Πανελλαδικές 2023: Οι «Άριστοι» που πλησίασαν το απόλυτο – Τι λένε τα παιδιά που ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια

Κοινοποίηση:
aristoi_xr

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων έβαλε τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και την ίδια στιγμή έφτασε η ώρα της λύτρωσης για τα παιδιά που μόχθησαν όχι μόνο αυτή τη σχολική χρονιά, αλλά και όλες τις προηγούμενες «αγγίζοντας» το άριστο. Πλέον οι μαθητές που πλησίασαν το απόλυτο της βαθμολογίας μπορούν να διαλέξουν όποια σχολή επιθυμούν για την ακαδημαϊκή τους σεζόν.

Η κορυφαία σε βαθμολογία στις Πανελλαδικές του 2023 φαίνεται πως είναι η Ζωή Λουκά που συγκέντρωσε 19.826 μόρια. «Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ζωή. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. «Θέλω να μπω στην ιατρική με ανοιχτό μυαλό ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει στην κλίση μου. Ότι και αν κάνω θέλω να συμβάλω ώστε να κάνουν κάποιου τη ζωή λίγο καλύτερη», επισήμανε η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2023.

Η… συνταγή της επιτυχίας του μαθητή από την Θεσσαλονίκη με τα 19.710 μόρια

Για την επιτυχία του να πετύχει επίδοση 19.710 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – ίσως την υψηλότερη βαθμολογία φέτος – μίλησε στο ΟΡΕΝ ο Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας τη μεθοδολογία του.

Όπως είπε ο μαθητής που με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε εξασφάλισε την είσοδό του στη Νομική Θεσσαλονίκης, «πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις». Στην παρατήρησε, δε, ότι «δεν φαίνεσαι και πολύ σπασίκλας» ο Δημήτρης σχολίασε «δεν θα το έλεγα».

Ο νεαρός Θεσσαλονικιός εξομολογήθηκε ότι «μου άρεσαν τα αρχαία πάρα πολύ» ενώ για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω αλλά σκέφτομαι να μείνω εδώ».

Για τα επαγγελματικά του βήματα είπε ότι καταρχήν εξετάζει τη δικηγορία «αλλά σκέφτομαι και για ακαδημαϊκός» αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας του είναι δικηγόρος και η μητέρα του συμβολαιογράφος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, πολύ καλές επιδόσεις στις πανελλαδικές πέτυαν και οι φίλοι του οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στις επιστήμες υγείας.

Αρίστευσε η Άντα Μυλωνά από τον Πύργο

Την απόλυτη ικανοποίηση μετά από πολύ σκληρή δουλειά ζει η Άντα Μυλωνά, μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου, που συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 19.640 μόρια. Έγραψε 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο PatrisNews.gr, ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ίδια, διάβαζε αρκετές ώρες αλλά έβρισκε και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση αλλά και για πιάνο. «Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα. Έγραψα 19.640 μόρια και συγκεκριμένα 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση. Ήταν μία δύσκολη χρονιά, διάβαζα πολλές ώρες, αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Έπαιζα πιάνο, έβγαινα με φίλους και διάβαζα χωρίς υπερβολές. Βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είχα κενά από προηγούμενες τάξεις και αγαπούσα πάντα τις θετικές επιστήμες, οπότε διάβαζα με ευχαρίστηση».
355767794_3557647237853761_137089880640330564_n-768×576-ΠΥΡΓΟΣ

Η Ιωάννα Σπίγγου ξεχώρισε στην Κέρκυρα με 19.600 μόρια

Την υψηλότερη βαθμολογία στην Κέρκυρα πέτυχε η Ιωάννα Σπίγγου από το 1ο ΓΕΛ. Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της κατάφερε να βρεθεί στα βαθμολογικά «ρετιρέ» και να ξεχωρίσει ως η πρώτη των πρώτων στην Κέρκυρα με βαθμούς που «ζαλίζουν». 19,9 στη Φυσική, 20 στη Χημεία, 20 στη Βιολογία και 18,5 στην Έκθεση που μεταφράζονται σε 19.600 μόρια.

Η νεαρή αριστούχος βάζει πλέον πλώρη για την Ιατρική συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Όλα αυτά ωστόσο δεν ήρθαν χωρίς κόπο. «Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά. Το διάβασμα μπορεί να έφτανε και τις 12 ώρες την ημέρα. Τα εμπόδια ήταν πολλά στη διαδρομή, αλλά βοήθησε και η τύχη», είναι τα πρώτα λόγια.

Η 17χρονη ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν επιτέλους είδε τις βαθμολογίες της, με την ένταση του προηγούμενου διαστήματος να μετατρέπεται εύλογα σε ένα ξέσπασμα από κλάματα. «Ο δρόμος είναι δύσκολος και δεν είναι ίδιος για όλους. Υπάρχει ένας μύθος πίσω από όλο αυτό. Δίνουμε ένα ειδικό βάρος στο όνομα των πανελληνίων. Πράγματι η διαδικασία είναι δύσκολη, η διαχείριση του άγχους και όλης γενικότερα της κατάστασης δεν είναι εύκολη», αναφέρει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: