Πανελλήνιες 2024: Αυτό είναι το θέμα στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑΛ

Κοινοποίηση:
ektakto

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες 2024. Οι υποψήφιοι πήραν αυστηρά μέχρι τις 8 στα σχολεία καθώς οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:30 π.μ..

Φέτος, οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για τη διεκδίκηση 68.851 θέσεων, ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με πέρσι, κυρίως λόγω της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο θα δεχθεί 100 εισακτέους.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν έξι τμήματα Ψυχολογίας, εκ των οποίων η χαμηλότερη βάση συναντάται σε αυτό με έδρα τη Φλώρινα στα 16.260 μόρια πέρσι. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές αντικείμενο στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα περιοριστικό σχετικά με τις επιλογές που προσφέρει στους υποψηφίους σε σχέση με άλλα πεδία. Το νέο τμήμα πάντως αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των υποψηφίων και να πετύχει μία υψηλή βάση εισαγωγής φέτος.

Αν και δεν καταγράφονται πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι στη διαγωνιστική διαδικασία των Πανελλαδικών ή στο μηχανογραφικό, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι λίγο πιο αυξημένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας είναι υψηλότερος φέτος.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία έχουν μετονομαστεί σε Σχολές Ανώτερης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).

Όπως και πέρσι, οι επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου και θα δημιουργήσουν μία καθαρή εικόνα σχετικά με την πορεία των βάσεων εισαγωγής.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών και για τα ειδικά μαθήματα, θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι υποψήφιοι, γνωρίζοντας τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν κι εντός προθεσμίας που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας να «κλειδώσουν» τις επιλογές τους. Οι υποψήφιοι των οποίων οι επιδόσεις είναι χαμηλότερες από τις ΕΒΕ των σχολών επιλογής τους δεν θα μπορούν να επιλέξουν αυτά τα τμήματα. Εφόσον κάποιος έχει επιδόσεις χαμηλότερες από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του επιστημονικού του πεδίου, δεν θα έχει τη δυνατότητα συμπλήρωσης μηχανογραφικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: