πάρει θέση κάτω ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι με τους Γιάννη Κώτσιρα και Χουάνκαρ (μακράν ο MVP των «πράσινων» στο Κόζιτσε) στα άκρα της άμυνας και τον Χόρντουρ Μάγκνουσον δίπλα στον Γεντβάι. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ρουμπέν Πέρεθ θα αναλάβει το γνωστό ρόλο του στο “6”, με τον Τόνι Βιλένα δίπλα του ως “8άρι” και τον Φίλιπ Τζούριτσιτς στη θέση του επιτελικού μέσου. Στο δεξί “φτερό” της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, αριστερά θα παραμείνει βασικός ο Μπερνάρ Ντουάρτε (με τον Βέρμπιτς να έχει τις δικές του πιθανότητες για τη θέση), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Αντράζ Σπόραρ.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού συγκροτούν οι: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Ζέκα, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Σπόραρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: