Βρετανικό πανεπιστήμιο συμβούλευσε τους φοιτητές να αναζητήσουν υποστήριξη από τις υπηρεσίες πρόνοιας, αν η μελέτη της ελληνικής μυθολογίας τους προκαλέσει… ψυχολογικά προβλήματα.
Οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα «Γυναίκες στον Όμηρο» ενημερώθηκαν στην αρχή του μαθήματος ότι μπορεί να βρουν το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μαθήματος «άβολο και προκλητικό», ιδίως τις αναφορές στη βρεφική θνησιμότητα, το βιασμό και τη σεξουαλική βία.
Γρήγορα το θέμα έγινε γνωστό σε τη χώρα, με αρκετούς πανεπιστημιακούς να ασκούν έντονη κριτική σε αυτή την παράλογη απόφαση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.
Δήλωση για το συγκεκριμένο γεγονός έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε το πανεπιστήμιο να αποσύρει την «αδιανόητη» και «παράλογη» προειδοποίηση.
Ο κ. Τζόνσον δήλωσε: «Λένε στα αλήθεια ότι οι φοιτητές τους είναι τόσο αδύναμοι που δεν μπορούν να απολαύσουν τον Όμηρο;».
Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Έξετερ θέλοντας να απαντήσει στις αντιδράσεις δήλωσε: «Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει σθεναρά τόσο την ακαδημαϊκή ελευθερία όσο και την ελευθερία του λόγου και αποδέχεται ότι αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές μπορεί να συναντήσουν απόψεις και περιεχόμενο που μπορεί να τους φανούν δυσάρεστα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους».
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι προειδοποιήσεις περιεχομένου «βοηθούν να διασφαλιστεί ότι οι φοιτητές που μπορεί να επηρεάζονται από συγκεκριμένα θέματα δεν θα υποβληθούν σε κάτι που δεν μπορούν να το διαχειριστούν».
ΤΡΩΕΣ ΦΡΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΥΔΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑΤΟΙΚΟΙ
Ξεφτιλες Άγγλοι με τη Γουόκ ατζέντα σας.
Δεν είστε άξιοι για τον Όμηρο. Δώστε πίσω και τα αγάλματα που κλέψατε.